Vakantiehuizen Noorwegen

Samen beschermen we de lokale biodiversiteit

Meer informatie

Vakantiehuizen Noorwegen

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming die nog relatief onontdekt is? Denk dan eens aan Noorwegen! Dit Scandinavische land heeft zo’n beetje de mooiste natuur van heel Europa. Het fijne is dat je hier geen last zult hebben van massatoerisme zoals in andere Europese landen.

Houd je van natuur, schoonheid, frisse lucht én privacy? Dit alles valt perfect te combineren wanneer je gaat voor een vakantiehuisje in Noorwegen van Natuurhuisje. In het land zelf ontdek je de prachtige natuur en al het moois dat het land te bieden heeft. Dat alles kun je gaan verkennen van één van de prachtige accommodaties die wij voor je verzorgd hebben. Onze vakantiehuisjes in Noorwegen bevinden zich middenin de natuur, dus je stapt zo het prachtige landschap van Noorwegen in!

Flora en fauna

Als je een liefhebber bent van échte ongerepte natuur, dan zit je in Noorwegen gegarandeerd goed. Noorwegen ligt in Scandinavië en grenst aan Zweden aan de oostkant, en aan de Noorse Zee aan de westkant. Voor de echte outdoorliefhebbers wordt Noorwegen als vakantiebestemming steeds gewilder! Echter betekent dat niet dat je hier de standaard toeristenmassa zult vinden zoals in vele andere landen in Europa. Nee, in Noorwegen kun je nog genieten van de meest afgelegen, ongerepte en pure plekjes in de natuur. Dit is dan ook heerlijk om een vakantiehuisje in te boeken! Met een accommodatie van Natuurhuisje verblijf je op de mooiste plekjes in de spetterende Noorse natuur, met uitzichten over meren, bergen met besneeuwde bergtoppen, fjorden bossen en nog veel meer.

Noorwegen staat internationaal bekend om de indrukwekkende flora en fauna. Er komen hier zowel vele dieren als planten voor in de wilde natuur. De een nog spectaculairder dan de ander! Houd je van dieren? Dan kun je hier dus je hart ophalen in de natuur, op zoek naar de mooiste zoogdieren. Denk aan de bruine beer, de lynx en de wolf. Houd natuurlijk wel de nodige afstand als je er eentje tegenkomt! Met een beetje geluk kun je ook reeën en rendieren spotten! Deze dieren vind je vooral op het vasteland van Noorwegen, maar op Spitsbergen vind je nog veel meer dieren. Doordat het hier niet warmer wordt dan 10 graden, vind je hier dieren die zich thuis voelen in een koud klimaat. Denk hierbij aan ijsberen en poolvossen, hoe gaaf! Tevens kunnen vogelaars hier hun hart ophalen, want er zijn bijzondere vogelsoorten te vinden. Denk aan de endemische Spitsbergen sneeuwhoen!

Naast de dieren in Noorwegen valt er nog veel meer te bewonderen in de natuur. Denk aan de prachtige bergen, fjorden, baaien, valleien, meren en gletsjers. De prachtige bossen bestaan uit vele verschillende soorten bomen, maar voor een groot deel bestaan ze uit naaldbomen. Ook zijn er in kleinere hoeveelheden loofbossen te vinden in Noorwegen. In de categorie loofbomen vallen bomen zoals eiken, iepen en de gewonde es. Over het algemeen is de grond wat vruchtbaarder in het zuiden van Noorwegen, waardoor er meer verschillende soorten planten groeien, vooral in de vruchtbare valleien. In de hoge gedeeltes van Noorwegen vind je dan weer veel mossen, zoals het heidemos en het rendiermos. In en rondom de Noorse bossen vind je het meeste voedsel, zoals bosbessen, frambozen, wilde aardbeien en paddenstoelen.

Noorwegen staat vooral bekend om zijn fjorden, de uitgestrekte bossen, bergen en natuurlijk het indrukwekkende noorderlicht. Daarnaast vind je hier maar liefst bijna 30 nationale parken, waardoorheen je eindeloos kunt wandelen. Er zit sowieso minimaal één Nationaal Park in de buurt van je vakantiehuis, dus je kunt gelijk de dag beginnen met een prachtige natuurwandeling! We moeten natuurlijk niet Spitsbergen vergeten: een Noorse eilandengroep. Hier vind je nog eens zeven Nationale Parken! Het fijne van Noorwegen is dat de natuur er nog zo puur is, dat vind je bijna nergens meer. De frisse buitenlucht doet een mens echt goed en is ook een perfect middel wanneer je lekker wilt ontspannen. Maak een stevige wandeling en geniet gewoon eens van de stilte om je heen en de frisse natuur lucht. Sta af en toe even stil om de schoonheid in je op te nemen of geniet van de momenten dat je oog in oog staat met het wildleven in Noorwegen.

Activiteiten

Tijdens een vakantie in Noorwegen wil je natuurlijk niks anders dan al het natuurschoon verkennen! Dit kun je doen door middel van vele activiteiten. Denk hierbij aan een eindeloze wandeling of fietstocht. Dit doe je gewoon direct uit je vakantiehuisje in de natuur! Bij alle accommodaties van Natuurhuisje is een prachtig bos, een groot meer of fjord je achtertuin! Ook kun je de natuur in Noorwegen verkennen met bijvoorbeeld een ruitertocht. Rijdend op een paard zal je de echte outdoor experience ervaren in Noorwegen! Ook kun je op vele plekken kanoën, mountainbiken, skiën, vissen en sneeuwhondensleeën, afhankelijk van het seizoen waarin je gaat. Voor de actieve vakantieganger is het hier dus ook een waar paradijs! Door de grote variatie aan recreatiemogelijkheden kun je hier zowel in de zomer als in de winter een geweldige vakantie beleven. Vraag hiervoor vooral naar de mogelijkheden in je vakantiehuisje, waar vaak ook een informatiefolder ligt met informatie over de omgeving. Tevens kun je in het noorden van Noorwegen het noorderlicht zien. Dit is een waar natuurspektakel! Indien je niet in het noorden verblijft, kun je altijd een weekend uitstapje maken naar het noorden om dit prachtige natuurverschijnsel te bewonderen. Je kunt het noorderlicht alleen bewonderen in de winter, de late herfst en de vroege lente, dus als je dit wilt doen, plan je reis naar Noorwegen dan goed!

Watervallen

Noorwegen staat bekend om de vele, prachtige watervallen die je er vindt. Wanneer je een bezoekje gaat brengen aan één van die watervallen, dan kun je er vanuit gaan dat de reis ernaartoe ook al zeer bijzonder is. Je hebt namelijk grote kans dat je er te voet naartoe moet wandelen en tijdens deze wandeling kun je natuurlijk nog veel meer natuurschoon aanschouwen. Dit geldt ook voor de Vøringfossen waterval. Je wandelt daarbij dwars door de bossen en door middel van mooie hangbruggetjes steek je rivieren over. Het uitzicht is werkelijk sprookjesachtig. Eén van de meest populaire watervallen in Noorwegen is de Steinsdalsfossen. Deze waterval is ongeveer 50 meter hoog en is zo bijzonder omdat je achter de waterval kunt komen. Je kunt de waterval dus van de voorkant én van de achterkant bekijken! Via een pad dat daar is gemaakt kun je er veilig komen en de waterval op die manier aanschouwen. Ben je een echte liefhebber van watervallen? Plan dan eens een tripje naar een vakantiehuisje in Noorwegen, waarbij je diverse watervallen gaat bezoeken. Maak er bijvoorbeeld een roadtrip van.

Vakantiehuisjes in Noorwegen

Door heel Noorwegen vind je accommodaties bij Natuurhuisje. Al de accommodatie zijn uitgezocht op de locatie: ver weg van de toeristische regio’s en middenin de natuur! Het is voor ons van groot belang dat je direct uit je vakantiehuisje kunt gaan genieten van de verbluffende natuur. Want daar kom je in Noorwegen natuurlijk voor! Het feit dat de accommodaties van Natuurhuisje gelegen zijn in de natuur, wilt niet zeggen dat het een primitief verblijf is. Integendeel zelfs! In alle accommodaties vind je alle nodige faciliteiten voor een comfortabel, luxe en gezellig verblijf. Alle vakantiehuisje zijn uniek en kleinschalig, waardoor je je al gauw thuis zult voelen. In ons aanbod hebben we een aantal niet-doorsnee accommodaties in Noorwegen, zoals schattige houten hutjes aan een meer of in het bos. Op deze pagina vind je het hele aanbod!

Laad weer helemaal op

Tijdens je drukke leven kan het voorkomen dat je maar weinig tijd voor ontspanning hebt. Wanneer je een vakantiehuisje in Noorwegen boekt, dan kan je echt weer eens even helemaal opladen. Vooral als je een drukke baan hebt en daarnaast misschien nog allemaal leuke, maar tijdrovende hobby’s hebt, kan dat best wat stress opleveren. Al is het alleen maar even om gewoon weg te zijn van huis en te vertoeven in een andere omgeving en in the middle of nowhere.

Heerlijk even ontspannen en tijd voor jezelf nemen in plaats van altijd maar rond te rennen voor anderen. Ook als je kinderen hebt, kunnen jullie als gezin nogal eens langs elkaar heen leven in jullie dagelijkse, drukke levens. Tijdens zo’n korte vakantie in eigen land kunnen jullie weer eens echt als een gezinnetje tijd met elkaar doorbrengen. Vraag de kinderen eens uitgebreid over hoe het op school gaat en wat ze allemaal hebben meegemaakt de laatste tijd.

Maar vergeet ook zeker je partner niet. Vraag je eens af wanneer jullie voor het laatst echt een goed gesprek hebben gehad of wanneer jullie je niet lieten afleiden door de telefoon of televisie? Als jullie thuis met allerlei zaken bezig zijn of misschien wel teveel met je mobiele telefoon bezig bent, laat deze dan tijdens jullie wandeling even uit en praat weer eens met elkaar. Een goed gesprek is altijd fijn en kan ook ontzettend ontspannend werken. Wanneer je je dan ook nog eens in de frisse buitenlucht bevindt en kan genieten van een prachtige omgeving, dan kun je echt met een ontspannen gevoel weer terug naar huis keren.

Ontspanning met Natuurhuisje

Wat is er nu zo bijzonder aan een vakantiehuisje van Natuurhuisje? In plaats van ergens te verblijven tussen het massatoerisme, zoals een hotel of een grootschalig vakantiepark, kies je bij ons juist voor privacy en natuur! De kans is groot dat je je echt middenin de natuur bevindt en daardoor écht tot rust kan komen. Stap je huisje uit en maak bijvoorbeeld samen een lange wandeling over het strand. Of, wanneer jullie in een bosgebied verblijven, kunnen jullie samen gemakkelijk een wandeling door het bos gaan maken. Vraag je eens af wanneer jullie voor het laatst echt een goed gesprek hebben gehad of wanneer jullie je niet lieten afleiden door de telefoon of televisie? Als jullie thuis met allerlei zaken bezig zijn of misschien wel teveel met je mobiele telefoon bezig bent, laat deze dan tijdens jullie wandeling even uit en praat weer eens met elkaar. Een goed gesprek is altijd fijn en kan ook ontzettend ontspannend werken. Wanneer je je dan ook nog eens in de frisse buitenlucht bevindt en kan genieten van een prachtige omgeving, dan kun je echt met een ontspannen gevoel weer terug naar huis keren.

Uniek overnachten

Bij Natuurhuisje kun je zeer goed terecht wanneer je op zoek bent naar een origineel verblijf. Wij hebben voor ieder wat wils en vinden het leuk om de meest unieke verblijven voor jullie te selecteren. Ook in Noorwegen vind je diverse, originele groepsaccommodaties. Er worden zoveel verschillende types verblijfsaccommodaties aangeboden, zowel offline als online, dat we het ons goed kunnen inbeelden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het tijdperk van de standaard hotelkamers of een bungalow op een vakantiepark is voorbij en het tijdperk van origineel overnachten is aangebroken. We vinden het steeds belangrijker om zoveel mogelijk ervaringen op te doen en dat kan in een van de vernieuwende verblijfsmogelijkheden. Waar je vroeger de keuze had uit een standaardkamer of een premium kamer, is er tegenwoordig zoveel meer waar je uit kunt kiezen. Je hoeft niet alleen maar na te denken over het aantal mensen dat je meeneemt, of dat je je huisdier met je mee wilt nemen. Nee, je kunt tegenwoordig ook kiezen in welk origineel verblijf je graag wilt slapen. Heb jij bijvoorbeeld als eens overnacht in een Tiny House?

Safaritent

Je wilt graag eens in een tent verblijven, máár kamperen is dus echt helemaal niks voor jou. Tenminste, het opzetten van de tent, de luchtbedden opblazen, de camping kastjes in elkaar zetten… Nee dat is niet voor jou weggelegd of dat voelt voor jou niet als ‘vakantie’. Overweeg dan eens een verblijf in een safaritent! Wanneer je namelijk kiest voor een safaritent, dan voel je je echt één met de natuur. Zo’n tent ziet er erg leuk uit, hij staat al (gelukkig!) én hij is al volledig ingericht dus je kunt er zo in. Arriveer op je bestemming, pak je spullen uit en laat de vakantie maar beginnen.

Tiny House

Voor iedereen die weleens minimalistisch wilt leven, is een verblijf in een Tiny House een absolute must-do! Dit type accommodatie is ontstaan uit een beweging, namelijk uit de beweging van het minimalisme. Hierin wordt geloofd dat je weinig nodig hebt om écht gelukkig te zijn en je voldaan te voelen. Het idee is dan ook dan je alleen hebt en gebruik maakt van de dingen die echt noodzakelijk zijn in het leven en écht geluk brengen. Dit alles begon als sociale beweging in Amerika, maar het is langzamerhand ook over komen waaien naar Europa.

Wanneer je een keer echt wilt ervaren hoe het is om minimalistisch te leven, maar je hebt geen zin om bij aankomst de tent op te moeten zetten, dan is een Tiny House perfect voor jou! Je arriveert op je bestemming en je stapt gewoon naar binnen, dus je hoeft niet eerst te stoeien met tentstokken of de luchtbedden op te blazen voordat je kunt gaan relaxen. Stap je Tiny House binnen en ontdek hoe leuk en knus het huisje van binnen is. Kies in plaats van een vakantiehuisje in Noorwegen dus gerust eens voor een Tiny House!

In Noorwegen beleef je dus gegarandeerd een onvergetelijke vakantie, maar datgeen dat de vakantie écht compleet kan maken is natuurlijk de perfecte accommodatie. Wie wilt nu niet in een prachtig natuurhuisje midden in de Noorse natuur verblijven? Met een accommodatie van Natuurhuisje zit je gegarandeerd op een prachtig plekje in de natuur, vanuit waar je direct de omgeving kunt gaan verkennen! Door de kleinschaligheid en knusheid van de accommodaties in Noorwegen, zul je je direct thuis voelen in je vakantiehuisje. Je kunt er zowel terecht in de zomer als in de winter, en in alle seizoenen valt er dan ook reuze veel te beleven in Noorwegen. Boek nu jouw droomvakantie naar Noorwegen met een prachtig vakantiehuisje in Noorwegen van Natuurhuisje!

Last minute Noorwegen
Vakantiepark Noorwegen
Visvakantie Noorwegen
Wintersport Noorwegen
Ferienhaus Norwegen
Cottage Norway

Inloggen

Privacy vind je in de natuur! Cookies voor onderweg?

Natuurhuisje maakt gebruik van 3 soorten cookies om jouw online struintocht bijzonderder en persoonlijker te maken! Lees hier alles over in ons cookiebeleid.