Vakantiehuis voor 14 personen

Een weekendje weg met een groep vrienden, collega's of familie van 14 personen? Dan is met z’n allen verblijven in één groot vakantiehuis natuurlijk het allerleukste! Deze vakantiehuizen zijn er in allerlei soorten en maten, bijvoorbeeld een groot vakantiehuis in de bossen of een kampeerboerderij op het platteland. Een vakantiehuis voor 14 personen is ideaal om echt eens even van elkaar te genieten en samen nieuwe herinneringen te maken.

Lees meer over 14-persoons vakantiehuizen

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuis voor 14 personen

Een weekendje weg met een groep vrienden of familie van 14 personen? Dan is met z’n allen verblijven in één groot vakantiehuis natuurlijk het allerleukste! Deze vakantiehuizen zijn er in allerlei soorten en maten, bijvoorbeeld een groot vakantiehuis in de bossen of een kampeerboerderij op het platteland. Een vakantiehuis voor 14 personen is ideaal om echt eens even van elkaar te genieten en samen nieuwe herinneringen te maken. Ook als je liever wat langer op vakantie gaat is zo’n vakantiehuis ideaal.

De vakantiehuizen die ingericht zijn voor 14 personen beschikken over meer dan genoeg ruimte voor iedereen. Zo heeft iedereen bijvoorbeeld een comfortabele slaapplek. Dit kan een grote slaapzaal voor meerdere personen zijn, maar sommige huizen beschikken ook over aparte kamers die net wat meer privacy bieden. De woonkamer en keuken zijn volledig ingericht, zodat iedereen een plek heeft om te zitten en in de keuken is er meer dan genoeg ruimte om een heerlijke maaltijd voor alle 14 personen op tafel te kunnen zetten. In sommige vakantiehuizen vind je soms zelfs twee keukens of een heuse restaurantkeuken! Je kunt heel gemakkelijk zelf bepalen waar het huisje allemaal over beschikt.

Kies de opties, bekijk de huizen, check de foto’s en lees de ervaringen. Hoe leuk is het bijvoorbeeld als je een huisje in het bos huurt? Misschien lopen de reeën ‘s ochtends wel voorbij of zie je regelmatig een eekhoorntje! Als er kinderen meegaan zullen zij dit ook te gek vinden. De vakantiehuizen voor 14 personen zijn er in diverse soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig chalet, een boerderij of een landhuis. Lees snel verder om je alvast te laten inspireren over de mooiste locaties en natuurgebieden.

De natuur is prachtig! Ontdek je het dichtbij huis of wat verder weg?

Natuurlijk kunnen jullie kiezen voor een groepsaccommodatie in eigen land. Het voordeel hiervan is dat je nooit ver hoeft te reizen. Dat kan fijn zijn als je met veel mensen weggaat. Daarnaast valt er in eigen land natuurlijk nog van alles te ontdekken! Qua natuur zit je bijvoorbeeld helemaal goed in Gelderland of Limburg. Ook de overige provincies hebben zo hun charmes. In zuid-holland vind je bijvoorbeeld de Biesbosch of het Staelduinse bos. In zeeland kun je terecht in het Gadra bos of Natuurpark het Zwin. In Noord-Brabant heb je natuurlijk de Loonse en Drunense Duinen. Ook de Biesbosch loopt voor een deel door deze provincie. Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos. Dit is namelijk nog maar een kleine greep uit alle mogelijkheden.

Gaan jullie liever wat verder weg en naar een lekker warm land? Kies dan zeker eens voor een vakantiehuis voor 14 personen in Frankrijk. Denk dan aan bijvoorbeeld de Dordogne. Hier kun je onder andere genieten van prachtige grotten. Ook mag een wandeling door het Regionaal natuurpark Millevaches en Limousin absoluut niet ontbreken! Dit gebied is geweldig voor rustzoekers en wandelaars. Vergeet niet te genieten van een spectaculair uitzicht vanaf Mont Bessou. Dit is het hoogste punt van dit natuurpark met een hoogte van zo’n 976 meter. Je kunt hier vanaf een uitzichttoren even heerlijk genieten van de prachtige omgeving over de bergen.

Met z’n allen hoef je je geen moment te vervelen!

In zo’n groot vakantiehuis is meer dan genoeg ruimte voor het ondernemen van activiteiten. Ga met jouw groep leuke spellen doen of ga lekker wandelen in de prachtige natuur rond het vakantiehuis! Geniet van elkaar en van de mooie momenten die je in het vakantiehuis creëert. Rust in de avond lekker uit op de bank met een hapje en een drankje. De gastheer of gastvrouw voorziet je in alles wat je nodig hebt en geeft je leuke tips over de omgeving. Wandel of fiets naar een gezellig terrasje in het dorpje in de buurt. Alles kan in een gezellig vakantiehuis voor 14 personen!

Waar je ook naartoe gaat, in de omgeving is natuurlijk sowieso altijd wel wat te doen. Heb je even geen zin meer om te wandelen of te fietsen? Dan kun je ook eens een dagje gaan sightseeën. Denk bijvoorbeeld aan een bustour of een rondvaart! Bij dit soort excursies kom je langs de mooiste bezienswaardigheden van de regio. Ook het bezoeken van een museum kan erg mooi en leerzaam zijn. Natuurlijk kun je ook zelf een tripje plannen naar een oud kasteel, een kerk of een ander oud gebouw. En wat dacht je van een tripje naar de dierentuin met de hele groep? Dat is sowieso altijd een succes. Kies eens voor een park met apen, dolfijnen of vogels.

Houd rekening met het weer op jullie vakantiebestemming

Als jullie voor echt zomerse temperaturen kiezen dan kies je natuurlijk voor een warm land! Ben je echt een zonaanbidder? Dan is het mediterrane klimaat echt wat voor jou. Dit klimaat vind je in landen als Spanje, Italië en Frankrijk en dan met name aan het kustgebied. In Frankrijk vind je dat bijvoorbeeld in het zuidoosten, in de Provence-Alpes-Côte d'Azur. Ook in Spanje wordt gesproken over een mediterraan klimaat in de zuidkust. In Italië vind je dit heerlijke warme weer in het zuiden en aan de kustlijn. Dit klimaat wordt ook wel het Middellandse zeeklimaat genoemd. Het staat voor warme, droge zomers en milde winters. Dat maakt deze gebieden dus zeer geschikt om ook tijdens de winter te verblijven!

Natuurlijk hoeft het niet voor iedereen zonovergoten en warm te zijn. Als jullie kiezen voor een vakantiehuis voor 14 personen om van de natuur te genieten bijvoorbeeld. In dat geval willen jullie gewoon lekker wandelen, fietsen en actief bezig zijn. Milde temperaturen zijn dan juist zeer aangenaam. Daarom is bijvoorbeeld Nederland ook zeer geschikt voor zo’n actieve- of wandelvakantie. Ook België, Duitsland en Oostenrijk zijn wat dat betreft perfect. Je kunt daar ook nog eens genieten van prachtige, heuvelachtige landschappen. Kies bijvoorbeeld eens voor een groepsaccommodatie in de Ardennen!