Weekend weg 14 personen

Weekend weg 14 personen

Lees meer over weekend weg 14 personen
Lees meer over:

Weekend weg 14 personen

Een weekendje weg met een groep vrienden of familie van 14 personen? Dan is met z’n allen verblijven in één groot vakantiehuis natuurlijk het allerleukste! Deze vakantiehuizen zijn er in allerlei soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan een groot vakantiehuis in de bossen of een kampeerboerderij op het platteland. Een vakantiehuis voor 14 personen is ideaal om echt eens even van elkaar te genieten en samen nieuwe herinneringen te maken. Er is ook meer dan genoeg ruimte voor het ondernemen van activiteiten. Ga met jouw groep leuke spellen doen of ga lekker wandelen in de prachtige natuur rondom het vakantiehuis!

De Europese natuur

De natuur in Europa is erg divers, dit zorgt voor een interessante flora en fauna. In het noorden van Europa vind je uitgestrekte naaldbossen en toendragebieden. Meer centraal tref je loofbossen, moerassen en wilgenbos. In het zuiden van Europa tref je steppegebieden aan en imposante bergketens als de Alpen en de Pyreneeën. Voor natuur hoef je volgens ons niet naar een ander continent maar kun je zelfs in eigen land nog genoeg onontdekte plekjes vinden. Doordat er een groot scala is aan verschillende habitattypen vind je er ook veel verschillende soorten dieren en planten. Ieder habitattype herbergt andere soorten die aangepast zijn aan de leefomstandigheden van het gebied. In Europa kan je zowel op het gebied van planten, vogels, insecten, zoogdieren en reptielen je hart ophalen.

Ga je maar een weekendje weg dan wil je misschien dichterbij huis verblijven. Wist je dat je in Nederland volop bosrijke gebieden en natuurparken kunt bezoeken? In de provincie Gelderland kun je namelijk ontzettend veel groen ontdekken en kun je urenlang door de bossen dwalen. Denk bijvoorbeeld aan Park Berg en Bos, de Leuvenumse bossen of Wolfheze. Ook kun je daar onder andere boommarters, bijzondere vogels, reeën en wilde zwijnen spotten! Uiteraard mag een bezoekje aan de Veluwe in Gelderland ook niet ontbreken. Daar geniet je onder andere van zandverstuivingen, dichtbegroeide bossen, grote heidevelden en talloze vogels en dieren. Daarnaast kun je zelfs in Zuid-Holland genieten van allerlei prachtige natuurgebieden. Denk bijvoorbeeld aan Nationaal Park de Biesbosch of een prachtig strand- of duingebied.

Er is voor iedereen wel iets te doen

Als je met een grotere groep op vakantie gaat, dan kunnen de interesses uiteen liggen. Waar sommige mensen liever gaan fietsen, trekken andere liever hun wandelschoenen aan. Als je kiest voor een weekendje weg met de familie of vrienden, dan verblijf je altijd in een ruime accommodatie op de mooiste plekjes. Midden in een natuurgebied, aan de rand van het bos of zelfs vlak aan zee. Een natuurvakantie kan natuurlijk ook zeilen, varen of vissen betekenen. En vergeet vooral niet om de picknickmand te vullen, want onderweg kom je vast en zeker een heerlijk plekje tegen waar je helemaal tot rust komt. Hierbij kun je denken aan de vele wandelroutes in de Belgische Ardennen, maar ook uitdagende fietsroutes zijn er in overvloed. Een weekend weg met dierbaren betekent inspanning en maar natuurlijk ook ontspanning.

Bekijk op deze pagina ons aanbod vakantiehuisjes voor een weekendje weg met 14 personen!