Vakantiehuizen Natuurpark Monte Aloia

In 1978 is dit 750 hectare grote gebied verklaard tot natuur park. Gelegen in de Galiñeiro bergketen kunt u vanaf dit gebied zeer ver kijken en heeft u mooie vergezichten over de Miño vallei.  Het gebied beslaat voornamelijk laag gebergte met de San Xulián (631 meter) als hoogste punt.

Lees meer over vakantiehuizen in Natuurpark Monte Aloia
Lees meer over:

In 1978 is dit 750 hectare grote gebied verklaard tot natuur park. Gelegen in de Galiñeiro bergketen kunt u vanaf dit gebied zeer ver kijken en heeft u mooie vergezichten over de Miño vallei. Het gebied beslaat voornamelijk laag gebergte met de San Xulián (631 meter) als hoogste punt.

Dit gebeid ligt nabij de grens met Portugal en heeft verzet getoond tegen een invasie dankzij gunstige geografische locatie. Ook zijn in de buurt de Castro Alto opgravingen, restanten van menselijke nederzettingen van rond de jaartelling met unieke architectuur. Ook zijn er gerenoveerde structuren als molen en waterwegen.

Flora en fauna

Ongeveer 100 jaar geleden is er een grootschalige boomaanplanting gedaan met libanonceders, cypressen en sparren. De libanonceder is een boom uit de dennen familie, met zijn oorsprong in Libanon, Turkije, Middellandse zeegebied en Marokko. Het is het symbool van Libanon en staat ook op de nationale vlag. Het park kan een prachtig scala aan kleuren opleveren, het diep groen van de naaldbomen zoals taxus, fris groene loofbomen, gele bloemen van brem, paarse heide en de witte bloemen van zonneroosjes. Er zijn echter ook eiken en dennenbossen waar vossen jagen, het silhouet van de buizerd tegen de blauwe lucht aftekent en de rivier gestaag richting Portugal stroomt om daar in de Atlantische oceaan uit monden.