Trekkershut Nederland

Een trekkershut kan gedefinieerd worden als een kleine, houten verblijfplaats. In de volksmond wordt dit vaak ook wel een blokhut genoemd. Een trekkershut staat vaak op een camping of bungalowpark, maar kan ook goed in de vrije natuur staan. De inrichting van een trekkershut is vaak primitief, maar tegenwoordig worden er ook steeds meer luxere hutten gebouwd. Zoals het woord al doet vermoeden, wordt een trekkershut vaak gebruikt door mensen die rondtrekken van plek naar plek.

Lees meer over trekkershut nederland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Trekkershut Nederland

In een trekkershut in Nederland geniet je van een uniek verblijf midden in de natuur. Trekkershutten vind je in allemaal verschillende vormen en maten. Of je nu houdt van een primitief interieur of iets moderns, er is altijd een trekkershut naar jouw smaak. Een trekkershut is perfect als je op een wandel- of fietsvakantie gaat.

Aan zee

Wil je het liefst wakker worden aan het strand? Ga dan voor een trekkershut aan zee. Een vakantie aan zee is ook perfect voor de hond, zo maak je samen heerlijke wandelingen op het strand. In Zeeland heb je een variatie aan mogelijkheden voor een verblijf in een trekkershut. Je geniet in Zeeland van de natuur en je waait heerlijk uit op het strand. IN zeeland kan je heerlijke fietstochten maken. In het uiterste noorden van Nederland vind je de provincie Friesland. Friesland is dé waterprovincie van Nederland. Voor watersport en plezier op en om het water ben je hier helemaal op de juiste plek.

Noord-Holland

Vanaf een trekkershut in Noord-Holland ontdek je de prachtige natuur die deze provincie te bieden heeft. Noord-Holland heeft veel te beiden als het gaat om natuurgebieden. Zo vind je er prachtige stranden en uitgestrekte polders. Een van de nationale parken die je in deze provincie vindt is Nationaal park Duinen van Texel. Nergens vind je zoveel gevarieerde natuur per vierkante meter als op Texel. In dit Nationaal park vind je uitgestrekte stranden, kleurige heidevelden, natte duinvalleien en nog veel meer.

Kies jouw trekkershut

Tijdens jouw vakantie in Nederland kom je helemaal tot rust midden in de natuur in een van de vele trekkershutten. Ga jij voor een luxe trekkershut of ga je voor iets simpels? Wat je ook kiest, in een trekkershut word jij weer helemaal één met de natuur tijdens jouw vakantie. Lees snel verder om inspiratie op te doen voor jouw verblijf in een trekkershut in Nederland.

Ontdek de natuur

In Nederland ontdek je prachtige natuur.

In het bos

Door heel Nederland vind je prachtige bosgebieden. In Utrecht vind je een van de meest bosrijke gebieden in Nederland. De Kaapse Bossen zijn perfect voor een lange wandeling dankzij het glooiend landschap, de beukenlanen en de vele kronkelende bospaadjes. In de Uitkijktoren de Kaap heb je een prachtig uitzicht over de bossen van 25 meter hoogte. Als je houdt van bijzondere vogels ben je in de Leuvenumse bossen in Gelderland aan het goede adres. De ijsvogel en de Zwarte specht worden hier vaak gespot.

Natuurgebieden

In Nederland vind je prachtige natuurgebieden waar je je ogen uitkijkt van de gevarieerde flora en fauna die je hier spot. Bij Wolfeze geniet je van een historische wandelroute waar je eeuwenoude bomen spot zoals de wodanseiken. Verder kom je hier grafheuvels tegen uit de bronstijd. In Gelderland geniet je dus volop van de bossen en natuurgebieden. Breng je een bezoekje aan Limburg? Hier geniet je volop van de natuur op de Brunssummerheide. Het gebied bestaat uit onder andere prachtige naald- en loofbossen. De heide is hier prachtig en elk seizoen weer anders. Geniet je van de rust en stilte tijdens een wandeling in het bos? Breng een bezoek aan de Beegderheide. Dit gebied vind je in Beegden en bestaat uit een gevarieerd landschap van vennen, loof- en naaldbossen en een zandverstuiving.

Reistips voor jouw vakantie

In Nederland is ontzettend veel te doen. Of je nu met z'n tweetjes naar een trekkershut gaat of met het hele gezin, er is altijd wat te beleven. Laat je inspireren door de volgende activiteiten tijdens jouw vakantie in een trekkershut.

Wandelen of fietsen

Natuurliefhebbers grijpen iedere kans om tijd te spenderen in de natuur. Hoewel je makkelijk een huisje boekt voor een weekendje weg, is het natuurlijk leuk om actief de natuur in te trekken. De meeste natuurgebieden hebben heel wat wandel- en fietsroutes waarmee je je vermaakt en geniet van de prachtige natuur.

Uitwaaien aan zee

Uitwaaien aan het strand is goed voor iedereen, of je nu wilt ontspannen of gewoon even lekker wil opladen. Wandelend langs de uitgestrekte kustlijn kom je helemaal tot rust en geniet je van het geluid van de golven. In een trekkershut aan zee geniet je duys van eindeloze wandelingen langs het strand. Een activiteit kan heel ontspannend werken. Met mooi weer geniet je op je handdoek in het zand. Geniet van een heerlijke powernap of lees dat ene boek die je al zo lang wilde lezen. Je kan ook kiezen om een watersport te beoefenen op het strand. Er is genoeg te beleven langs de kust tijdens jouw verblijf in een trekkershut.