Vakantiehuizen Morbihan

De route van de megalieten

Lees meer over vakantiehuizen in Morbihan

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het westen van Frankrijk en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Morbihan heeft een oppervlakte van 6823 km2 en er wonen bijna 725.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Morbihan? Morbihan wordt ook wel ‘de kleine zee’ genoemd. Het binnenland wordt gekenmerkt door landschappen met zacht glooiende heuvels en plateaus. Verblijf in een vakantiehuis in Morbihan en geniet van de beboste heuvelrug uit de Lande de Lanvaux, wat van west naar oost door Morbihan heen ligt. Aan de kust kun je genieten in gites van de Golfe de Morbihan (een schilderachtige binnenzee). In dit deel van Bretagne kun je in een van de vele vakantiehuizen genieten van de vele kunsthistorie dat hier te vinden is.

De route van de megalieten

Een belangrijke voorhistorische site kun je vinden in de omgeving van Carnac. Morbihan bezit een groot aantal megalithische monumenten die dateren uit de Neolithische periode. Geniet hier in een vakantiehuis van de historie die hier te vinden is. de site van Carnac staat bekend als hét symbool van de Prehistorie. Maak een wandeling door de duizenden staande stenen. Verblijf in een vakantiehuisje in dit gedeelte van Morbihan en ontdek de vele duizende menhirs, dolmens en andere megalithische monumenten. Alle ingrediënten zijn hier aanwezig om cultuur en historie te kunnen combineren.

De golf van Morbihan

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de buurt van water? Naast de vele kilometers aan kust kun je in Morbihan ook een binnenzee vinden. Geniet in een van de vele vakantiehuisjes van al dat deze binnenzee te bieden heeft. Deze binnenzee heeft een lengte van 21 kilometer en is tot wel 5 kilometer breed. De golf zelf is bezaaid met een veertigtal eilanden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Monikkeneiland, wat het belangrijkste eiland van de golf is of aan het eiland van Arz, wat een zeer wild eiland is. Geniet van de natuurlijke rijkdommen die hier te vinden zijn, zoals de kreken, rotsen, kleine eilanden en landtongen.

Het eiland Belle-Ile-en-Mer

Het grootste Bretoense eiland, met een lengte van 17 kilometer en een breedte van 9 kilometer, vind je uit de kust bij Morbihan. Breng vanuit jouw vakantiehuis een bezoek aan dit eiland en geniet aan de variëteit aan landschappen en belangrijke en bijzondere flora. Maak een wandeling over het eiland en breng een bezoek aan de haven van Sauzon, met zijn gekleurde huizen.