Vakantieparken Nederland

Tijdens je verblijf op een vakantiepark in Nederland geniet je uitermate van de rust en schoonheid in de natuur. Voor een vertrouwd, gezellig, uniek en comfortabel verblijf, zit je helemaal goed op een vakantiepark. Vanuit je vakantiehuisje kun je zo de natuur in om de mooiste plekjes te gaan ontdekken. Tijdens je verblijf in een huisje in Nederland herontdek het mooie land zoals je nog nooit hebt gedaan.

Lees meer over natuurhuisjes op een kleinschalig park
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantieparken Nederland

Tijdens je verblijf op een vakantiepark in Nederland geniet je uitermate van de rust en schoonheid in de natuur. Voor een vertrouwd, gezellig, uniek en comfortabel verblijf, zit je helemaal goed op een vakantiepark. Vanuit je vakantiehuisje kun je zo de natuur in om de mooiste plekjes te gaan ontdekken. Tijdens je verblijf in een huisje in Nederland herontdek het mooie land zoals je nog nooit hebt gedaan.

Opties voor jouw vakantie

Jouw vakantie op een vakantiepark kan je op verschillende locaties doorbrengen. Ga bijvoorbeeld voor een vakantiepark in Zeeland. In Zeeland wissel je af van uitwaaien langs het strand naar het ontdekken van de historie in verschillende musea. Vanaf jouw verblijf op het vakantiepark ben je vlakbij mooie wandelgebieden, of dat nu in het bos of door de heide is, alles is mogelijk. Ga voor een vakantiepark in Gelderland en geniet van heerlijke wandelingen door de natuur. Gelderland is de grootste provincie van Nederland en je vind hier hier dan ook en grote variatie aan Flora en Fauna. Kortom de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Wil je na een lange wandeling genieten langs het zwembad, kies dan voor een vakantiepark met zwembad in Nederland.

Een unieke vakantie ervaring

Doordat je op zo’n mooi plekje in de natuur verblijft, hoef je je niet druk te maken om het lawaai en de drukte van andere vakantiegangers. Op een vakantiepark geniet je van de vertrouwdheid van het verblijven op een park. Tegelijkertijd geniet je van de rust, de privacy en de natuur om je heen. Ervaar je het vertrouwde gevoel van een vakantiepark met meer privacy en zelfstandigheid. Lees snel verder om inspiratie op te doen voor jouw verblijf op een vakantiepark.

Ontdek de Nederlandse natuur

In Nederland kan je alle kanten op met de afwisselende natuur die je hier vindt. Haal je hart op in de bossen met een heerlijke lange wandeling of waai uit langs prachtige kustlijnen. In Nederland vind je ook bijzondere heidevelden en grote zandvlaktes. Tijdens je vakantie in Nederland ontdek je de prachtigste natuur dicht bij huis. Er zijn talrijke nationale parken waar je bijzondere flora en fauna vindt.

De Biesbosch

Als je graag je tijd besteed in en om het water dan zit je op De Biesbosch aan het juiste adres. Nationaal Park De Biesbosch ligt op de grens van Noord-Brabant en Zuid-Holland. Het is het grootste zoetwatergetijdengebied in Europa met uiteenlopende flora en fauna. Op dit park staat alles in het teken van water. De Sliedrechts Biesbosch staat in open verbinding met de zee. Het op en neer gaande water in dit gebied is uniek op wereldschaal. Op het oostpunt van het eiland van Dordrecht vind je unieke flora. De grasland polders zijn alleen te bereiken via water. Maak je een tocht door het Kraaiennest, dan beleef je de pracht van het geel gekleurde gebied. In de hengstpolder vind je een zeldzame plantensoort, de noords walstro.

Nationaal Park De Maasduinen

In Midden- en Noord-Limburg vind je Nationaal Park De Maasduinen. De Maasduinen vormen de langste rivierduinen gordel van Nederland, wat het gebied uniek maakt. Het landschap zoals het nu is, is grotendeels gevormd door de rivieren. Het geheel van het gebied is afgemaakt door de wind. De mens heeft al vanaf het begin invloed gehad op dit natuurgebied, zo vind je van de jager- en verzamelaars nog voorwerpen als speerpunten en bijlen terug. Alles wat je terugziet in De Maasduinen is ontstaan door samenspel van water, wind en mens.

Nationaal Park Duinen van Texel

Op Texel vind je de meeste variatie van Nederland als het gaat om landschappen. Van kleurrijke heidevelden tot natte Duinvalleien en van loon- en dennenbossen tot uitgestrekte stranden. Dit vind je allemaal in Nationaal Park Duinen van Texel. Texel wordt ook wel gezien als het vogeleiland. Vogelliefhebbers halen daarom hun hart op in Texel. De Slufter is een uniek gebied in het nationaal park die vogels kent als de lepelaar, de kiekenduif en de steltloper. De Muy bestaat uit duinen met meertjes. Hier heb je kans op vogels te spotten als de kneu, nachtegaal, grasmus en sprinkhaanzanger.

Tips voor jouw vakantie in een vakantiepark in Nederland

Door heel Nederland vind je vakantieparken, van noord tot zuid en van oost tot west. Alle vakantieparken zijn gelegen op prachtige plekjes in de natuur, en sommigen zelfs in of nabij een nationaal park. Vanuit hier onderneem je de leukste activiteiten in de natuur, zoals wandelingen, fietsen en watersporten. Je kunt dit alles op eigen houtje doen, maar ook onder begeleiding van een gids. Die vertelt jou alles over de verschillende diersoorten en plantensoorten in het gebied die je bezoekt.

Combineer historie met natuur in 's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch, ook wel bekend als Den Bosch, is de hoofdstad van Noord-Brabant. Hier ben je aan het perfecte adres voor afwisseling aan prachtige natuur en een bezoek aan de historische binnenstad. In en rond Den Bosch vind je prachtige natuur om te ontdekken tijdens jouw verblijf in een vakantiepark in Nederland. Wandel je graag langs het water, dan ga je naar het Engelermeer en geniet je daar van een rustige wandeling. Dichter bij het centrum vind je de moerputten, dit is een beschermd gebied vol open water, moeras en grasland waar je heerlijk wandelt. In het stadscentrum, op de parade, vind je de Sint-Janskathedraal. Deze kathedraal wordt gezien als hoogtepunt van de Brabantse gotiek en is zeker een bezoek waard. Vlak bij de parade bevindt zich het Bosche Broek, een prachtig wandelgebied. Zo wissel je makkelijk een cultureel en historisch bezoek aan de binnenstad af met een rustgevende wandeling midden in het groen.

Ontdek prachtige kastelen in Maastricht

Maastricht is de hoofdstad van Limburg. Hier kun je terecht voor de prachtige oude gebouwen en de pittoreske straatjes. Maastricht biedt ook prachtige musea die zeker de moeite waard zijn. Bezoek Bonnefanten en geniet van een combinatie van middeleeuwse en moderne kunst. In Maastricht vind je prachtige kastelen. Bij sommige kastelen vind je prachtige tuinen. Bezoek bijvoorbeeld de kastelen Hoogenweerth en Kasteel geulzicht tijdens jouw bezoek aan Maastricht. In deze stad vind je een prachtig stadspark waar je een wandeling maakt of heerlijk gaat picknicken.