Vakantie Canarische Eilanden

Ben jij op zoek naar die perfecte zon,- zee- en strand vakantiebestemming? Dan zijn de Canarische Eilanden perfect voor jou! Op één van deze Spaanse eilanden in de Atlantische Oceaan zal je gegarandeerd het ultieme vakantiegevoel beleven. Je zult helemaal tot rust komen in een vakantiehuisje in de natuur, die je bij Natuurhuisje boekt! Vanuit hier kun je uitstekend alle prachtige plekjes in de natuur op de Canarische Eilanden gaan ontdekken.

Lees meer over vakantie Canarische Eilanden

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantie Canarische Eilanden

Ben jij op zoek naar die perfecte zon,- zee- en strand vakantiebestemming? Dan zijn de Canarische Eilanden perfect voor jou! Op één van deze Spaanse eilanden in de Atlantische Oceaan zal je gegarandeerd het ultieme vakantiegevoel beleven. Je zult helemaal tot rust komen in een vakantiehuisje in de natuur, die je bij Natuurhuisje boekt! Vanuit hier kun je uitstekend alle prachtige plekjes in de natuur op de Canarische Eilanden gaan ontdekken.

Ten westen van de Westelijke Sahara in de Atlantische Oceaan ligt een prachtige eilandengroep: De Canarische Eilanden. Deze eilanden behoren tot Spanje, dus alhoewel het wat verder weg is, hangt er nog steeds een vertrouwde Europese vibe. Deze eilandengroep wordt steeds populairder onder Nederlandse vakantiegangers die op zoek zijn naar de ultieme strandvakantie. Want aan stranden is er namelijk geen tekort op de Canarische Eilanden. Het klimaat op deze eilanden is dan ook perfect voor een heerlijke luilekkervakantie op het strand, genietend van de heerlijke zon en de verfrissende zee. Maar, natuurlijk valt er nog meer te ontdekken op de Canarische Eilanden dan alleen maar stranden! De Canarische Eilanden bestaan uit 13 eilanden: El Hierro of Ferro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote, Tenerife, Graciosa, Alegranza, Montaña Clara, Isla de Lobos, Roque del Este en Roque del Oeste. Al deze eilanden zijn op hun eigen manier uniek en beschikken over prachtige natuurgebieden!

Niet alle Canarische Eilanden zijn even geschikt voor een zon-, zee- en strandvakantie. De voornaamste bestemmingen voor een vakantie zijn Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife en La Palma. Dit komt doordat op deze eilanden het vulkanische landschap wordt afgewisseld met aangename stranden. Over het algemeen bestaan de Canarische Eilanden uit vulkanische landschappen, waardoor het op sommige plekken wel lijkt alsof je op een andere planeet bent! Ook vind je op verschillende eilanden spectaculaire grotten, leuke dorpjes, en stranden met zwart zand! Er valt dus meer dan genoeg te beleven en te ontdekken op de Canarische Eilanden, maar wat dat precies is hangt helemaal af van naar welk eiland je gaat.

Met een vakantie op de Canarische Eilanden zal je je niet teleurstellen. De stranden zijn spectaculair mooi, net zoals alle andere landschappen op het platteland. Op het platteland en dichtbij zee hebben wij dan ook de mooiste vakantiehuisjes voor je uitgezocht op de beste eilanden. Alle vakantiehuisjes die je hier vindt bij Natuurhuisje bevinden zich middenin de natuur. Dit betekent dat je ver weg verblijft van het massatoerisme, dus tijdens jouw vakantie zal je geen overlast ervaren aan andere toeristen die luidruchtig zijn of té dicht bij jouw vakantiehuisje verblijven. Met een vakantiehuisje op de Canarische Eilanden van Natuurhuisje beleef je dus de ultieme rust, privacy en comfort. Allemaal middenin de natuur!

Eilanden en activiteiten Canarische Eilanden

Een aantal van de wat meer populaire eilanden voor een geslaagde zonvakantie op de Canarische Eilanden, zijn Fuerteventure, Gran Canaria, Tenerife, La Palma en Lanzarote. Dit heeft zo zijn redenen, want op deze eilanden vind je de meeste mooie stranden en recreatiemogelijkheden! Ga je bijvoorbeeld naar Fuerteventura? Dan vind je een droog klimaat, waardoor er vele vogels leven. Voor vogelaars is het hier dan ook een waar paradijs! Hier leven onder andere vogels als raven en gieren. Ook de zeldzame westelijke kraagtrap leeft hier! Ook als je niet van vogels houdt kun je hier uiteraard prima op vakantie. Je kunt genieten van de mooiste stranden en prachtige wandelingen door het vulkaanlandschap.

Gran Canaria is ook erg populair onder de Europese vakantiegangers! Hier vind je een uniek klimaat en daarmee unieke flora en fauna met prachtige landschappen. Zowel aan vogels, landdieren en zeedieren is er hier geen gebrek, dus dierenliefhebbers zullen echt hun hart kunnen ophalen op dit eiland. Vooral de zeefauna rondom Gran Canaria is indrukwekkend en zeer gevarieerd. Zo zijn er hier zeedieren zoals roggen, zeeschildpadden, zwaardvissen en tonijnachtige vissen gespot. Zelfs kun je hier met een beetje geluk dolfijnen en walvissen zien! Hiervoor zijn er leuke tours te boeken met een boottrip. Met een beetje geluk zie je dan een dolfijn omhoog springen! Alhoewel Gran Canaria een van de meest druk bezochte eilanden is van de eilandengroep, hebben wij toch de mooiste, rustigste vakantiehuisjes in de natuur voor je kunnen uitzoeken. Zo zal je nooit last hebben van de toeristendrukte, maar zal je helemaal kunnen bijkomen met de kracht van de natuur.

Tenerife is ook een populaire eiland in de eilandengroep. Ook hier vind je een perfect klimaat, en over het hele eiland vind je diverse flora en fauna. Ook vind je op Tenerife de hoogste berg van Spanje! Ideaal voor diegenen die houden van uitdagende wandelingen. Ook over het prachtige vulkaanlandschap kun je de mooiste wandelingen maken. La Palma is ook een redelijk populaire bestemming. Hier vind je 2 klimaten en 2 landschappen, namelijk een vochtig en nat klimaat aan de ene kant en aan de andere kant een droog klimaat. Een andere topbestemming is natuurlijk Lanzarote. Hier kun je veel gave dingen ondernemen, zoals een tour op de rug van een kameel over het vulkaanlandschap! Ook vind je hier veel gave grotten en pittoreske dorpjes voor een leuk dag uitstapje. Hier lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan, waardoor je kunt kennismaken met de échte cultuur van de Canarische Eilanden. Ook vind je op Lanzarote rustige stranden met ruige zeeën, maar ook vind je wat meer druk bezochte badplaatsen waar vele zonaanbidders zich verzamelen om de relaxen op het witte strand.

Een onvergetelijke vakantie op de Canarische Eilanden

Voor een topvakantie waar zon, zee en strand centraal staan, zit je op de Canarische Eilanden gegarandeerd goed! En hoe leuk zou het zijn om deze eilandengroep te verkennen vanuit een prachtig vakantiehuisje in de natuur, waarbij je de ultieme rust, privacy en natuurschoon ervaart? Bij Natuurhuisje vind je deze geweldige vakantiehuisjes op de Canarische Eilanden, allemaal op hun eigen manier uniek, maar allemaal even comfortabel, kleinschalig en gezellig. Bekijk op deze pagina gauw het hele aanbod!