Weekendje weg Italië

Italië is een prachtig land. De ideale manier om een weekendje weg in Italië te besteden is dan ook in een van onze mooie vakantiehuisjes. Ieder gedeelte van Italië heeft zijn eigen charmes, vanuit elk vakantiehuisje valt er dan ook van alles te beleven.

Lees meer over een weekendje weg Italië
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Weekendje weg Italië

Italië is een prachtig land. De ideale manier om een weekendje weg in Italië te besteden is dan ook in een van onze mooie vakantiehuisjes. Ieder gedeelte van Italië heeft zijn eigen charmes, vanuit elk vakantiehuisje valt er dan ook van alles te beleven.

De prachtige natuur

Als je ook maar een klein beetje weet van Italië dan weet je hoe prachtig de natuur hier kan zijn. Elk gebied heeft zijn eigen variatie aan planten en diersoorten. Op het gebied van natuur is Italië het Europese land met de meeste variatie. In de bergen vind je bijvoorbeeld diersoorten als de steenarenden, wolven en lynxen, die vind je echt niet op veel plekken in Europa. En op het gebied van planten kent Italië wel 700 endemische plantensoorten, planten die je alleen in Italië vindt en nergens anders. Dit bewijst wel dat Italië echt een bijzondere plek is waar je geweest moet zijn.

Activiteiten

Naast het wandelen door de prachtige natuur is er nog veel meer te doen in Italië, je zal je hier echt niet gaan vervelen. Italië heeft ook veel cultuur te bieden. In een regio als Toscane zijn er ontelbaar veel kleine dorpjes en stadjes met prachtige architectuur en een verborgen geschiedenis die je moet ontdekken. In de bergen kun je aan verschillende sporten doen. Denk hierbij aan wandelen, mountainbike en wintersporten in de Alpen. Wanneer je tijdens jouw weekendje weg gewoon wilt rusten, dan kun je bijvoorbeeld een vakantiehuisje huren met een zwembad in een warm gebied. Je hoeft het huisje amper uit en kan een paar dagen echt tot rust komen in de zon. Ook heb je prachtige vakantiehuisjes in het Noorden van Italië bij de grote bergmeren. Hier is watersport een leuke optie om je op te storten tijdens jouw vakantie.

Tips voor jouw weekendje weg in Italië

Als je naar een vakantiehuisje in Italië afreist wil je natuurlijk wel alles uit jouw weekend halen wat erin zit, en daarvoor hebben wij enkele mooie tips. Als eerste is het belangrijk om op dagritme van de Italiaan te letten. Veel winkels, musea en andere bezienswaardigheden zijn dicht van 12.30 tot 15.30 aangezien ze dan een siësta houden of aan het genieten zijn van een lange lunch. Vaak zijn ze hierna wel tot later open, alhoewel sommige musea alleen in de ochtend open zijn. Als je van plan bent iets te ondernemen is het dus wel verstandig om dit soort informatie van tevoren op te zoeken. Wanneer je historische monumenten gaat bezoeken is het belangrijk om even op te zoeken of je hier in de buurt mag eten. Bij veel monumenten zoals het pantheon is het niet toegestaan om te eten, met een beetje pech kun je hier zelf een hoge boete voor krijgen. Een ander feitje wat wel handig is om te weten is dat wanneer je iets te eten of te drinken bestelt in Italië je betaalt voordat jij jouw bestelling krijgt. Vaak krijg je een bonnetje en kun je hiermee jouw bestelling ophalen. Wees dus niet bang dat ze jou vergeten zijn wanneer je al moet betalen terwijl je nog niks hebt.