Weekje weg Nederland

Laat de drukte van thuis achter je en ga een weekje weg in Nederland! Heerlijk een ontspannende vakantie in eigen land. Ontdek de schoonheid van Nederland. In Nederland vind je 20 nationale parken met ieder zijn unieke eigenschappen. Van bossen tot heide, van laagveen tot vennen en van polders tot duinen; in Nederland vind je dit allemaal. Ga een weekje weg naar het prachtige Zuid-Limburg met zijn glooiende heuvels of bezoek de Wadden en ga wadlopen! Even weg van de drukte van de stad en de massa. Tijdens een weekje weg in een natuurhuisje kom je echt even helemaal tot rust samen met je partner, familie, vrienden of gewoon lekker helemaal alleen. Ontdek de prachtige nationale parken en natuur van Nederland, want je hoeft niet ver te reizen om echt even van huis te zijn.

Lees meer over een weekje weg in Nederland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Weekje weg Nederland

Laat de drukte van thuis achter je en ga een weekje weg in Nederland! Heerlijk een ontspannende vakantie in eigen land. Ontdek de schoonheid van Nederland. In Nederland vind je 20 nationale parken met ieder zijn unieke eigenschappen. Van bossen tot heide, van laagveen tot vennen en van polders tot duinen; in Nederland vind je dit allemaal. Ga bijvoorbeeld een weekje weg naar het prachtige Zuid-Limburg met zijn glooiende heuvels of bezoek de Wadden en ga wadlopen!

Nederland heeft van alles te bieden en daarbij maakt het niet uit waar je precies verblijft. Iedere provincie heeft namelijk wel wat te bieden en allemaal hebben ze zo hun eigen kwaliteiten. Tijdens een weekje weg in een Natuurhuisje kom je echt even helemaal tot rust samen met je partner, familie, vrienden of gewoon lekker helemaal alleen. Ontdek de prachtige nationale parken en natuur van Nederland, want je hoeft niet ver te reizen om echt even van huis te zijn. Ook kun je kiezen voor een unieke of bijzondere accommodatie!

Wat dacht je bijvoorbeeld van een verblijf in een boomhut, een yurt of een tipi? Ook een boomhut of pipowagen behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast bieden we diverse groepsaccommodaties aan voor zowel kleine als grote groepen. Ook glamping is een leuke vorm van overnachten in eigen land. Deze manier van vakantie vieren is ook nog eens zeer geschikt voor een romantisch uitje met z’n tweetjes. Laat je verrassen door ons veelzijdige aanbod en ontdek de mooiste plekjes gewoon in eigen land!

Ontdek prachtige natuurgebieden gewoon in eigen land

Nederland heeft een unieke positie in Europa en in de wereld: de rivieren die uitmonden in de Noordzee vormen voor trekvissen zoals zalm en de steur een toegangspoort tot andere Europese wateren. Onze voedselrijke weilanden, meren en kustgebieden vormen een broed- en rustplaats voor trekvogels die migreren tussen plekken zo ver als Afrika en de Noordpool! We bewonen, bewerken en bebouwen ons kleine dichtbevolkte land zo succesvol, dat bijna nergens ter wereld de productiviteit zo hoog is als hier. Nederland barst van de natuurgebieden. Zo telt het land maar liefst 20 nationale parken, die samen een beeld geven van de Nederlandse natuur: duinen, bossen, heide, laagveen en vennen vind je er terug.

Er is veel te doen in deze parken. Je kunt er bijvoorbeeld wandelen, fietsen, ontspannen of er zelfs een weekje overnachten. Ook zijn er in sommige parken zelfs vaarroutes, super leuk om bijvoorbeeld een bootje of kano te huren en de natuur vanaf het water te ontdekken. Vergeet ook niet de wilde dieren van Nederland te spotten in deze parken en laat je verrassen door de vele diersoorten. Ook als je op zoek bent naar bosrijke gebieden kun je in Nederland je hart ophalen. Kies bijvoorbeeld voor een vakantie in Gelderland waar het barst van de prachtige bossen. Ook Limburg heeft wat dat betreft veel te bieden. In sommige bossen kun je daar gewoon uren wandelen zonder veel mensen tegen te komen, hoe heerlijk is dat? Het kan tijdens jouw weekje weg in Nederland!

Trek erop uit met het hele gezin

Een weekje weg in Holland kan precies zijn wat jullie op dit moment nodig hebben. In Nederland is namelijk van alles te beleven. Indooractiviteiten zijn er genoeg te vinden in ons land. Als het dus slecht weer is hoef je je alsnog niet te vervelen. Behalve dat jullie gezellig in het vakantiehuisje spelletjes kunnen spelen, kun je ook voor allerlei andere activiteiten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een escape room, bowlen, glow in the dark midgetgolf of een bezoekje aan een overdekt winkelcentrum. Ook uit eten gaan of uitgebreid gaan lunchen kan een leuke tijdsbesteding zijn. Het leuke van verblijven in een andere plaats, is het feit dat je er van alles kunt gaan ontdekken. Dat geldt dus ook voor het eten in deze plaats. Ga je bijvoorbeeld naar Zeeland? Dan kun je er van uitgaan dat je daar heerlijke visgerechten kunt krijgen. In Limburg kun je dan weer heerlijk genieten van een heerlijke vlaai, zuurvlees of nonnevotten.

Het weer in Nederland

Je bent van plan om een weekje weg te gaan en je besluit staat vast: je gaat vakantie vieren in eigen land. Maar wat voor weer kun je eigenlijk verwachten tijdens jouw vakantie in Nederland? Natuurlijk ben je wel een beetje bekend met het Hollandse klimaat, maar wist je dat bijvoorbeeld de zomers in eigen land steeds warmer worden? In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. In bijvoorbeeld Groningen was dit een aantal graden minder. De winters zijn echter zeer mild en een echt pak sneeuw hebben we in Nederland al een tijdje niet meer mogen meemaken.

Tijdens jullie weekje weg in Nederland is het dus handig om van tevoren te bepalen of jullie graag naar buiten willen of gewoon lekker binnen blijven. Zijn jullie van plan om te gaan wandelen, fietsen of te gaan varen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als het droog blijft en de temperaturen aangenaam zijn. De beste periode daarvoor zijn de maanden Mei, Juni en Juli. Natuurlijk kan een vakantie in de winter ook ontzettend leuk zijn in een bijzonder verblijf van Natuurhuisje! Met een beetje geluk valt er dit jaar weer wat sneeuw en kunnen jullie genieten van een prachtig uitzicht en van wat sneeuwpret! Als je echt op zoek bent naar sneeuw, is de kans trouwens het grootst dat je dit in Zuid-Limburg gaat vinden. Denk bijvoorbeeld aan Vaals waar tijdens de winter veel Nederlanders naartoe rijden om van de sneeuw te genieten!