Vakantiehuizen Somme

Nationaal Park Marquenterre

Lees meer over vakantiehuizen in Somme

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het noorden van Frankrijk, is vernoemd naar de gelijknamige rivier de Somme die door het departement stroomt en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Somme heeft een oppervlakte van 6170 km2 en er wonen bijna 580.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Somme? In Somme kun je genieten in vakantiehuizen in de natuur en ook van het vele cultuurerfgoed wat hier te vinden is. Breng vanuit jouw vakantiehuis een bezoek aan een van de vele kerken, abdijen, kastelen, musea en archeologische vindplaatsen die Somme rijk is. In het westen van Somme kun je genieten van vakantiehuisjes aan de kust en een bezoek brengen aan een van de vele badplaatsen die hier te vinden zijn.

Nationaal Park Marquenterre

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in het westen van Somme? Breng dan een bezoek aan het Nationale Park de Marquenterre. De naam van het gebied zou een samentrekking zijn van mer qui entre en terre wat letterlijk vertaald ‘de zee die het land binnenkomt’ betekend. Het landschap is dan ook typisch voor kustgebieden en bestaat uit duinen, zilte moerassen, kwelders en rietbedden. Hiermee is het park wat 3.000 hectare aan natuurgebied bestrijkt een oase voor meer dan 450 vogelsoorten. Vertrek vanuit jouw vakantiehuis in Somme voor een prachtige wandeling door dit gebied en ontdek de vele vogels die hier te spotten zijn. Als vogelliefhebber is deze plek zeker een aanrader tijdens het trekseizoen van de vogels. Wanneer je verblijft in een gite in Somme tijdens het trekseizoen kun je vele vogels spotten, denk hierbij aan de kluut, de blauwe reiger, de regenwulp, de witte ooievaar, de grutoo en de kievit.

De ‘baie de Somme’

Met zijn 7200 hectare is de baai van de Somme de grootste riviermonding van Noord-Frankrijk. Het is dan ook op deze plek dat het zoete water uit de riviermond van de Somme en het zoute water uit het Kanaal elkaar ontmoeten. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Somme? Breng dan een bezoek aan deze bijzondere baai. Bij laag water kun je hier een bijzonder spel aanschouwen, aangezien dan twee soorten landschap ontstaan, namelijk het slik en het schor (het slik loopt bij vloed onder water en het schor alleen bij springvloed). Geniet tijdens jouw vakantie in Somme van een prachtige wandeling over het wad bij de baai van Somme.