Safaritent Belgie

Safaritent Belgie

Lees meer over Safaritent Belgie
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Safaritent Belgie

België kent een afwisselend landschap. Het land is verdeeld in het Nederlandstalige Vlaanderen en het Franstalige Wallonië. Waar je in Vlaanderen heerlijk kunt uitwaaien aan het strand, kun je in Wallonië genieten van de vele heuvels en uitgestrekte bossen. De safaritenten van Natuurhuisje staan op de mooiste plekken in België, altijd midden in de natuur! Denk bijvoorbeeld eens aan een verblijf in een safaritent in de Ardennen of in de Eifel!

Belgische flora en fauna

In België vind je een grote diversiteit aan natuurlandschappen. In het westen van België vinden we bijvoorbeeld de prachtige duinen die het land beschermen tegen de Noordzee. Verder naar het oosten zijn er eerst nog wat meer vlakke landschappen, maar in het oosten van België domineren heuvelachtige bosgebieden, zoals de Ardennen. Dit is een echt natuur- en avonturiersparadijs! Voor elke natuurliefhebber is er daarom wel een geschikt vakantiehuisje te vinden in België, of je nu gaat voor het avontuur in de natuur of juist voor het pure relaxen. Vanwege de verschillende landschappen zijn er in België veel verschillende soorten dieren en planten te vinden. Je kunt vanuit een vakantiehuis aan de kust de plevieren over het huisje heen zien vliegen, in de Ardennen zult u eerder zwarte spechten horen roffelen. Elk gebied in België wordt gekenmerkt door haar unieke flora en fauna!

Ruim 20% van het Belgische landschap bestaat uit bossen, welke voornamelijk te vinden zijn in Wallonië. Eén van de bekendste bosrijke gebieden is natuurlijk de Ardennen. De natuur is hier uitgestrekt, omdat de bevolkingsdichtheid hier een stuk lager ligt dan in Vlaanderen. Vlaanderen kenmerkt zich voornamelijk door de uitgestrekte landbouwgebieden. In natuurreservaat de Hoge Venen vind je één van de meest ongerepte stukjes van het land. Hier komen vanwege het strenge klimaat, de neerslag en de lange winters een aantal zeldzame plantensoorten voor. Daarnaast lopen hier nog steeds wilde dieren rond. Misschien spot je hier zelfs wel een lynx, edelhert of wild zwijn vanuit jouw vakantiehuisje!

Ga er op uit tijdens de vakantie

Waar je ook in België verblijft, je kunt vanuit je safaritent altijd zo de natuur inlopen. Onze safaritenten zijn gelegen bij de mooiste natuurgebieden waar je uren kunt wandelen zonder iets of iemand tegen te komen. Zo kun je echt genieten van de rust en ruimte die onze Belgische natuurhuisjes en hun omgeving bieden. Je zult je vast en zeker het meeste verbonden voelen met de buitenlucht en alle mooie flora en fauna van België wanneer je wandelt. Vanwege de afwisselende natuur is België geschikt voor een veelvoud aan activiteiten. Wat dacht je van een lange wandeling, een mountainbike-tocht, abseilen of een uitstapje naar één van de Belgische steden? Veel verhuurders hebben in hun natuurhuisje een informatiepakket voor je klaar liggen met daarin allerlei tips voor activiteiten en dagjes uit in de omgeving. Ook persoonlijk lichten zij graag het één en ander toe, want verhuurders kennen de streek natuurlijk op hun duimpje. Ze voorzien je dan ook graag van tips.

Op de website vind je een ruim aanbod aan safaritenten verspreid over de verschillende regio’s in België