Vakantiehuis Portugal aan zee

Vakantiehuis Portugal aan zee

Lees meer over Vakantiehuis Portugal aan zee
Lees meer over:

Vakantiehuis Portugal aan zee

Een vakantie aan zee is echt genieten! ’s Ochtends wordt je wakker met het geluid van de zee en de natuur op de achtergrond. ’s Avonds kun je op het terras genieten van een prachtige sterrenhemel. Verblijf je aan zee dan kun je vaak vanuit je huisje meteen het strand opstappen! Portugal is een heerlijk bestemming voor iedereen die aan zee wil verblijven. Het land heeft een maritiem karakter en het grootste gedeelte van het land ligt aan de Atlantische Oceaan. Wij bieden diverse accommodaties in Portugal aan waarbij je heerlijk aan zee verblijft!

De natuur in Portugal

Het noorden, midden en zuiden van Portugal zien er alle drie anders uit. Het noorden is bergachtig met veel groene gebieden, hier vind je bomen zoals de pijnboom, berk, eik en kastanjes. Hier liggen een aantal prachtige natuurgebieden. Eén van deze natuurgebieden is Nationaal Park de Penada Geres. Er valt in dit gedeelte van Portugal veel regen wat voor een rijke flora en fauna zorgt in het park. Erg indrukwekkend zijn ‘De Mirandese’ die hier te zien zijn, dit is een traditioneel koeienras met enorme hoorns. Andere natuurparken die zeker een bezoek waard zijn in het noorden van Portugal zijn het natuurpark do Douro Internationaal, natuurpark do Alvao en natuurpark de Montesinho.

Verblijf je in het midden van het land, dan zal je omgeving minder bergachtig en groen zijn, maar ook minder vochtig. Hier bevindt zich de groene streek Beiras, een gebied wat de echte natuurliefhebber echt een keer gezien moet hebben. Het zuiden van Portugal is vooral droog en subtropisch. Hier kun je prachtige bergwandelingen maken in het Serra de Monchique berggebied. De hoogste berg hier is de Foia met een hoogte van 902 meter. De natuur is hier vrijwel niet aangetast en je kunt er een aantal bijzondere dieren in de vrije natuur zien.

Vooral in de zee rondom Portugal komen veel dieren voor. Enkele bijzondere dieren die je zou kunnen spotten zijn walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden. Portugal is ook een belangrijk land voor de vogeltrek in het voorjaar en najaar, dit komt door de ligging in Zuid-Europa. Hou je er dus van om vogels te spotten, dan kun je het beste in het voor- of najaar op vakantie gaan naar Portugal.

Je kunt je heerlijk vermaken aan zee

Met een kustlijn van maar liefst 832 kilometer zijn er genoeg plekjes waar je uit kunt kiezen wanneer je aan zee wilt verblijven. Tussen de kliffen kun je vaak kleine rustige strandjes vinden, hier kun je even ontsnappen aan de drukkere bezochte grote stranden. Portugal is, naast zonnebaden en uitrusten, ook een populaire bestemming om te surfen. Er wordt zelfs gezegd dat je hier 364 dagen per jaar kunt surfen, dat kan dus bijna niet misgaan! Ben je niet zo van het surfen, dan zijn er nog genoeg andere activiteiten die je aan zee kunt doen! Alleen al wandelen langs de kust met daarbij het geluid van de zee op de achtergrond werkt vaak zeer ontspannend.

Bekijk op deze pagina alle vakantiehuisjes aan de Portugese kust!