Romantisch weekendje weg

Soms ben je er als koppel gewoon echt even aan toe om wat tijd voor elkaar vrij te maken en er een romantisch weekendje op uit te gaan. Even weg uit de dagelijkse sleur en gewoon even lekker van elkaar genieten. Of je nou pas een paar maanden samen bent of al jaren getrouwd bent, een romantisch weekendje is altijd een goed idee!

Lees meer over een romantisch weekendje weg

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Romantisch weekendje weg

Soms ben je er als koppel gewoon echt even aan toe om wat tijd voor elkaar vrij te maken en er een romantisch weekendje op uit te gaan. Even weg uit de dagelijkse sleur en gewoon even lekker van elkaar genieten. Of je nou pas een paar maanden samen bent of al jaren getrouwd bent, een romantisch weekendje is altijd een goed idee!

Wanneer je denkt aan een romantisch weekendje met je geliefde, denk je misschien al snel aan een luxe hotel met een spa, zwembad en een masseuse. Je ziet het al helemaal voor je, een prachtig kingsize bed met rozenblaadjes erop, een fles champagne met 2 glazen die al voor jullie klaarstaat en een heerlijk, groot bad met lekker geurende badolie ernaast. En natuurlijk is dat allemaal super fijn en romantisch, maar het kan ook anders! Laat ons je een aantal tips geven om ervoor te zorgen dat jullie een super fijn, romantisch weekendje beleven met z’n tweeën waar je geen fortuin voor nodig hebt.

Verras je partner

Wil je het echt romantisch maken? Verras je partner dan eens met een romantisch weekendje weg! Jij bepaalt waar jullie heen gaan en houdt dat lekker geheim voor je partner. Verras hem of haar met iets wat jij leuk vindt of juist waarvan je weet dat hij of zij dat geweldig vindt. Pak zelf de koffers in zodat je partner niet weet waar jullie heengaan en pak ook wat lekkere kaarsjes in en een heerlijke parfum. Je partner gaat ongetwijfeld verrast zijn met een romantisch weekendje weg met jou! Als je echt een avondje wil zwijmelen kun je altijd nog rozenblaadjes meenemen die je in de vorm van een groot hart op het bed neerlegt. Jullie hebben geen luxe hotel nodig, met een beetje fantasie kom je ook al een heel eind. Vergeet niet die heerlijk geurende badolie mee te nemen, zodat jullie lekker samen in bad kunnen gaan tijdens jullie romantische weekendje.

Natuurlijk heb je voor jullie beiden je mooiste outfits ingepakt, zodat jullie daarna nog eens romantisch kunnen dineren in een luxe restaurant. Want wanneer hebben jullie dat voor het laatst gedaan? Kies eens voor een restaurant waar jullie normaal gesproken niet heen zouden gaan en geniet ervan. Tijdens jullie romantisch weekendje weg is niets te gek. Na het eten kunnen jullie misschien een leuke cocktailbar bezoeken en samen wat cocktailtjes drinken, óf misschien vinden jullie het wel leuk om eens samen naar het casino te gaan?

Breng de romantiek terug

Tijdens jullie romantische weekendje weg komen jullie misschien wel tot de conclusie dat het thuis ook wel weer wat romantischer mag. Relax, jullie zijn echt niet de enige waarbij dit soms een beetje vergeten wordt. Toch is het ontzettend belangrijk om af en toe gewoon even wat tijd voor elkaar vrij te maken. Tijdens jullie weekendje kunnen jullie bijvoorbeeld een paar simpele regels bedenken om er thuis wat vaker voor elkaar te zijn.

Plan bijvoorbeeld 1 date-avond per week in. Of beslis dat jullie voortaan elke avond samen aan tafel eten en misschien 1 of 2 keer in de week romantisch voor elkaar koken. Misschien is 1 van jullie wel zelfstandig ondernemer en kan diegene zijn of haar tijden zo inplannen dat jullie voortaan in de ochtend samen wakker kunnen worden en samen een kopje koffie kunnen drinken. Of besluit bijvoorbeeld elkaar eens wat vaker te verrassen met een kleinigheidje. Want waarom zou je dit soort dingen alleen doen tijdens een romantisch weekendje weg? Waar je ook heen gaat tijdens een romantisch weekendje weg, een accommodatie die perfect bij jullie past is belangrijk. Besluit wat jullie willen en kijk wat er bij jullie past in ons ruime aanbod aan vakantiehuisjes. Gun jezelf een heerlijk weekendje weg om weer vol energie en met een leeg hoofd verder te gaan met het dagelijks leven.

Romantisch weekendje weg aan zee

Vakantiehuisje in de natuur

In plaats van een luxe resort kun je ook zeker eens op zoek gaan naar een vakantiehuisje in de natuur. Wanneer je samen kunt genieten van de vrije natuur is dit eigenlijk al heel romantisch en ontspannend. Maak bijvoorbeeld samen een lange wandeling over het strand en geniet daarna met z’n tweeën van een heerlijk drankje in een romantisch strandtentje. Ook als jullie kiezen voor een bosgebied, kunnen jullie samen een romantische wandeling door het bos maken. Wanneer hebben jullie voor het laatst een echt goed gesprek gehad? Als jullie thuis met allerlei zaken bezig zijn of misschien wel teveel met je mobiele telefoon bezig bent, laat deze dan tijdens jullie wandeling even uit en praat weer eens met elkaar. Een goed gesprek kan je relatie weer helemaal laten opbloeien. De natuur zorgt ervoor dat je beiden lekker ontspannen bent en dat zorgt er ook weer voor dat jullie dichter naar elkaar toetrekken.

Wat te doen tijdens een romantisch weekendje weg?

Romantiek hoeft niet ingewikkeld te zijn. De meeste mensen denken dat je alleen maar romantisch bent als je veel geld uitgeeft of met een heel groot gebaar. Niets is minder waar. Wanneer je laat zien dat je moeite doet, wordt dit vaak al ontzettend gewaardeerd door je partner. Het gaat er niet om dat je de duurste sieraden of parfum koopt voor je geliefde, nee het gaat erom dat je weet wat hij of zij nodig heeft of leuk vindt. Denk bijvoorbeeld eens aan een romantische picknick in het park met een heerlijk flesje wijn die jouw partner zo lekker vindt tijdens jullie romantische weekendje weg. Of verras je partner met een dagje weg waar hij of zij al zolang naartoe wilde gaan. Meestal zijn de kleinste dingen de leukste dingen. Plan je weekend vooral niet veel te vol, want de prioriteit is natuurlijk tijd voor elkaar maken. Maar het is uiteraard wel leuk om het een en ander te ondernemen, want samen op de bank zitten kunnen jullie thuis ook nog altijd doen. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Hieronder geven we je aantal tips.

Heerlijk uit eten

Ga lekker uit eten in een restaurant waar je normaal misschien niet snel heen zou gaan. Verwen jezelf met wat luxe of probeer iets nieuws uit. Onder het genot van een glaasje wijn of een flesje bier kunnen jullie vast wel uren praten over dingen waar je in de drukte van het dagelijks leven misschien niet aan toekomt. Misschien zijn jullie er al lang niet meer aan toegekomen om samen te genieten van een lekker drankje en merk je nu hoe heerlijk dat toch eigenlijk is. Of misschien merk je nu weer hoe leuk het is om diepgaande gesprekken met je partner te hebben en lekker met elkaar na te tafelen. Na jullie heerlijke maaltijd is er natuurlijk ook nog tijd genoeg over voor een lekker toetje. Tijdens jullie romantische weekendje weg hoef je natuurlijk even niet op de calorieën te letten. Geniet!

Een romantische wandeling

Onze vakantiehuisjes bevinden zich in prachtige omgevingen en het zou zonde zijn als je deze niet gaat verkennen door middel van een wandeling. Leeg je hoofd en ontspan volledig in de groene bossen terwijl je de vogeltjes hoort fluiten. Ga samen lekker op stap en je kunt ervoor kiezen een lekkere lunch in te pakken om onderweg op een mooi punt te picknicken. Afhankelijk van waar je heen gaat kom je ongetwijfeld nog mooie plekjes tegen waar jullie nog een leuke foto samen kunnen maken, altijd leuk voor op social media en om die oude foto aan de muur weer eens te vervangen.

Houden jullie niet zo van wandelen, maar zijn jullie juist echte fietsfanaten? Dan ga je natuurlijk samen een stukje fietsen in de prachtige omgeving. Ook hierbij kunnen jullie gerust de picknickmand meenemen, want een tussenstop maken is altijd leuk. Voordeel van samen fietsen is dat jullie een stuk verder kunnen gaan en dus meer kunnen ontdekken. Misschien zijn er wel wat leuke fietsroutes in de omgeving beschikbaar? Of jullie trekken lekker samen je eigen plan en zien wel waar jullie uit komen. Misschien is het wel handig om je telefoon bij je te hebben, zodat je in ieder geval altijd de weg terug kan vinden. En op die manier kunnen jullie natuurlijk volop romantische selfies maken tijdens jullie tussenstops. Wanneer je een selfiestick of statief meeneemt, hebben jullie na het romantische weekendje weg ook nog eens een extra leuk aandenken voor aan de muur! Zo wordt je er regelmatig nog eens aan herinnerd dat jullie snel wéér samen een weekendje weg moeten.

Samen ontbijten

Hoe lang is het geleden dat jullie samen uitgebreid wakker zijn geworden en daarna hebben genoten van een luxe ontbijtje? Waarschijnlijk kun je je dat niet eens meer herinneren. Als jullie allebei op verschillende tijden moeten beginnen met werken, dan is de kans groot dat jullie elkaar ’s ochtends niet eens zien. En het kan juist zo romantisch zijn om samen de dag te beginnen met een lekker kopje koffie en wat croissantjes. In 1 van onze romantische vakantiehuisjes is het ook nog eens zo dat je natuurlijk midden in de natuur zit, dus als je ’s ochtends wakker wordt dan hoor je de vogeltjes al fluiten en wat is er nu romantischer om op die manier samen wakker te worden tijdens jullie romantische weekendje weg? Heb je nou eigenlijk helemaal geen zin om ook maar iets klaar te maken tijdens jullie weekendje weg? Dan ga je natuurlijk gewoon op zoek naar een fijn restaurantje of koffiehuisje waar je lekker kunt ontbijten. Doe eens gek en ontbijt eens met pannenkoeken of wafels! Vergeet de aardbeien met slagroom niet, want romantischer dan dat wordt het niet.

Ontdek een nieuwe stad

Er zijn ongetwijfeld genoeg steden waar jullie allebei nog niet geweest zijn. Omdat je maar een weekendje weg gaat, is de kans groot dat jullie in Nederland blijven. Ook Nederland heeft voldoende prachtige steden die zeker een dagje waard zijn. Nederland is niet zonder reden een geliefd vakantieland. Speel lekker de toerist in eigen land en leer de straatjes in het centrum van een stad kennen. Vergeet vooral de zijstraatjes niet, wat juist daar vind je vaak de unieke winkeltjes en de meest gezellige restaurantjes. Verbaas je over de schoonheid van de Nederlandse steden terwijl je hand in hand door de straatjes slentert. In Nederland zijn er ook zeer veel goede restaurants en streekproducten te vinden. Laat je eens informeren door wat mensen uit de omgeving over de beste restaurants die je absoluut niet mag missen. Of kijk eens online wanneer er markt is, zodat je de lekkerste producten uit de omgeving samen kunt uitproberen.

Samen in de auto

Vanaf het moment dat jullie besloten hebben om een romantisch weekendje weg te gaan, begint de romantiek eigenlijk al. Jullie stappen samen in de auto en hebben een heel weekend vol romantiek voor de boeg. Dat kan alleen maar betekenen dat jullie allebei vrolijk en enthousiast zijn tijdens de autoreis. Voor nog net even wat extra romantiek kun je natuurlijk een leuke playlist samenstellen voor de autoreis. Maar tijdens het autorijden kunnen jullie ook alvast bedenken wat jullie samen allemaal willen gaan doen. Voorpret is minstens zo belangrijk als de vakantie zelf, dus fantaseer er lekker op los met elkaar. Omdat de reis zelf ook al onderdeel is van jullie romantische weekendje weg, kunnen jullie tussendoor ook nog eens stoppen bij een restaurantje of tankstation. Dat klinkt misschien niet super romantisch, maar toch zijn dat vaak hele leuke momenten. Bij mooi weer kun je namelijk op zo’n leuk picknickbankje zitten terwijl jullie samen van een kopje koffie genieten. En bij slecht weer genieten jullie dan juist binnen van een lekker kopje warme chocolademelk, met slagroom natuurlijk. Na de stop kunnen jullie even wisselen van bestuurder, zodat de andere partner ook alvast een beetje kan ontspannen. Wanneer de ene partner meestal rijdt, is het voor diegene vaak ook al fijn om gewoon even niet te hoeven rijden.

De omgeving

Ook de omgeving van het vakantiehuisje mag niet vergeten worden. Niet iedereen vindt het leuk om in een besneeuwd berggebied te verblijven. Kijk daarom goed wat bij jullie past en wat jullie beiden leuk vinden. Je kunt er ook voor kiezen om een vakantiehuisje te boeken dat volledig afgelegen is van de buitenwereld, zodat jullie dit weekend kunnen focussen op elkaar en jullie relatie. Op de meeste locaties kun je gelukkig van alles doen, dus is er voor ieder wat wils. En welke partner vindt samen een wandeling door de schitterende natuur nou niet hartstikke fijn? En na een lange wandeling kun je heerlijk uitrusten op de bank onder het genot van een knetterend openhaard vuurtje. Als dit tenminste aanwezig is in jullie verblijf. Misschien houden jullie er wel veel meer van om ’s avonds samen lekker op de bank neer te ploffen en met een goed glas wijn samen lekker tv te kijken. Of jullie nemen een bordspel mee en maken er een lange avond vol met spelletjes van.

Vind wat bij je past

Afhankelijk van je wensen kun je op zoek gaan naar de accommodatie die bij je past. Wil jij je partner verrassen met je kookkunsten? Ga dan niet naar een accommodatie met een kleine keuken, maar gun jezelf de ruimte in een grote keuken! Bekijk de foto’s van het huisje van tevoren en bedenk of deze geschikt is voor wat je allemaal wilt gaan bereiden voor je partner. Heeft het huisje een oven? Als je van plan bent om een taart of een ovenschotel te gaan bereiden, dan is dat natuurlijk wel een belangrijk puntje! Zijn jullie echte wellness fanaten? Dan kun je zoeken op een vakantiehuisje die een sauna ter beschikking heeft zodat jullie beiden lekker kunnen ontspannen. Sommige vakantieparken hebben wel een sauna ter beschikking, maar het is toch net even wat romantischer als je dit samen met je partner kunt beleven in alle privacy tijdens jullie romantische weekendje weg.

Het ene vakantiehuis is het andere niet, kijk daarom goed wat je vereisten zijn voor een weekendje weg. Een weekendje is natuurlijk niet heel lang, dus zorg dat het huisje perfect bij je past zodat je er optimaal gebruik van kan maken. Kijk ook eens naar de inrichting, is dit wel jullie smaak? Wat voor bed staat er in de slaapkamer? Het moet natuurlijk wel lekker liggen, want als je niet lekker kan slapen zul je niet al te vrolijk en uitgerust zijn voor de volgende dag. Willen jullie tijdens het romantische weekendje weg liever een balkon of gaan jullie toch echt voor een tuin om samen lekker te kunnen ontbijten en van de zon te kunnen genieten? Bespreek dit soort dingen met elkaar om beiden optimaal van deze trip te kunnen genieten

Origineel overnachten

Als je het helemaal spectaculair wil maken, kun je op onze website kijken naar originele overnachtingen. Hier vind je allerlei accommodaties die je normaal niet zo snel tegenkomt en ongetwijfeld zorgen voor hilarische verhalen en leuke avonturen. Zo kun je teruggaan in de tijd van Pipo de clown en Mamaloe door te overnachten in een echte pipowagen. Maar je kan ook teruggaan naar je kindertijd en overnachten in een luxueuze boomhut met prachtig uitzicht. De opties zijn eindeloos en zeker als je op zoek bent naar afwisseling en iets unieks, dan zijn deze type vakantiehuisjes een geschikte oplossing.

Ontdek onze nieuwe look

Leuk dat je er bent! Onze website heeft een nieuw jasje gekregen, deze past een stuk beter. Alles werkt verder zoals je het gewend bent. Wat vind je van onze nieuwe look?