Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Navarra

De provincie Navarra ligt in het noorden van Spanje, tegen de grens met Frankrijk. Vanuit een vakantiehuis in Navarra kunt u mooie natuurgebieden bezoeken, waaronder het hooggebergte van de westelijke Pyreneeën. Daarnaast zijn er in Navarra nog verschillende andere natuurparken aanwezig, zoals het parque natural Bardenas Reales. De hoofdstad van de provincie Navarra is de plaats Pamplona. In de stad heeft een paar honderdduizend inwoners,  en staat vooral bekend om zijn festiviteiten. Het is namelijk één van de Spaanse steden waar het stierenrennen erg populair is. 

Natuur in Navarra
In het zuiden van de provincie Navarra kunt u tijdens een verblijf in een vakantiewoning het natuurpark Bardenas Reales bezoeken. U treft hier een woest en leeg landschap aan. Het is er erg droog en er groeien nauwelijks planten. Rotsen en ingedroogde grond nemen in dit gebied spectaculaire vormen aan. Een stuk noordelijker kunt u vanuit uw vakantiehuis een wandeling maken  in het natuurpark Urbasa y Andia. Dit natuurpark is juist bijzonder rijk begroeid en groen. U vindt in dit heuvelachtige gebied bossen, beekjes, bloemrijke graslanden en een grootte diversiteit aan flora en fauna. In het uiterste noordoosten van de provincie kunt u de Pyreneeën bezoeken. Dit gebergte reikt tot boven de boomgrens, waardoor u verschillende alpiene soorten planten en dieren kunt tegenkomen. 

In sommige delen van de provincie Navarra komen zandhoenders voor, de witbuikzandhoen en zwartbuikzandhoen. ’s Nachts kunt u vanuit uw vakantiehuis één van de uilen horen die in het gebied voorkomen. Het geluid van de dwergooruil doet wat denken aan het geluid van een autoalarm. Verder komen er veel zangvogels in Navarra voor, zoals de grauwe klauwier en rotsmus. In veel gebieden groeien honderden verschillende soorten planten. Tijdens een wandeling vanuit uw vakantiewoning heeft u een goede kans om orchideeën te zien. In de regio komen bijvoorbeeld de wantsenorchis, bruine orchis, stippelorchis en welkriekende nachtorchis voor.

Vakantiewoningen in Navarra
Alle vakantiehuizen die u op onze website vindt zijn gesitueerd op mooie plaatsen in de natuur. Vanuit uw vakantiehuis kunt u dan ook makkelijk de natuur in en genieten van schitterende uitzichten, fraaie landschappen, kleurrijke planten en interessante diersoorten. Aan de andere kant zijn de meeste vakantiehuizen niet ver van een dorps- of stadskern verwijdert, waardoor u ook makkelijk uw dagelijkse boodschappen kunt doen. Ook kunt u de gezellige Spaanse dorpen en steden in Navarra bezoeken, zoals de hoofdstad Pamplona.

Vragen over vakantiehuizen in Navarra?
Wilt u meer weten over de vakantiewoningen in Navarra? Heeft u een vraag over de natuurgebieden die in deze Spaanse provincie te vinden zijn? U kunt gerust contact met ons opnemen. Wij staan klaar om uw vraag te beantwoorden en helpen u met het vinden van een leuke vakantiewoning in Navarra!
Lees meer over vakantiehuizen in Navarra
Lees meer over:

Vakantiehuis Navarra? Vind hier mooie vakantiehuizen in Navarra. De vakantiehuisjes in Navarra op Natuurhuisje.nl zijn allemaal prachtig landelijk en rustig gelegen. Navarra is gelegen in het noorden van Spanje vlak naast Baskenland. Het noordelijke gedeelte van Navarra grenst tevens aan het zuiden van Frankrijk.

In Navarra wonen rond de 700.000 inwoners waarvan een groot gedeelte in haar hoofdstad woont. De hoofdstad van Navarra is Pamplona. Pamplona is een mooie stad en heeft mooie architectuur gebouwen. Zo is er een prachtige Gotische Kathedraal te vinden: “La Catedral Basílica de Santa María la Real”. Maar ook een aantal prachtige Middeleeuwse kerken. En kun je er het beruchte/bekende stierenrennen aanschouwen. Op zoek naar een leuk vakantiehuis nabij Pamplona? Wij bieden mooie rustig gelegen vakantiehuizen nabij Pamplona aan. Zo kun je genieten van de rust die het Natuurhuisje te bieden heeft maar ook van de cultuur en gezelligheid die in Pamplona te beleven is.

Het leuke aan Navarra is dat het Noorden en Zuiden erg van elkaar verschillen. In het Noorden van deze regio kun je het prachtige hoge gebergte van de Pyreneeën aanschouwen. Maar in tegenstelling tot het Noorden is het in het Zuiden juist erg droog. In het Zuiden van Navarra is het landschap woestijnachtig. Deze variatie in het landschap is natuurlijk goed voor de diversiteit van de flora en fauna.

Vakantiehuis Pyreneeën in Navarra

Een belangrijk onderdeel van de natuur in Navarra zijn natuurlijk de Pyreneeën. De Pyreneeën lenen zich goed voor diegene die houdt van een heerlijke actieve vakantie. Zo kun je er prachtige wandelroutes maken, die je leiden naar de mooiste panorama’s van de Pyreneeën. Ook wielrenners kunnen hun hart ophalen in dit gebergte. Het gebergte staat vooral bekend om zijn steile bergwegen en dat is natuurlijk een uitdaging voor iedere wielrenner. Naast deze diverse activiteiten kun je ook verschillende bijzondere vogelsoorten in dit gebied waarnemen. Zo kun je er bijvoorbeeld de Rotskruiper waarnemen. Deze Rotskruiper lijkt in zijn vlucht op een soort vlinder. Doordat hij redelijk klein is en onopvallend is het wel een uitdaging om dit prachtige vogeltje te vinden. Benieuwd naar dit stuk Pyreneeën? Bekijk eens de vakantiehuisjes die gelegen zijn in de Pyreneeën in Navarra. Sommige vakantiehuisjes liggen midden in de Pyreneeën in Navarra en geven je dus een goede uitgangspositie voor diverse wandeltochten.

Navarra heeft naast de Pyreneeën een woestijnachtig gebied in het zuiden. In dit gebied kun je diverse prachtige soorten vogels en aparte planten waarnemen. De droogte trekt een bepaald soort leven en dat is bijzonder om waar te nemen.
Toch niet helemaal gevonden wat je zocht? Bekijk ook eens de omliggende regio’s voor meer huisjes die in eenzelfde soort omgeving gelegen zijn. De kans is groot dat je daar wél een geschikt vakantiehuisje vindt voor jouw droomvakantie.

Daarnaast kun je ook altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag met het zoeken en boeken van een leuk vakantiehuisje in Navarra.
Vakantiehuis Navarra