Vakantiehuizen Ille et Vilaine

Het culturele en economische centrum van Ille-et-Vilaine

Lees meer over vakantiehuizen in Ille et Vilaine

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het noord-westen van Frankrijk, is genoemd naar de 2 gelijknamige rivieren die in Rennes samen stromen en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Ille-et-Vilaine heeft een oppervlakte van 6775 km2 en er wonen ruim 980.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Ille-et-Vilaine? Het glooiende landschap en de indrukwekkende baaien maken Ille-et-Vilaine een geliefd vakantiebestemming.

Het culturele en economische centrum van Ille-et-Vilaine

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje waar bij je kunt genieten van cultuur in Ille-et-Vilaine? Breng dan een bezoek aan de hoofdstad van Ille-et-Vilaine, genaamd Rennes. Helaas heeft deze stad veel te lijden gehad onder de bombardementen tijdens de tweede Wereldoorlog, waardoor veel oude gebouwen verloren zijn gegaan. Bezoekers die in dit gebied een vakantiehuisje hebben kunnen in Rennes genieten van onder andere het Paleis van Justitie, de oude abdijkerk Notre-Dame, het Musée des Beaux-Arts, het park van Thabor en de markt op de Place des Lices. Iedere zaterdag kun je hier op de markt de Place des Lices genieten van de vele kraampjes en deze markt behoort tot een van de grootste markten in Frankrijk.

Kastelen in Bécherel

Ongeveer 21 kilometer ten zuiden van Dinan ligt Bécherel. Ben je op zoek naar een gite? In deze streek kun je mooie kastelen aanschouwen. Zo werd het eerste kasteel op deze strategische heuvel al in de 12e eeuw gebouwd. Ben je een echte boekenworm? Bécherel is een must voor boekenliefhebbers. Wanneer je verblijft in een van de gites rondom deze stad ga dan zeker een van de vele boekwinkels in die hier te vinden zijn.

Fauna in Ille-et-Vilaine

Wil je vanuit je vakantiehuisje zo kunnen genieten van al het moois wat de natuur ons te bieden heeft? In Ille-et-Vilaine kun je vele verschillende flora en fauna soorten tegenkomen. Zo kan je hier het vliegend hert, de elft (een vis) of de eekhoorn tegenkomen. Daarnaast kun je hier ook vele vogels vinden. Denk hierbij aan de kuifaalscholver, de kwartel, de kleine zilverreiger, de zomertortel, de roodborsttapuit, de jan-van-gent, cetti’s zanger, de kluut en de koekoek. Wanneer je een vakantiehuis in Ille-et-Vilaine zul je waar je ook komt vele verschillende soorten fauna tegenkomen. Geniet in de natuur, langs de kust of langs het kanaal in je vakantiehuis van al het moois wat Ille-et-Vilaine te bieden heeft.