Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Scharmer

In het landschap van de provincie Groningen kun je genieten van de rust en ruimte. De vakantiehuizen in Scharmer zijn dan ook ideaal voor rustzoekers. Toch is er ook de mogelijkheid om het bruisende stadsleven te ervaren, aangezien je binnen no-time in de binnenstad van Groningen zit. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Scharmer kun je in volledige rust genieten van de mooie natuur en tegelijkertijd ook volop cultuur snuiven in bijvoorbeeld de mooie stad Groningen. Het dorp Scharmer is gelegen in de gemeente Midden-Groningen, in de streek Duurswold, waar verschillende mooie wandelgebieden liggen. Er valt genoeg te ontdekken in de omgeving van het dorp Scharmer!

Lees meer over vakantiehuizen in Scharmer
Lees meer over:

In het landschap van de provincie Groningen kun je genieten van de rust en ruimte. De vakantiehuizen in Scharmer zijn dan ook ideaal voor rustzoekers. Toch is er ook de mogelijkheid om het bruisende stadsleven te ervaren, aangezien je binnen no-time in de binnenstad van Groningen zit. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Scharmer kun je in volledige rust genieten van de mooie natuur en tegelijkertijd ook volop cultuur snuiven in bijvoorbeeld de mooie stad Groningen. Het dorp Scharmer is gelegen in de gemeente Midden-Groningen, in de streek Duurswold, waar verschillende mooie wandelgebieden liggen. Er valt genoeg te ontdekken in de omgeving van het dorp Scharmer!

Ontdek de omgeving
In de mooie streek Duurswold komen nieuwe en oude natuur samen. Je vindt hier een mooi landschap met veenplassen, graslanden, bossen en rietmoerassen. Tijdens een verblijf in een vakantiehuisje in Scharmer kun je dan ook naar hartenlust wandelen en fietsen. Het gebied ligt tussen de stad Groningen en het dorp Scharmer in en is een mooi gebied. De streek bestaat uit verschillende natuurgebieden met daar tussen in landbouwgronden die tegenwoordig opnieuw ingericht worden, zodat het Duurswold één aaneengesloten natuurgebied wordt. Eén van de natuurgebieden is het gebied Baggerputten. Hier vind je petgaten die omgeven worden door moerasbossen, graslanden en rietkragen. Tijdens een wandeling kom je langs een grote diversiteit aan paddenstoelen, planten en dieren. Het natuurgebied Rijpemaa ligt ook in de streek Duurswold en is een uitstekend wandelgebied. Hier wisselen bossen, water, rietmoerassen en grasland elkaar af. In het gebied leven vogels als de blauwborst en de kiekendief. Naast de verschillende groene gebieden vind je in de omgeving van de vakantiehuizen in Scharmer ook een open landschap met prachtige vergezichten. Geniet optimaal van de natuur en kom na een mooie wandeling volledig tot rust in een vakantiehuisje in het dorp Scharmer. Vanuit het dorp kun je gemakkelijk de binnenstad van Groningen bezoeken. Hier kun je goed winkelen, volop cultuur snuiven en heerlijk genieten in één van de vele restaurants of op de vele terrassen in het centrum.

Meer informatie?
Op onze website vind je tientallen natuurhuisjes in de omgeving van Scharmer, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.