Glamping België

Wat is glamping eigenlijk? Dit is een vraag die nog wel eens gesteld wordt. Glamping is een samenvoeging van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’. Dit beschrijft dan ook een bepaalde stijl van kamperen. Het is kamperen met een hoge mate van luxe, zowel bij de accommodatie als op het kampeerterrein zelf! Glamping is inmiddels een wereldwijd bekend begrip, waardoor je ook dicht bij huis ‘glamorous’ kunt kamperen. Wat dacht je bijvoorbeeld van glamping in België?

Lees meer over glamping in België
Lees meer over:

Glamping België

Wat is glamping eigenlijk? Dit is een vraag die nog wel eens gesteld wordt. Glamping is een samenvoeging van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’. Dit beschrijft dan ook een bepaalde stijl van kamperen. Het is kamperen met een hoge mate van luxe, zowel bij de accommodatie als op het kampeerterrein zelf! Glamping is inmiddels een wereldwijd bekend begrip, waardoor je ook dicht bij huis ‘glamorous’ kunt kamperen. Wat dacht je bijvoorbeeld van glamping in België?

Er is dus een enorm verschil tussen glamping en het traditionele kamperen. Je hoeft dus niet bij aankomst jouw eigen tentje of caravan neer te zetten. Dit staat allemaal al voor je klaar. Vaak zijn de accommodaties van alle gemakken voorzien. Zo vind je er een keuken, woongedeelte en heerlijk zachte bedden. Glamping is de ideale manier om tot rust te komen in de natuur, zonder de stress van het opbouwen van jouw tent! Voor een heerlijke glamping vakantie hoef je trouwens echt niet ver te reizen. In ons buurland België vind je namelijk genoeg glamping mogelijkheden.

Onze natuurhuisjes liggen midden in de natuur en tijdens jouw vakantie kun je dus makkelijk van de natuur genieten. Omdat de meeste tenten of accommodaties niet op een druk vakantiepark liggen, kun je ’s ochtends in alle rust wakker worden door het gefluit van de vogels of het ruisen van de zee. Als je kiest voor een glampingvakantie in België ben je dus sowieso verzekerd van een heerlijk verblijf midden in de natuur. Geniet van het heuvelachtige landschap en laat je verwonderen door de prachtige bossen die je er tegenkomt.

Overal in België kun je terecht voor prachtige natuurgebieden

Natuurlijk kun je kiezen voor een vakantie naar de Belgische Ardennen, maar wist je dat er nog veel meer prachtige gebieden te vinden zijn in België? Zodra je Nederland uitrijdt en een stukje in België zit, zie je meteen al dat de natuur daar heel anders is dan in Nederland. Het is heuvelachtig, bosrijk en barst van het groen. Verblijf je aan de kust van België? Dan mag een bezoekje aan het Zwin natuurpark absoluut niet missen! Je vindt dit gebied in Knokke Heist en ook als vogelliefhebber zul je je hier thuis voelen. Een aantal vogels die je hier onder andere kunt spotten zijn de koereiger, de kraanvogel en de reuzenstern. Daarnaast kun je er heerlijk wandelen en een bezoekje brengen aan de panoramatoren. Vanaf die toren geniet je van een prachtig uitzicht over de duinen, de vlakte en kun je de zee zien.

Ook kun je een aantal wandelroutes volgen en er is zelfs een blote voetenpad voor de echte natuurliefhebbers. Je kunt het Zwin wel een unieke ervaring noemen dankzij de meeste bijzondere planten en dieren die je er tegenkomt. Het gebied loopt zelfs voor een deel door Nederland. Door het feit dat er zout water door het gebied kan stromen, is er sprake van buitengewone flora en fauna die je nergens anders vindt! Een bezoekje aan dit natuurpark is dus zeker de moeite waard.

Plezier voor jong en oud!

De prachtige natuur van België wil je natuurlijk optimaal beleven. Een verblijf in de Ardennen is dan bijvoorbeeld een zeer goed idee! In de Ardennen valt namelijk van alles te beleven voor zowel jong als oud. Wat dacht je bijvoorbeeld van een avontuur op de tokkelbaan? Hierbij vlieg je letterlijk als een ware tarzan door de bomen in het bos! Deze activiteit is fysiek niet zo veeleisend, want je hoeft je alleen te laten meevoeren door de tokkelbaan en te genieten van de uitzichten. Maar je krijgt er wel een adrenalinekick van!

Een andere leuke manier om de Ardennen te verkennen vanuit je vakantiehuisje, is met een mountainbiketocht. Een erg sportieve activiteit waarbij door de bossen kunt racen. Erg gaaf! Raften en kanoën is ook iets waar de Ardennen om bekend staat. Erg spannende maar leuke activiteiten voor in de lente en de zomer! Activiteiten voor het hele gezin die iets minder heftig zijn in de Ardennen, zijn er gelukkig ook. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het maken van een wandeling door de prachtige bossen. Dit is een erg rustige, maar toch actieve manier om de prachtige natuur te beleven. Je komt hierbij door modderige bospaden en over flinke klimmetjes, en misschien zelfs langs wateroversteken. Je kunt dit op eigen houtje doen met een kompas en een routekaart over de uitgezette wandelroutes, maar je kunt ook een gids boeken die met al het plezier het natuurschoon laat zien.

Hoe zit het met het weer in België?

België is een klein land gelegen ten zuiden van Nederland. Het is een drietalig land, is ongeveer een kwart kleiner dan Nederland en heeft 40% minder inwoners. Omdat België minder dichtbevolkt is, is er meer ruimte voor mens en dier. Ook vind je in België prachtige uitgestrekte natuurgebieden, zoals de Ardennen, de Kempen en de Vlaamse Ardennen. In België spreken ze drie officiële talen: Nederlands in Vlaanderen, Frans in Wallonië en Duits in de Oostkantons.

België staat bekend om zijn heerlijke chocolade, speciaalbier en friet. Voor veel toeristen is een bezoek aan België niet compleet als ze niet één van deze dingen hebben geproefd of gekocht. België kent een grote hoeveelheid aan speciaalbieren en daarom is België een ideaal land als je van een speciaalbiertje houdt! Maar ook de frietliefhebbers zijn in België op zijn plek. In vrijwel ieder dorp is er wel een traditionele frituur of frietkot te vinden.

Het weer in België is trouwens erg vergelijkbaar met dat van Nederland. Net als bij ons wordt er bijvoorbeeld aan het kustgebied van België gesproken van een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat de zomers er vrij warm zijn en de winters zeer mild. Juli is in dit gebied de warmste maand en Januari de koudste maand. Het hele jaar door valt er neerslag, maar in de vroege zomermaanden valt de minste neerslag. Kans op sneeuw en vorst is hier bijna niet vanwege de ligging aan zee. Wanneer er sprake is van een Oostelijke stroming kunnen de temperaturen in de zomer hoog oplopen. Aan de andere kant kan diezelfde stroming in de winter voor zeer lage temperaturen zorgen. Heel af en toe zorgt dit toch voor temperaturen onder het vriespunt.