Weekje weg Zeeland

Als jij een lekker weekje weg in de natuur wilt, dan biedt Zeeland een verrassend goed alternatief. Zeeland heeft naast de drukbezochte stranden ook nog een ander heel groot pluspunt: de natuur. De Zeeuwse delta is één van de grootste natuurgebieden van Nederland en is van bijzonder hoge ecologische waarde.

Lees meer over weekje weg zeeland
Lees meer over:

Weekje weg Zeeland

Als jij een lekker weekje weg in de natuur wilt, dan biedt Zeeland een verrassend goed alternatief. Je hoeft er namelijk niet ver voor te reizen en toch is het er heel anders dan thuis! Zeeland heeft naast de drukbezochte stranden ook nog een ander heel groot pluspunt: de natuur. De Zeeuwse delta is één van de grootste natuurgebieden van Nederland en is van bijzonder hoge ecologische waarde. Een tripje naar deze bezienswaardigheid mag dan ook zeker niet ontbreken. Verder valt er natuurlijk nog veel meer te ontdekken. Lees het allemaal op deze pagina!

Bij Natuurhuisje kun je kiezen uit allerlei soorten accommodaties. Of je nu gaat voor een bungalow, een yurt, een pipowagen of een luxe landhuis, het kan allemaal. Onze verblijven zijn sowieso heel anders dan een hotel of grootschalig vakantiepark. Je verblijft er namelijk midden in de natuur en niet tussen de drukke mensenmassa. Op die manier kun je tijdens je vakantie even helemaal tot rust komen en optimaal ontspannen. Ook is het natuurlijk fijn om ‘s ochtends te ontbijten terwijl je niets anders hoort dan het geluid van de vogels. Stap zo je huisje uit en geniet meteen van een heerlijke wandeling.

Ervaar hoe het is om in de natuur te verblijven en trek je even helemaal terug. Vooral in Zeeland is veel rust te vinden. Natuurlijk kun je er ook prima terecht voor een gezellige stad of een terrasje, maar op het strand en in de natuur kun je heerlijk ontspannen. Maak een lange wandeling of kies juist voor een fietstocht. Tussendoor mag een heerlijke lunch met een lokaal gerecht natuurlijk niet ontbreken. Tijdens een week in Zeeland kun je de provincie echt goed gaan ontdekken. Hieronder vind je een aantal mooie plekken en activiteiten om te doen in het mooie Zeeland.

Geniet van het strand, de natuur en mooie vogels

Kies je voor Natuurhuisje, dan kies je voor de natuur! Het is dan ook niet zo gek dat je volop op ontdekkingsreis zal gaan. Gelukkig is er in Zeeland voldoende natuur te vinden voor iedereen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Prunje Polder? Dit natuurgebied is van nationaal belang. Helemaal als het aankomt op steltlopers. In het gebied is een zogenaamde hoogwater vluchtplaats te vinden. Op deze plaats komen duizenden steltlopers samen wanneer het water op de Schelde hoog komt te staan. Je vindt er soorten als: bonte strandloper, kanoet en drietteenstrandloper. Ook staat de polder bekend om de vele zeldzame soorten die er over de jaren heen zijn waargenomen. Denk hierbij aan terekruiter, breedbekstrandloper en meerdere Aziatische goudplevieren.

Als je een keer weg wilt van alle drukke stranden nabij Vlissingen of Middelburg, dan biedt het Zeeuwse achterland meer dan genoeg afwisseling. Je kunt er eindeloos wandelen en fietsen of leuke vaartochten maken. Met name de Zeeuwse polders zijn een verademing voor wie het echte buitenleven wilt proeven tijdens een weekendje weg in Zeeland. Ook vogelliefhebbers zitten hier dus helemaal goed zoals je al hebt kunnen lezen. Maar wist je dat je er ook ontzettend veel trekvogels kunt spotten? Gedurende de maanden april en mei passeren honderdduizenden trekvogels de Nederlandse kust. Na een lange winter in Afrika vliegen de vogels terug naar hun broedgebied in Nederland of Scandinavië. Indien er een zuidoosten wind staat in april of mei maak je op de vogeltrektelpost bij Breskens kans op mooie vogel waarnemingen. Soorten die er in de goede dagen voorbij vliegen zijn elders in Nederland zeldzaam. Denk hierbij aan soorten als de bijeneter, roodstuitzwaluw, hop en zwarte ooievaar.

Ontdek ook de mooie dorpjes en gezellige steden

Natuurlijk staat Zeeland bekend om de stranden en om het water. Daar moet dan ook zeker iets mee gedaan worden tijdens jouw weekje weg naar deze provincie. Een dagje strand, zwemmen en ontspannen is zeker aan te raden! Daarnaast kun je natuurlijk nog kiezen voor allerlei activiteiten op het strand. Denk aan kitesurfen, vliegeren, zandkastelen bouwen, tennissen en nog veel meer. Met een beetje geluk is er ook nog kermis tijdens jouw verblijf. Daarnaast kun je altijd een bezoekje brengen aan één van de gezellige dorpjes of steden in Zeeland. Wat dacht je bijvoorbeeld van Renesse, Middelburg of Goes? Stuk voor stuk zijn de zeer geschikt om lekker te winkelen. Ook kun je natuurlijk lekker gaan sightseeën. Breng zeker ook een bezoekje aan Neeltje Jans en de Deltawerken.

Houd je van kastelen? Ook dan zit je in Zeeland goed. Je kunt er namelijk een bezoekje brengen aan het mooie Kasteel Westhove. Dit kasteel bevindt zich in de buurt van Oostkapelle en beschikt over een rijke geschiedenis. Niet alleen het kasteel is mooi, ook de omgeving is prachtig voor een heerlijke wandeling.

Het Zeeuwse klimaat

Omdat deze provincie uit eilanden en schiereilanden bestaat is het weer er soms net even anders. Het klimaat wordt dan ook erg gekenmerkt door de invloeden vanuit zee. Dat zorgt ervoor dat de zomers er nooit echt heel warm zijn. Een verblijf in de zomer is er daarom vaak zeer aangenaam. In de winter geldt dat het er ook nooit heel erg koud wordt. Terwijl het elders in het land vriest, hoeft dat in Zeeland dan niet zo te zijn. In de zomer is het klimaat van de zee trouwens zeer aangenaam en lekker warm. Je kunt je dus perfect vermaken in de zee met het hele gezin of zelfs de hele familie!

Zeeland is de provincie van Nederland met de meest zonuren. Vooral in de kustgebieden is het vaak erg zonnig, terwijl het op andere plaatsen nog bewolkt is. Je kunt je dus wel voorstellen dat een plekje op het strand in Zeeland dan heerlijk is! Onze accommodaties zijn vaak van alle luxe voorzien en het maakt dus ook niet uit in welk seizoen je er verblijft. Op de foto’s en in de omschrijving kun je zien over welke faciliteiten het huisje of de tent beschikt. Zo beschikken sommige van de accommodaties zelfs over een heerlijke inloopdouche! Je vindt bij ons onder andere tiny houses, glamping accommodaties, bungalows en kleinschalige vakantieparken. Zoek er gerust eentje uit die aan al jullie wensen voldoet en geniet optimaal tijdens jullie weekje weg in Zeeland.