Vakantiehuizen Nord-Pas-de-Calais

Bent u op zoek naar een vakantiehuis in Nord-Pas de Calais? Dan bent u hier aan het juiste adres. Natuurhuisje.nl biedt u meerdere vakantiehuizen in Nord-Pas de Calais. Al deze vakantiehuisjes hebben één ding met elkaar gemeen: ze staan allemaal in of nabij de natuur in deze prachtige regio. De regio kenmerkt zich door licht golvend landschap bestaande uit gecultiveerde weilanden en bossen.

Lees meer over vakantiehuizen in Nord-Pas-de-Calais
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuizen Nord-Pas-de-Calais

Nord-Pas-de-Calais is de meest noordelijke regio van Frankrijk. De regio bestaat uit twee departementen: Nord en Pas-de-Calais. Het landschap hier is heel anders dan het landschap van Zuid-Frankrijk. Nord-Pas-de-Calais kenmerkt zich vooral door een licht golvend landschap dat bestaat uit bos en gecultiveerde weilanden. Ondanks dat er geen bergen in deze regio staan, is het er verre van saai te noemen. Tijdens een vakantiehuisje in Nord-Pas-de-Calais kun je genieten van alles wat de regio te bieden heeft!

De natuur in Nord-Pas-de-Calais

In deze regio liggen een aantal verschillende natuurparken. Eén daarvan is het Regionaal Natuurpark Kapen en Moerassen van Opaal, oftewel Caps et Marais d’Opale in het Frans. Het park wordt gekenmerkt door witte krijtkliffen in het noorden en duinlandschappen in het zuiden. Aan de kust liggen uitgestrekte moerassen die verder naar het oosten overlopen in dichte bossen en een heuvelachtig landschap. De rivieren de Aa en de Liana stromen door dit park. Tijdens een bezoek aan dit park kun je verschillende dieren tegen komen, namelijk de visdief, de roerdomp, het blauwborstje, de tuimelaar en de noordelijke stormvogel. Het Regionaal Natuurpark Avesnois is een ander mooi natuurpark. Met een grootte van 125.000 hectare is hier erg veel te zien. In dit park vind je veel rivieren, wouden en bossen. Ook het meer van Val-Joly ligt in dit park, het is zeker een aanrader om dit meer te bezoeken. Ook het woud van Mormal is een aanrader. Dit is het grootste woudmassief van de regio Noord-Nauw van Calais.

Dan is er ook nog het Regionaal Natuurpark Scarpe-Schelde. Dit park wordt doorkruist door de Scarpe en de Schelde. In dit park kun je goed bewaarde vestingmuren bezichtigen. Wandel hier over de terrassen die begroeid zijn met vennen, moerassen en broekbossen. Ook de Opaalkust is een aanrader om te bezoeken. Dit gebied bestaat uit meer dan 120 kilometer aan zandstranden, kliffen, wilde kusten en duinen die begroeid zijn met helmgras. Geniet tijdens een wandeling hier van de geurende dennenbossen die achter de duinen te vinden zijn, of maak een wandeling over een van de vele stranden.

Maak prachtige wandelingen

Nord-Pas-de-Calais is een erg leuke regio voor wandelaars. De regio is rijk aan groen en het landschap is erg mooi. Je kunt hier gemakkelijk enkele uren wandelen of fietsen. Vaak zijn er in de vakantiehuisjes hier ook wandel- en fietsroutes aanwezig die je kunt volgen. De eigenaar van de vakantiewoning zal je misschien ook wel meer over de omgeving willen vertellen. Vaak is er ook lokale toeristeninformatie aanwezig, hier kun je terecht met vragen over wandelingen in de natuur van deze prachtige Franse regio. Naast wandelen en fietsen kun je je hier ook prima vermaken op het water. Met maar liefst 680 kilometer aan kanalen en rivieren is er vaak genoeg water in de buurt. Maak een tocht op een rondvaartboot, of huur een kano en ga zelf op pad! Let goed op want het is goed mogelijk dat je onderweg bevers zult tegenkomen! Bekijk op deze pagina alle vakantiehuisjes in Nord-Pas-de-Calais.