Vakantiehuizen Poitou-Charentes

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Poitou Charentes wordt in het westen begrensd door de Atlantische Oceaan en in het noordengrenst de regio aan en de hoofdstad van de regio heet Poitiers. De natuur in de regio is erg afwisselend en juist daarom ook erg interessant. Wanneer je een vakantiehuis bij ons boekt dan kun je zeker van deze gevarieerde natuur gaan genieten. De gevarieerde natuur neemt ook een afwisselende flora en fauna met zich mee en dat is nou juist erg leuk.

De natuur in de regio kan grofweg worden onderverdeeld in twee verschillende habitattypen. Aan de ene kant bestaat het oosten van de regio vooral uit uitgestrekte bossen en de westkant van de regio wordt gevormd door een lange kustlijn met kliffen en stranden. Beide verschillende habitattypen herbergen een eigen flora en fauna die vrijwel uitsluitend in dit type habitat voorkomt.

Te beginnen met de dichte bossen in het oosten van de regio. De bossen bestaan uit naald en loofbomen. De naaldbossen worden bewoon door ransuil, havik en verschillende soorten mezen. Daarnaast komen er in deze dichtbegroeide bossen verschillende zoogdieren voor als wild zwijn, eekhoorn en ree. Met heel veel geluk kun je er ook een das waarnemen. Maar hier heb je meer kans op in de uitgestrekte loofbossen. In deze loofbossen vindt je ook weer een andere samenstelling van dieren dan in het naaldbos. In het loofbos vindt je onder andere vogelsoorten als de oehoe, groene en grote bonte specht en bonte vliegenvangers. In deze bossen vind je andere zoogdieren als boommarters en edelherten.

De kuststrook is weer totaal anders dan de bossen in de regio. Hier kun je vooral voor vogel en planten soorten erg aan je trek komen. Langs de verschillende kliffen heb je namelijk veel kans op het zien van zeevogels. Zowel op de kliffen als over zee kan je vogels waarnemen dit je in het binnenland absoluut niet tegen komt. Soorten waar je hier aan kunt denken zijn onder andere: pijlstormvogels, zeekoeten-alken, noordse stromvogels en stromvogeltjes. Eigenlijk heb je wel een telescoop nodig om deze vogels waar te kunnen nemen.

Vakantiehuis Vaucluse
Vakantiehuis Charente

Inloggen