Weekje weg Nederland

Tijdens een weekje weg in Nederland ontspan en geniet je midden in de natuur in alle rust. Wandel door de verschillende natuurgebieden, bossen en langs de kust en neem de natuur in je op. In welk huisje je ook besluit te verblijven tijdens jouw weekend weg, je hoeft je nooit te vervelen. Ontdek de prachtige nationale parken en natuur van Nederland. Zelfs dicht bij huis ontdek je prachtige natuur en je hoeft er niet ver voor te reizen.

Lees meer over een weekje weg in Nederland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Weekje weg Nederland

Tijdens een weekje weg in Nederland ontspan en geniet je midden in de natuur in alle rust. Wandel door de verschillende natuurgebieden, bossen en langs de kust en neem de natuur in je op. In welk huisje je ook besluit te verblijven tijdens jouw weekend weg, je hoeft je nooit te vervelen. Ontdek de prachtige nationale parken en natuur van Nederland. Zelfs dicht bij huis ontdek je prachtige natuur en je hoeft er niet ver voor te reizen.

Week weg in het noorden of zuiden

Tijdens jouw week weg in Nederland ga je heerlijk op onderzoek uit. Ontdek bijvoorbeeld wat Limburg te bieden heeft tijdens een weekje Nederland. Geniet van de veelzijdige natuur die bestaat uit vennen, bossen, heidegebieden en zandvlaktes. In Zuid-Limburg kijk je je ogen uit van het mooie heuvellandschap, het lijkt haast of je niet meer in Nederland bent. Je wandelt heerlijk door de natuur en komt misschien zelfs een kraanvogel tegen. Kies ervoor om een week met te gaan aan zee en waai lekker uit. ga eens op stap in Noord-Holland. Bij Egmond aan zee maak je een heerlijke wandeling langs het strand.

Kies jouw huisje in Nederland

Door je week weg dicht bij huis te besteden kan je zelfs met het openbaar vervoer al ver komen. Kijk welke huisjes makkelijk te bereiken zijn met trein of bus. Er zijn talrijke opties voor jouw weekendje weg. Boek een huisje voor 2 personen en ga er met zijn tweetjes tussenuit. Kies bijvoorbeeld voor een romantisch weekje weg. voor een vakantie met de familie zijn er groepsaccommodaties in Nederland midden in de natuur. Lees snel verder om inspiratie op te doen voor jouw weekje weg.

Ontdek de Nederlandse natuur

In Nederland vind je maar liefst 21 prachtige nationale parken. In deze natuurparken vind je de cultuur en natuur van Nederland terug. Een balans tussen mens en natuur staat hierbij voorop. De parken lopen ontzettend uiteen. Van bossen tot heide, van laagveen tot vennen en van polders tot duinen. Nederland heeft een unieke positie in Europa en in de wereld. De rivieren die uitmonden in de Noordzee vormen voor trekvissen zoals zalm en de steur een toegangspoort tot andere Europese wateren. De voedselrijke weilanden, meren en kustgebieden in Nederland vormen een broed- en rustplaats voor trekvogels die migreren tussen plekken zo ver als Afrika en de Noordpool.

Ontdek Nationaal Park De Alde Feanen

In het Noorden, in de provincie Friesland, vind je Nationaal Park De Alde Feanen. Dit natuurgebied wordt gezien als een van de mooiste moerasgebieden in West-Europa. Dankzij de uitgestrekte rietvelden is het gebied rijk aan verschillende moerasvogels. In Nationaal Park Alde Feanen broeden honderden vogels. De zeearend is een dominerende soort in dit natuurgebied. Je vindt in dit gebied maar liefst 450 plantensoorten waardoor je nooit bent uitgekeken door alle prachtige natuur tijdens je weekje weg.

Nationaal Park de Groote Peel

Op de grens van Limburg en Noord-Brabant vind je Nationaal park De Groote Peel. Dit gebied bestrijkt een oppervlakte van ruim 1400 hectare. Vroeger was dit gebied een uitgestrekt hoogveengebied. Doordat het gebied niet ontwaterd is vind je er nu een natuurgebied dat je vrijwel nergens anders in Europa vindt. Het bestaat uit grote waterplassen afgewisseld met heidevelden, zandruggen en stukken bos. Omdat het gebied zowel nationaal als internationaal van groot belang is voor vogels kun je er tijdens de trek en tijdens het broedseizoen slechts op een aantal wandelpaden in. De trek loopt van 15 oktober tot en met 30 november en het broedseizoen van 15 maart tot en met 15 juli. Naast de wandelpaden zijn er ook diverse knuppelbruggen aangelegd vanwaar je het gebied kunt ontdekken.

Tips voor jouw weekje weg in Nederland

In Nederland vind je tal van activiteiten om je mee te vermaken. Langs het water waai je heerlijk uit of beoefen je verschillende watersporten. Tijdens een dagje vlakbij de stad bezoek je een mooi museum en geniet je van regionale gerechten. In verschillende nationale parken in Nederland geniet je van een combinatie van de Nederlandse natuur en cultuur. Kortom, er is genoeg te zien en doen tijden een weekje weg in Nederland.

Week weg op de Wadden

Op de Waddeneilanden kan je je eindeloos vermaken tijdens een weekje weg. Op de wadden heb je een actieve vakantie door te wandelen en te fietsen. Door de duinen en bossen vind je eindeloos lange paden om heerlijke wandelingen te maken tijdens jouw week weg in Nederland. Of je nu gaat voor Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog, vermaken zal je je zeker. Aan het water kan je je ook goed vermaken. Kies ervoor om een watersport te beoefenen. De wadden zijn de perfecte plek om te kitesurfen, windsurfen, golfsurfen en te suppen.

Week weg Zeeland

Ben je op zoek naar gezelligheid of heb je zin in wat rust? In Zeeland vind je een goede balans tussen beide. Over een van de prachtige stranden maak je een wandeling en waai je heerlijk uit langs het water tijdens je weekje weg. Sportievelingen zitten helemaal op de juiste plek in Zeeland. Bijna de gehele provincie is voorzien van een wandelroutenetwerk. In Zeeland ben je nooit uitgewandeld. Als je van wateractiviteiten houdt, breng dan een bezoek aan Scharrendijk, hier kan je zelfs gaan wrakduiken. Tijdens een bezoek aan Nationaal Park de Oosterschelde ontdek je een uniek dierenleven. Misschien kom jij wel zeehonden, bruinvissen en flamingo's tegen tijdens een bezoek aan dit park.