Vakantiehuizen Orne

Regionaal Natuurpark Perche

Lees meer over vakantiehuizen in Orne
Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het noord-westen van Frankrijk, is vernoemd naar de gelijknamige rivier de Orne en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Orne heeft een oppervlakte van 6103 km2 en er wonen ruim 300.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Orne? Breng dan een bezoek aan ‘het koninkrijk van het paard’. Geniet in een vakantiehuis van de groende en eindeloos romantische landschappen. Geniet in jouw vakantiehuis in Orne van de rust en ontspanning die dit departement te bieden heeft. Naast 2 regionale natuurparken kun je in Orne ook genieten van opmerkelijk bouwkundig en cultureel erfgoed.

Regionaal Natuurpark Perche

Gelegen in de paardenfokkerijstreek van Orne is het Regionale Natuurpark Perche. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in een bijzonder landschap? Met een oppervlakte van 182.000 hectare zul je hier altijd wel een vakantiehuisje naar jouw wensen kunnen vinden. Geniet van een wandeling door de bossen, weides, glooiende heuvels, lands oude landhuizen van al het mooie dat Orne te bieden heeft. Het Regionaal Natuurpark de Perche staat bekend om zijn hellingbossen. De dichte eiken- beukenbossen van de streek herbergen de fraaie bosandoorns met hun paarse bloemen maar ook bijzondere flora zoals spekwortel en vogelmelk. Wanneer je verblijft in een gite in dit gedeelte van Orne, maak dan ook eens een avondwandeling. Wanneer je namelijk in de schemer door de bossen wandelt is er een kans dat je oog in oog komt te staan met een ransuil of bosuil. Met een vakantiehuisje in deze regio van Orne zul je vele bijzondere flora en fauna soorten kunnen vinden. Naast de eerder genoemde soorten kun je hier ook de visarend, de slangenarend, de hazelworm of de smaragdhagedissen tegenkomen.

Het Normandische Zwitserland

Het landschap in Orne staat ook wel bekend onder de naam ‘ het Normandische Zwitserland’. Je vind dit landschap vooral in en rond het dal van de Orne met Thury-Harcourt in het noorden, Fles-de-l 'Orne in het zuiden en Falaise in het oosten. Geniet in een vakantiehuis van de eigen charme die deze streek te bieden heeft. Verblijf bijvoorbeeld in een gite aan de bochtige rivieren met rotsachtige oevers, of in de buurt van vrijstaande heuveltoppen. Wanneer je verblijft in een van de vakantiehuizen in Orne, breng dan zeker een bezoek aan de Rocher d'Oëtre. Hier is het ‘Normandische Zwitserland’ het meest bergachtig.