Vakantie Elzas

Elzas is een regio waar veel te ontdekken valt. Door de afwisseling van bergen, mooie karakteristieke dorpjes en grote bossen, is de regio heel interessant voor de wandelaar.

Lees meer over vakantie Elzas
Lees meer over:

Elzas is een regio waar veel te ontdekken valt. Door de afwisseling van bergen, mooie karakteristieke dorpjes en grote bossen, is de regio heel interessant voor de wandelaar.

Elzas is een regio in het noorden van Frankrijk en grenst aan onder andere aan Lotharingen. De hoofdstad van Elzas is Straatsburg, in het Frans Strasbourg, heeft bijna 300.000 inwoners en is een belangrijke stad voor Europa. Zo is er onder andere de raad van Europa gevestigd. Daarnaast heeft Straatsburg een aantal prachtige gebouwen die absoluut de moeite waard zijn om eens te bezichtigen. Palais des Rohan is naast een prachtig gebouw ook het gebouw waar het Musée des Beau Arts in gevonden kan worden. Er is natuurlijk nog veel meer te zien in Straatsburg maar dit kun je het beste zelf ontdekken.

De natuur

De natuur lijkt heel erg op buurregio Lotharingen. Zo delen ze onder andere ook het regionale natuurpark Noordelijke Vogezen. Je kunt hier onder andere heerlijke wandelingen en fietstochten maken. Daarnaast kun je er als natuurliefhebber je hart ophalen. Vooral voor diegene die van zoogdieren houden is er veel te zien in de Noordelijke Vogezen. Zo kun je er de Lynx nog tegen komen maar ook Edelherten en Wilde Zwijnen. Lijkt het je wel wat om dit park te bezoeken op vakantie? Dan kun je het beste een vakantiehuis of vakantiepark in Elzas huren zodat je niet ver hoeft te reizen om dit prachtige park te kunnen bewonderen.

De natuur beperkt zich niet tot de natuurparken in Elzas. Overal in de omgeving kun je genieten van het prachtige, soms glooiende landschap. Daarnaast is het mooi meegenomen dat Elzas in Noord-Frankrijk is gelegen zodat ook een kort verblijf aantrekkelijk is in Elzas. Als je van landelijk houdt zit je goed op Natuurhuisje.nl want wij bieden mooie vakantiehuisjes in Elzas en in de Vogezen.

Activiteiten

Naast wandelen en fietsen in de prachtige natuur, kun je ook de vele leuke dorpjes verkennen. Op de oostelijke hellingen van de Vogezen liggen de meest pittoreske dorpen in het wijnland van de Elzas. De glooiende heuvels rondom hebben kamachtige wijngaarden met witte Riesling en Gewürztraminer-druiven. Ga de dorpen in om een aantal van 's werelds meest geliefde wijnen te proeven en loop langs prachtige vakwerkhuizen en door kronkelige steegjes. De route over de bergkammen van het Vogezische massief is zeker een aanrader. Tijdens het volgen van deze route zie je prachtige panorama’s. Onderweg kun je stoppen om te wandelen tussen de bossen en meren met als beloning een schitterend uitzicht op de vlakte van de Elzas.

Overnachten in Elzas

In een Natuurhuisje in Elzas beleef je een ultiem rustige vakantie middenin de natuur in een kleinschalige, unieke accommodatie op een unieke plek ver weg van het massatoerisme! Er zijn boshuisjes, luxe villa’s en Bed & Breakfasts, maar ook vind je volop glamping accommodaties, bungalows, basic trekkershutten en groepsaccommodaties. Of je nu jong of oud bent, alleen bent of met een grote groep, er is voor iedereen passende accommodatie te vinden.