Vakantiehuizen Namen

Ben jij op zoek naar een vakantiehuis in de provincie Namen? Hier vind je meerdere vakantiehuizen in de regio Namen. Deze vakantiewoningen hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: ze staan in of nabij de mooiste natuurgebieden van deze prachtige regio. Namen is één van de vijf provincies van het Waals-Gewest en een provincie die erg in trek is bij natuurliefhebbers. Daarnaast komt de rivier de Maas hier in de zuiden van de provincie het land binnen. De natuur in de regio wordt voornamelijk gevormd door de Ardennen. Grofweg zijn er drie grote natuurgebieden die we hier in het kort zullen behandelen, uiteraard zijn er veel meer natuurgebieden in deze regio te vinden. Neem voor meer informatie over deze gebieden gerust even contact met ons op.

Lees meer over vakantiehuizen in Namen

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de provincie Namen? Hier vind je meerdere vakantiehuizen in de regio Namen. Deze vakantiewoningen hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: ze staan in of nabij de mooiste natuurgebieden van deze prachtige regio. Namen is één van de vijf provincies van het Waals-Gewest en een provincie die erg in trek is bij natuurliefhebbers. Daarnaast komt de rivier de Maas hier in de zuiden van de provincie het land binnen. De natuur in de regio wordt voornamelijk gevormd door de Ardennen. Grofweg zijn er drie grote natuurgebieden die we hier in het kort zullen behandelen, uiteraard zijn er veel meer natuurgebieden in deze regio te vinden. Neem voor meer informatie over deze gebieden gerust even contact met ons op.

Natuurgebieden bij Namen

Natuurgebied de Bohan-Membre is gelegen in de gemeente Vresse-sur-Semois. Tussen de twee idyllische dorpen Bohan en Membre midden in de Belgische Ardennen en vlakbij de Franse grens. In het natuurgebied komen verschillende habitattypen voor, namelijk: loofbos, naaldbos, rotswanden langs de rivier en heide. Vooral de rotswandjes langs de rivier de Semois zijn erg interessant voor het waarnemen van waterspreeuw en grote gele kwikstaart. De bossen herbergen naar een bijzondere fauna ook veel verschillende soorten planten als daslook, salomonszegel en groot hoefblad. In de verschillende waterpartijen in het gebied is de vuursalamander trouwens nog waar te nemen!

Het tweede natuurgebied in deze regio is ook zeker de moeite waard. Zeker voor vissers. Het is namelijk het nationaal park Lesse et Lomme. Wanneer je dit gebied wilt bezoeken kun je het beste een vakantiehuis Namen op Natuurhuisje huren. Deze vakantiewoningen in de Namen liggen namelijk altijd vlakbij natuurgebieden, als dit nationaal park. Dit nationaal park is genoemd naar de rivieren die er door het park lopen: de Lomme en de Lesse. Het gebied is een kalkmassief waar onder andere de grootste uilensoort van Europa nog broedt: de oehoe.

Tot slot is er nog het natuurpark Viroin-Hermeton. Ook hier staan vakantiehuizen Namen van Natuurhuisje in de buurt. Dit gebied wordt voornamelijk gekenmerkt door de grote aantallen orchideeën die er nog in het wild voorkomen. In het voorjaar en de vroege zomer vind je op deze wilde bloemen veel verschillende soorten vlinders, deze hebben werkelijk de mooiste vormen en kleuren en kunnen in Nederland nauwelijks worden waargenomen.

Vakantiewoning Namen

Ben je op zoek naar een vakantiehuis Namen of groepsaccommodatie in Namen? Of wil je meer weten over de verschillende vlindersoorten die voorkomen in deze regio? Of toch liever een uitgestippelde wandelroute die je langs de verschillende riviertjes voert? Wij zijn van alle markten thuis en helpen jou graag op weg naar de ideale natuur vakantie. De ideale natuur vakantie breng je wat ons betreft voor in een natuur vakantiehuis!