Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Lees meer over:

Huur hier jouw volgende vakantiehuisje in Wilsum! Het dorp Wilsum is gelegen in het noordwesten van Overijssel, in een bocht van de rivier de IJssel, en behoort tot de gemeente Kampen. De vakantiehuizen in Wilsum bevinden zich halverwege tussen twee Hanzesteden: Kampen en Zwolle. Natuurliefhebbers zullen zich hier vooral kunnen vermaken met het kijken van vogels. In het gebied staan namelijk diverse nestpalen voor ooievaars, waar regelmatig een paar ooievaars in broedt.

Ontdek de omgeving
De beste plek om ooievaars en andere vogelsoorten te spotten en fotograferen in de omgeving van de vakantiehuizen nabij Wilsum, is in Scherenwelle. Scherenwelle is een uiterwaardengebied langs de IJssel, ten noordwesten van het dorp Wilsum. Het gebied is aangewezen als Natura 2000-gebied en er leven dan ook diverse bedreigde soorten vogels in het gebied, waarvan de zwarte stern en kwartelkoning benoemenswaardig zijn. Tevens groeien er zeldzame plantensoorten, zoals de kievitsbloem. Al met al heeft dit ervoor gezorgd dat Scherenwelle onderdeel is geworden van het Nationaal Landschap IJsseldelta. De wandelroute die door Scherenwelle loopt, biedt je de mogelijkheid watervogels te observeren en meer te leren over het gebied middels de informatieborden.

Meer informatie?
Op onze website vind je tal van vakantiehuisjes in de buurt van Wilsum. Deze huisjes verschillen in luxeniveau en prijsklasse, waardoor we hopen dat er voor ieder een geschikt vakantiehuisje tussen zit. Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.