Fietsen Utrecht

Ben jij een echte fietsliefhebber en ben je op zoek naar de volgende vakantiebestemming? Ga dan eens fietsen in Utrecht! Deze provincie in het midden van ons land biedt talloze mogelijkheden om heerlijk te kunnen fietsen in de natuur. Voor een fietsliefhebber een waar paradijs! Door een natuurgebied zoals de Utrechtse Heuvelrug kun jij gegarandeerd je hart ophalen in de natuur op de fiets. Bekijk hier gauw de mooiste accommodaties!

Lees meer over fietsen Utrecht
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Fietsen Utrecht

Ben jij een echte fietsliefhebber en ben je op zoek naar de volgende vakantiebestemming? Ga dan eens fietsen in Utrecht! Deze provincie in het midden van ons land biedt talloze mogelijkheden om heerlijk te kunnen fietsen in de natuur. Voor een fietsliefhebber een waar paradijs! Door een natuurgebied zoals de Utrechtse Heuvelrug kun jij gegarandeerd je hart ophalen in de natuur op de fiets. Bekijk hier gauw de mooiste accommodaties!

Wanneer je van fietsen houdt, is het natuurlijk ideaal om dit volop te kunnen doen op vakantie. Hoe fijn is het wel niet om direct vanuit je accommodatie de fiets te kunnen pakken en eropuit te kunnen gaan in de natuur, genietend van de vergezichten, vogels en de bomen? Voor fietsliefhebbers is er haast niets beters. Een fietsvakantie kun je natuurlijk overal ter wereld houden, maar je hoeft eigenlijk echt niet zo ver te reizen om een geslaagde fietsvakantie te beleven! Wat dacht je van een fietsvakantie in eigen land? In de provincie Utrecht bijvoorbeeld! Misschien associeer je deze provincie niet gelijk met glooiende natuur, maar toch heeft Utrecht nog vele relatief ongerepte natuurgebieden waardoor je dan ook heerlijk kunt fietsen.

Het fijne van een vakantie in eigen land is dat je er binnen no time bent met de auto of zelfs met de fiets. Zo ook in Utrecht! Je kunt het fietsen al laten beginnen met de reis naar de accommodatie, want dit kun je in Nederland prima op de fiets doen. Vanuit hier kun je dan de omgeving gaan verkennen, genietend op de fiets. En hoe doe je dit nu beter dan vanuit een accommodatie in de natuur! In Utrecht heeft Natuurhuisje de fijnste en meest unieke accommodaties uitgezocht, middenin de natuur. Vanuit hier kun je dan direct na het ontbijt de natuur in om heerlijk te gaan fietsen. Ga jij naar de Utrechtse Heuvelrug of ga je liever toch een ander natuurgebied verkennen? Er zijn meer dan genoeg opties in Utrecht om eindeloze, heerlijke fietstochten te maken!

Zal dit je eerste fietsvakantie in eigen land worden of heb je al veel fietsvakanties erop zitten? Wat het dan ook mag zijn, fietsen op vakantie is voor jong en oud een uitstekend idee. Je bent namelijk optimaal aan het genieten van de natuur om je heen, terwijl je ook nog eens gezond bezig bent. Doordat je in de buitenlucht bent en in beweging bent, is fietsen in de Nederlandse natuur erg goed voor je. En natuurlijk is het één van de leukste activiteiten die er maar zijn!

Een Natuurhuisje in Utrecht

Na een lange dag fietsen in Utrecht wil je natuurlijk een beetje kunnen bijkomen en uitrusten, om de volgende dag weer opgeladen te kunnen gaan fietsen. Hiervoor heb je dan ook een fijne accommodatie nodig! Als je weleens wat anders wilt dan een groot hotel of appartementencomplex, dan zit je bij Natuurhuisje helemaal goed. Hier verhuren wij enkel accommodaties in Utrecht die kleinschalig zijn, uniek, rustig en ver weg van de toeristenmassa zijn gelegen. Hierdoor kun je rekenen op optimale rust, ruimte en privacy om je heen na een lange dag fietsen. Zo ervaar je een ware outdoor ervaring tijdens je verblijf, maar dan zonder de ongemakkelijkheden zoals bij kamperen. Je zult wakker worden met het geluid van de vogeltjes en met de mooiste vergezichten over de glooiende Utrechtse natuur!

In ons aanbod vind je unieke accommodaties zoals glampings, Bed and Breakfasts, vakantieboerderijen, vakantievilla’s, safaritenten, yurts, tipitenten, vakantiehuisjes aan het water en nog veel meer! Doordat al deze accommodaties kleinschalig zijn, kun je vaak gewoon direct terecht bij de eigenaren van de plek om de beste tips te krijgen over de mooiste plekken in de omgeving. Verblijf je in een B&B, dan zit meestal het ontbijt zelfs inbegrepen zodat jij helemaal een onbezorgde vakantie kunt beleven! Voor jong en oud is een Natuurhuisje te gek. Kom jij met je partner of met je familie voor de pure rust? Dan zal dat kunnen! Ga je op vakantie met je gezin met kinderen? Dan zullen zij zich helemaal thuis voelen met al die heerlijke ruimte om hun heen. Ze zijn gegarandeerd uren zoet met het rennen, spelen, en ravotten in de natuur direct buiten de accommodatie.

Natuur in Utrecht

Wie denkt aan natuur in Utrecht, denkt waarschijnlijk gelijk aan de Utrechtse Heuvelrug. Dit is helemaal terecht, want dit natuurgebied en Nationale Parken is een van de mooiste van het hele land. Wandelaars en fietsers kunnen dan ook urenlang hun hart ophalen in de natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Het gebied bestaat uit loofbossen en naaldbossen. Het is zelfs het een na grootste bosgebied van Nederland, op de Veluwe na! Sparren, beuken, eikenbomen en berkenbomen groeien hier allemaal volop. De struikheide is een typische plant van de Utrechtse Heuvelrug die vooral groeit op de heide van het gebied. Er zijn dus ook vele heidegebieden in dit natuurgebied! Fauna die je hier vindt zijn onder andere de klapeksters, de bonte specht, de groene specht, de kuifmees, de goudhaan, kruisbek, dassen, reeën, konijnen, eekhoorns en boommarters. Volop leven dus!

Een ander prachtig gebied is het natuurgebied de Blauwe Kamer, waar je de mooiste vergezichten kunt bewonderen tijdens een fietstocht. In dit gebied vind je vele hoogteverschillen, mede door het vrijspel van de Nederrijn die hier stroomt. Door het water van deze rivier leven hier vooral vele vogels. Voor vogelaars dus een waar paradijs! Met een beetje geluk kun jij hier lepelaars, visarenden, zilverreigers en aalscholvers spotten. Ben je graag bij het water? Fiets dan eens naar de Vinkeveense Plassen. In dit heerlijke watergebied kun je een pitstop maken en genieten langs het fonkelende water. Wie weet waag jij je wel aan een van watersporten die je hier kunt doen, zoals waterskiën, wakeboarden en kanoën. Je kunt op de Vinkeveense Plassen ook verrukkelijke vaartochten maken! Ten oosten van de stad Utrecht vind je tevens de prachtige landgoederen Nieuw en Oud Amelisweerd. Hier kun je prima naartoe fietsen en genieten van de prachtige bossen, graslanden en vijvers.