Overnachten Friesland

Wil je ergens overnachten in Nederland overnachten? Waarom kies je dan niet voor Friesland! Friesland vind je in het hoge noorden, boven in Nederland. Omdat er in Friesland vele kleine dorpjes te vinden zijn, soms zelfs maar één straat lang met nog geen 100 inwoners, is het er niet overbevolkt. Je kan hier dus volop genieten van prachtige landschappen en mooie natuur. Kom overnachten in Friesland!

Lees meer over overnachten in Friesland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Overnachten Friesland

Wil je ergens overnachten in Nederland overnachten? Waarom kies je dan niet voor Friesland! Friesland vind je in het hoge noorden, boven in Nederland. Omdat er in Friesland vele kleine dorpjes te vinden zijn, soms zelfs maar één straat lang met nog geen 100 inwoners, is het er niet overbevolkt. Je kan hier dus volop genieten van prachtige landschappen en mooie natuur. Kom overnachten in Friesland!

Voor een heerlijke overnachting of een complete vakantie hoef je echt niet ver van huis te zoeken. In eigen land valt er al meer dan genoeg te ontdekken, en Friesland is daar een uitstekend voorbeeld van! Friesland is qua natuur zeker een van de mooiste provincies van Nederland, en met de auto of zelfs trein zit je er binnen no time om een onvergetelijke overnachting te beleven! De vele bossen, vennen, duinen, akkers en polderlandschappen zorgen in Friesland voor de mooiste vergezichten waar je U tegen kunt zeggen. Hierdoorheen kun je dan ook uitstekend fietsen en wandelen, alles wat je maar wilt! In een Natuurhuisje beleef je Friesland gegarandeerd op zijn best, want je hoeft nooit ver te zoeken om een geweldig natuurgebied te vinden. Vaak al voor de deur!

Ben jij het beu je vakanties door te brengen op plekken waar de toeristenmassa ook komt? Dan is het tijd om het roer een beetje om te gooien en te gaan voor een accommodatie in de natuur. En die boek je het beste bij Natuurhuisje! In Friesland hebben wij de allermooiste en meest unieke accommodaties voor je uitgezocht, zodat jij optimaal van deze prachtige provincie kunt genieten. Leef je dus uit tijdens je overnachting in Friesland en ga direct vanuit je accommodatie de natuur in om te wandelen, fietsen, paardrijden, mountainbiken en bootje varen. Je hoeft echt nooit ver te zoeken om deze prachtige avonturen te beleven! Wat je reisgezelschap dan ook mag zijn, je verdient een onvergetelijke overnachting en Friesland, dus geef dat jezelf met een Natuurhuisje!

Verschillende Natuurhuisjes

Bij Natuurhuisje vind je accommodaties zoals je die nergens anders vindt. Hier geen grootschalige hotels, vakantieparken of appartementencomplexen, maar eerder plekken die je anders nooit had gevonden en waar geen andere toeristen komen! Voor een rustige en vredige overnachting en Friesland hoef je dus voortaan niet meer verder te zoeken. Iedereen die toe is aan rust, privacy, ruimte en groen om zich heen boekt gewoon een Natuurhuisje! Het leuke is dat al onze accommodaties middenin de natuur gelegen zijn, ver weg van de drukte, de vervuiling en de herrie van de stad. Hier kun je volledig je aandacht shiften op het genieten van het leven met je reisgezelschap, of gewoon in je eentje!

Een Natuurhuisje is niet één enkel soort accommodatie. Op onze website vind je namelijk vele soorten accommodaties, die allemaal op hun eigen manier uniek zijn maar altijd even mooi en rustig gelegen in de natuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een safaritent voor je overnachting in Friesland? In een safaritent beleef je de Friese natuur echt op zijn best, want je zult je voelen alsof je op safari bent in Friesland! Alhoewel deze safaritent een tent is, is het zeker niet primitief. Integendeel zelfs; de heerlijke bedden staan al voor je klaar en het sanitair is schoon en netjes, en in de meeste gevallen heb je het voor jezelf! Wat dacht je van een vakantieboerderij? Hier geniet je van een groot stuk boerderij om je heen, en je verblijft in een prachtig huis met vaak meerdere slaapkamers. Ideaal ook voor grote reisgezelschappen dus! Wil je rekenen op alle gemakken als thuis, ga dan eens voor een bungalow of vakantievilla. Met je eigen keuken, badkamer en woonkamer, kun je helemaal je eigen gang gaan!

Soms ben je natuurlijk ook toe aan een beetje luxe op vakantie, al is het maar voor een overnachting. Daarom hebben wij ook accommodaties in Friesland met extra features, zoals een heerlijke badkuip, een boxspring bed, een sauna en een zwembad! Deze luxe accommodaties zorgen ervoor dat je een écht onbezorgd en relaxed uitje kunt beleven in Friesland!

Natuur en activiteiten in Friesland

In Friesland vind je een bonte schakering aan landschappen. Ideaal om te voet of met de fiets te ontdekken. Zo is er bijvoorbeeld het Nationaal Park Drents-Friese Wold, één van de grootste bos- en natuurgebieden die ons land rijk is. Bossen, vennetjes, duinen, akkers en weilanden, je kan het hier allemaal terugvinden. In het hart van Friesland vind je het Nationaal Park Alde Feanen, een bijna 4.000 hectare groot laagveenmoeras. Hier broeden bijna 100 verschillende vogels en er staan meer dan 450 plantensoorten. Dit prachtige park is te voet of met de fiets goed te verkennen, maar het allerleukste is om het allemaal al varend te ontdekken. En natuurlijk wadlopen! Een pittige tocht over de bodem van de Noordzee tijdens het laagwater. Er zijn zelfs tochten waarmee je kan wadlopen tot aan Ameland, voor de sportievelingen onder ons. Als je geluk hebt, kun je tijdens de loop zelfs zeehondjes spotten.

Wat dacht je van een overnachting in het Nationaal Park Drents-Friese Wold? Zoals de naam al doet vermoeden, ligt dit park op de grens van Drenthe en Friesland, en het is zeker de moeite waard een bezoekje te brengen aan dit natuurgebied. Je vindt hier glooiende bossen, heidevelden, stuifzandgebieden en beekdalgraslandschap, alles in het totaal maar liefst 6000 hectare groot!

Genoeg te doen dus, in de mooie natuur van Friesland. Maar Friesland kent ook tal van pittoreske dorpjes, waar je heerlijk kan genieten van monumenten uit vervlogen tijden of ergens lekker een hapje kan gaan eten. Zo zijn er leuke restaurants die gericht zijn op biologisch eten of heerlijk dineren aan het water. Voor ieder wat wils!

Voor velen van ons ligt Friesland waarschijnlijk niet naast de deur, maar een bezoekje aan het hoge noorden is zeker de moeite waard! Waarom dan niet kiezen voor een overnachting in Friesland? De provincie heeft een keur aan mooie accommodaties waar je heerlijk kan overnachten, midden in de natuur.