Vakantiepark Overijssel

Ben je op zoek naar een vakantiepark in Overijssel, maar wil je het net even wat anders doen? Dan biedt een kleinschalig vakantiepark van Natuurhuisje uitkomst! Deze vakantieparken bieden namelijk veel vrijheid, rust en worden vaak omringd door de natuur.

Lees meer over vakantiepark Overijssel
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiepark Overijssel

Ben je op zoek naar een vakantiepark in Overijssel, maar wil je het net even wat anders doen? Dan biedt een kleinschalig vakantiepark van Natuurhuisje uitkomst! Deze vakantieparken bieden namelijk veel vrijheid, rust en worden vaak omringd door de natuur.

Kleinschalige vakantieparken worden steeds populairder onder vakantiegangers. De opzet van kleinschalige parken hebben bovendien als voordeel dat je volop in de natuur van privacy kunt genieten. Vaak overnacht je namelijk in een vrijstaand vakantiehuis of bungalow. De vakantieparken die wij aanbieden liggen altijd in een natuurlijke omgeving. Natuurlijk kun je kiezen voor een accommodatie zonder park, dat in the middle of nowhere ligt, maar soms heb je toch wat behoefte aan gezelschap. Zeker wanneer de kinderen meegaan en zij uitkijken naar het maken van nieuwe vriendjes.

Een kleinschalig vakantiepark is dan ideaal! De huisjes staan toch vrijstaand, dus je geniet er volop van je privacy. Maar wanneer je er zin in hebt, kun je gewoon even over het park wandelen en contact maken met andere vakantiegangers. Zij zijn hier met hetzelfde idee als jullie, dus de kans dat het klikt is natuurlijk zeer groot! Je weet in ieder geval al dat jullie beiden natuurliefhebbers zijn en houden van rust en stilte.

Kleinschalige vakantieparken

Voor iedereen die wil genieten van de rust en ruimte, maar die wel op een vakantiepark willen staan, is een kleinschalig vakantiepark ideaal! Op zo’n vakantiepark staan minder dan 30 vakantiehuizen en vaak is er ook geen receptie of zwembad aanwezig. Door de afwezigheid van zulke faciliteiten op kleinschalige vakantieparken, wordt het vakantiehuis voornamelijk als uitvalsbasis gebruikt om de omgeving te ontdekken, ook is het een ideaal rustpunt om even volledig te ontspannen. De accommodaties op een kleinschalig vakantiepark zijn voornamelijk gevestigd in een natuurrijke omgeving. Genieten en ontspannen staan dan ook voorop tijdens jouw vakantie op een klein vakantiepark.

Doordat een kleinschalig vakantiepark zo’n goede uitvalsbasis is, is de locatie vaak erg goed. Zo zit je dicht bij de natuur, maar zijn er ook vaak andere leuke activiteiten in de buurt. Natuurliefhebbers kunnen dus iedere kans grijpen om wat tijd te spenderen in de natuur. Hoewel je makkelijk al natuurhuisjes kunt boeken op een vakantiepark, is het natuurlijk ook leuk om actief in de natuur te trekken. De meeste natuurgebieden hebben heel wat wandel- en fietsroutes waarmee je gemakkelijk een weekend en langer kan vullen. Online zijn vaak veel fiets- en wandelroutes te vinden, maar ook bij de lokale toeristenpunten kan je vaak routes vinden. Vaak is er op het vakantiepark zelf ook informatie voor handen over fietstochten in de buurt van je natuurhuisje.

Verschillende landschappen

De provincie Overijssel is gelegen in het oosten van Nederland en grenst voor een groot deel aan buurland Duitsland. De provincie is een groot zandgrondgebied, waar voornamelijk rivieren, polders, akkerland en kronkelende beken het landschap bepalen. De grens tussen Gelderland en Overijssel wordt grotendeels natuurlijk gevormd door de rivier de IJssel. De natuur in deze provincie is enorm divers en daarmee zijn onze vakantiehuisjes in Overijssel zeker geschikt voor een korte of lange vakantie in eigen land. Het landschap van de provincie is erg divers; je vindt er kleinschalige coulissenlandschappen en bosgebieden, maar ook rivierlandschappen, landgoederen en polders. Een veelzijdig landschap dus! Elke paar kilometer kom je wandelend, kanoënd, fietsend of rijdend in de auto nieuwe landschappen en andere natuur tegen, wat maakt dat je je hier niet snel zult vervelen.

Overijssel kent verschillende natuurgebieden. Rondom de diverse bezoekerscentra bij deze natuurgebieden starten veel uitgestippelde routes, zowel voor ruiters als voor fietsers, fanatieke wandelaars of kano-liefhebbers. De boswachter vergezelt je graag, zodat hij je kan informeren over de natuurverschijnselen, de flora en de fauna die je onderweg tegenkomt. Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn veruit de meest bekende natuurgebieden van de provincie. Op de Sallandse Heuvelrug kun je dwalen over glooiende heidevelden en door uitgestrekte bossen. Naast de vele insecten leeft in dit gebied op dit moment ook de laatste groep korhoenders van Nederland. Bijzonder!

Bestemmingen

Het waterrijke Nationaal Park Weerribben-Wieden bevindt zich in de Kop van Overijssel. Het wordt gezien als het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa en is eeuwen geleden ontstaan door de turfwinning in dit gebied. In het nationaal park kenmerken het riet en de vele waterwegen het landschap. Polders, sloten, plassen, rietlanden en moerasbossen, alles is hier te vinden. Doordat water en land elkaar hier afwisselen, vormt het gebied de leefomgeving van duizenden plant- en diersoorten. Een voorbeeld hiervan is de fel-oranje grote vuurvlinder. Vanwege het vele water is een kano of klein bootje de leukste én de beste manier om het Nationaal Park op eigen houtje te gaan verkennen. Voor de liefhebbers zijn er zelfs heuse kanoroutes uitgezet! Onderweg spot je bijzondere vogels en heel misschien ook wel één van de otters, die hier sinds 2002 met succes zijn geherintroduceerd.

Onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden is het ‘’Venetië van het Noorden’’: Giethoorn. Langs de met bomen omzoomde dorpsgracht van dit pittoreske plaatsje kun je wandelen over smalle bruggetjes en langs imposante boerderijen. Auto’s kunnen het waterrijke centrum van Giethoorn niet bereiken, dus gebeurd alles hier per boot of met de benenwagen. De verschillende grote en kleine meren rondom Giethoorn vormen het decor voor allerhande watersportactiviteiten. Doe jij het liever wat rustiger aan? Huur dan een bootje en geniet met de zon op je gezicht van de kalmerende werking van het water waardoor je omringd wordt. Meer aan bij één van de onbewoonde eilandjes en ga picknicken. Een leuk alternatief voor een lunch in het toeristische dorpscentrum van Giethoorn!

Overijssel wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende Hanzesteden: Zwolle, Kampen, Ommen, Oldenzaal, Deventer en Hasselt. Alle zes waren zij eeuwen geleden lid van het zogenaamde Hanzeverbond, een samenwerkingsorganisatie van kooplieden rond de Oostzee, de Noordzee en op strategische plaatsen in het achterland. Medewerkers van de VVV’s in de diverse steden, maar ook onze eigen verhuurders, informeren je graag verder over de uiteenlopende activiteiten die je vanuit een vakantiehuis in deze steden kunt ondernemen. Denk bijvoorbeeld eens aan een leuke vaar- of wandelroute of aan een museumbezoek.

Activiteiten

Wandelen

Het is heerlijk om lekker te gaan wandelen tijdens jullie vakantie in de natuur. In Overijssel kun je genieten van veel wandelroutes en mooie bezienswaardigheden, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen. Wanneer je kiest voor een wandelvakantie, dan is het belangrijk dat je goede wandelschoenen meeneemt. Ook moet je rekening houden met verschillende weersomstandigheden en zorgen dat je wat te eten en drinken meeneemt.

Een regenjas, goede kleding en een stevige tas zijn dan ook erg handig om mee te nemen op je wandelreis. Wanneer je veel riviertjes tegenkomt waar je ook doorheen zal moeten, dan is het natuurlijk wel zo fijn dat je schoenen waterdicht zijn. Anders loop je de rest van de wandeltocht met natte schoenen, wat niet zo prettig is. Je kunt altijd kiezen voor één van de vele wandelroutes die Nederland rijk is, maar je kunt natuurlijk ook gewoon op eigen houtje de natuur van Overijssel gaan ontdekken.

Varen

Overijssel staat natuurlijk bekend om het leuke vaargebied dat je er hebt. Je kunt er dan ook op diverse plekken terecht voor het huren van een sloep, boot of zeilboot. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het zwarte meer en kijk je ogen uit bij het vogeleiland. Tijdens het varen word je getrakteerd op de mooiste plaatjes en kun je genieten van een heerlijk tochtje over het water. Heerlijk wanneer het warm weer is of wanneer je gewoon even zin hebt om lekker uit te waaien. Vergeet natuurlijk ook het Nationaal Park Weerribben-Wieden niet! Hier kun je het Hollandse Venetië perfect aanschouwen vanuit de boot. Je kunt hier onder andere een rondvaart maken, maar ook zelf een boot huren en op ontdekkingsreis gaan.

Fietsen

Ook fietsen is ontzettend leuk om te doen tijdens jullie verblijf op een vakantiepark in Overijssel. Neem de fietsen gemakkelijk mee wanneer jullie met de auto op vakantie gaan en geniet tijdens de vakantie van je eigen, vertrouwde fiets. Hebben jullie geen fietsendrager of geen zin om de fietsen mee te slepen? Dan kun je natuurlijk op diverse plaatsen terecht voor het huren van een fiets.

Op deze manier voel je je ook niet verplicht om elke dag te gaan fietsen en huur je gewoon de fiets wanneer je hem nodig hebt. Zo kun je gemakkelijk afwisselen gedurende de vakantie, tussen fietsen, wandelen en andere activiteiten. Ontdek de leukste plekjes op de fiets en vergeet natuurlijk niet een picknickmand mee te nemen! Onderweg kom je vaak de mooiste gebieden tegen waar je heerlijk kunt genieten van een pauze. Een hapje en een drankje daarbij maakt het helemaal compleet.

Rustvakantie of actieve vakantie?

Niet iedereen komt tot rust door massages, niks doen en extra lang uitslapen. Sommige mensen vinden het heerlijk ontspannend om juist zoveel mogelijk te doen op vakantie. Als jij er daar 1 van bent, dan kies je uiteraard voor een actieve vakantie. Bedenk dan wat voor jou het meest ontspannend is, bijvoorbeeld elke dag lange wandeltochten maken en verblijven in een toffe blokhut. Of juist verblijven in een luxe accommodatie, terwijl je elke dag de leukste activiteiten opzoekt, zoals klimmen, boogschieten, paragliden, mountainbiken en nog veel meer. Het is dan natuurlijk wel handig dat je van tevoren goed onderzoekt of dat allemaal in de buurt te vinden is.

Zorg er ook voor dat je niet té veel gaat doen tijdens je actieve vakantie. Het moet wel leuk blijven, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je oververmoeid thuiskomt. Je weet zelf wel wat je aan kan en wat niet. Maar plan je nou een actieve vakantie voor jezelf en voor iemand anders in, wees er dan zeker van dat diegene dit ook kan waarderen en dat er misschien ook iets is waar diegene op een andere manier tot rust kan komen. Of plan je vakantie lekker afwisselend in, met de ene dag leuke activiteiten en de andere dag een heerlijke dagje spa. Op die manier genieten jullie beiden van een geweldige vakantie in Overijssel.

Word jij helemaal zen van een luxe spa, heerlijk zwemmen en jezelf lekker in de watten te laten liggen? Dan kies je natuurlijk voor die heerlijke rustvakantie. Misschien biedt jouw vakantiepark in Overijssel dit wel aan, maar zo niet, dan kun je altijd kijken voor iets moois in de buurt. Het is natuurlijk sowieso al heerlijk dat je je even nergens druk om hoeft te maken. ’s Ochtends slaap je lekker uit en je hoeft even niet wakker te worden van dat vervelende geluid van je wekker, heerlijk toch? Op een vakantiepark in Overijssel kun je sowieso genieten van een fijne vakantie, of je nu kiest voor ontspanning of actie.

Maak tijd voor elkaar

Wanneer jij en je partner allebei een drukke baan hebt en daarnaast misschien ook nog allemaal leuke, maar tijdrovende hobby’s hebt, kan dat best eens wat stress opleveren. Zo kan het zijn dat je regelmatig het gevoel hebt dat je ‘echt even toe bent aan vakantie’. Heerlijk even ontspannen en tijd voor jezelf nemen in plaats van altijd maar rond te rennen voor anderen. Even helemaal opladen, tot jezelf komen en je heerlijk laten verwennen, ook dat kan allemaal wanneer jullie kiezen voor een kleinschalig vakantiepark in Overijssel.

Ook als je kinderen hebt, kunnen jullie als gezin nogal eens langs elkaar heen leven in jullie dagelijkse, drukke levens. Tijdens zo’n vakantie kunnen jullie weer eens echt als een gezinnetje tijd met elkaar doorbrengen. Vraag de kinderen eens uitgebreid over hoe het op school gaat en wat ze allemaal hebben meegemaakt de laatste tijd. Maar vergeet ook zeker je partner niet. Als de kinderen naar bed zijn, is dat moment perfect om even wat quality time met z’n tweetjes door te brengen op het terras of balkon van jullie verblijf. Lekker met een glaasje wijn en wat hapjes erbij. Als jullie dan weer thuiskomen weten jullie wat er allemaal precies speelt en voelen jullie je weer hechter dan ooit als gezin.

Het weer

Over het algemeen is het weer overal in Nederland wel ongeveer hetzelfde, maar toch kunnen er af en toe flinke temperatuurverschillen zijn. Ook kan het in de ene provincie regenen, terwijl in de andere de zon schijnt! Houd dus sowieso goed het weerbericht in de gaten om up to date te blijven. In Overijssel is het weer meestal zeer aangenaam in de zomermaanden, maar zal het er meestal niet heel erg warm zijn. Kortom, een prima klimaat om te genieten van leuke buitenactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan wandelen en fietsen, wat meestal niet prettig is wanneer het té warm is.

Het blijft natuurlijk Nederland en ook in de zomer heb je dus regelmatig kans op een bui. De maand Augustus is over het algemeen de warmste maand en ook de maand waarbij er uit wordt gegaan van de minste neerslag. Wil je bijna zeker zijn van mooi en zonnig weer? We zeggen bijna, want het blijft natuurlijk Nederland. Dan kun je het beste een tripje naar Overijssel plannen in de maanden Juli of Augustus. Neem je genoegen met een weercijfer van een 6 of 7? Dan kun je er prima terecht vanaf Mei tot en met Oktober!

Ook in de winter kun je natuurlijk gewoon genieten van een vakantie naar Overijssel. De winters in Nederland zijn de laatste jaren vrij mild en ook in Overijssel is dat het geval. Ben je van plan om een weekendje weg in Nederland te plannen tijdens de wintermaanden? Dan is Overijssel absoluut een prima keuze. Wil je sneeuw zien? Dan kun je beter je reis wat verder weg plannen. Nederland heeft de laatste tijd niet veel sneeuw laten zien. In de winter van 2019 was er eigenlijk voor het laatst een echt witte omgeving te zien door sneeuwval.

Vakantie op een kleinschalig vakantiepark

Wil je wel op een vakantiepark overnachten, maar niet op een groot en onpersoonlijk vakantiepark? Kies dan juist voor een vakantiehuis op een van onze vakantieparken. Hoe jouw verblijf er precies uitziet, een verblijf op een vakantiepark is hoe dan ook een aantrekkelijk alternatief voor een hotelkamer. Er zijn via onze website genoeg vakantiewoningen te vinden waarin jij kan genieten van een relaxed verblijf. Onze intieme vakantieparken hebben altijd maar 30 of minder accommodaties ter beschikking, waardoor je dus nog volop kunt genieten van je rust.

Wanneer je verblijft in een vakantiepark in Overijssel van Natuurhuisje, dan ben je dus verzekerd van een prettige en rustgevende vakantie. Stap je huisje uit en bevind je middenin de natuur! Pak de fiets om even wat boodschappen te gaan doen of maak lekker een ochtendwandeling tijdens de zonsopkomst. Ook kun je ‘s avonds op het terras of in de tuin natuurlijk genieten van een prachtige zonsondergang. Na het eten kun je met een beetje geluk ook nog van de sterren genieten.