Trekkershut Nederland

Een trekkershut kan gedefinieerd worden als een kleine, houten verblijfplaats. In de volksmond wordt dit vaak ook wel een blokhut genoemd. Een trekkershut staat vaak op een camping of bungalowpark, maar kan ook goed in de vrije natuur staan. De inrichting van een trekkershut is vaak primitief, maar tegenwoordig worden er ook steeds meer luxere hutten gebouwd. Zoals het woord al doet vermoeden, wordt een trekkershut vaak gebruikt door mensen die rondtrekken van plek naar plek.

Lees meer over trekkershut nederland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Trekkershut Nederland

Een trekkershut kan gedefinieerd worden als een kleine, houten verblijfplaats. In de volksmond wordt dit vaak ook wel een blokhut genoemd. Een trekkershut staat vaak op een camping of bungalowpark, maar kan ook goed in de vrije natuur staan. De inrichting van een trekkershut is vaak primitief, maar tegenwoordig worden er ook steeds meer luxere hutten gebouwd. Zoals het woord al doet vermoeden, wordt een trekkershut vaak gebruikt door mensen die rondtrekken van plek naar plek.

Veel mensen kennen de trekkershut van bergachtige locaties als de Alpen of de Ardennen, of van landen als Noorwegen en Zweden. Trekkershutten komen echter ook steeds vaker in Nederland voor. Ook hier gaan steeds meer mensen namelijk op wandel- of fietsvakantie, waarbij een trekkershut ideaal is om in te verblijven. Ook wanneer je er een weekendje op uit trekt met een groep vrienden of gewoon een sportieve vakantie hebt gepland met je lief, is een trekkershut in Nederland ideaal.

Omdat de trekkershutten in dit land vaak wat simpeler zijn, ligt de prijs ook lager. Zo kun je toch een bijzondere overnachting midden in de natuur hebben, zonder daar teveel voor te hoeven betalen. Je hoeft dus echt niet meer per se rond te reizen om in zo’n geweldige hut te kunnen verblijven! Kies gewoon jouw favoriete huisje uit op één van onze locaties en je kunt vertrekken. Bij het kiezen van de locatie kun je door heel Nederland wel iets vinden. Iedere provincie heeft ook zo zijn charmes, dus laat je vooral even inspireren door een aantal natuurgebieden en activiteiten in eigen land.

Ontdek de natuur in eigen land

Als het aankomt op natuurgebieden in Nederland, is er nog zoveel te ontdekken! Natuurlijk kennen we allemaal de Veluwe, een prachtig gebied om heerlijk rond te struinen. Maar ook een boswandeling doet het altijd goed. In Utrecht heb je bijvoorbeeld de Kaapse bossen, waar je in de vroege ochtend allerlei wilde dieren kunt spotten. Denk bijvoorbeeld aan reeën, maar ook boommarters. Of wat dacht je van de Leuvenumse bossen in Gelderland? Daar kun je weer prima terecht als je houdt van bijzondere vogels. De ijsvogel en de zwarte specht worden er namelijk vaak gespot! Ook reeën, boommarters en wilde zwijnen voelen zich hier thuis.

Ben jij meer op zoek naar historische bomen en sprookjesachtige taferelen? Dan is de historische wandelroute bij Wolfheze echt iets voor jou! Je wandelt hier door een zeer gevarieerd natuurgebied, waarbij je onder andere eeuwenoude Wodanseiken tegenkomt. Ook grafheuvels uit de bronstijd kom je er tegen. Zoals je ziet kun je in Gelderland dus volop genieten van allerlei bossen en natuurgebieden, maar wat dacht je van Limburg? Hier kun je natuurlijk volop genieten van de natuur op de Brunssummerheide. Die bestaat uit zo’n 600 hectare grond en bestaat onder andere uit naaldbossen en loofbossen. Ook de heide is prachtig en ieder seizoen weer anders. Wil je echt eens een bos bezoeken waar het rustig, stil en mooi is? Ga dan zeker eens naar de Beegderheide. Dit gebied is te vinden in Beegden en bestaat uit een gevarieerd landschap van vennen, loof- en naaldbossen en een zandverstuiving.

Wat valt er in Nederland allemaal te beleven?

In Nederland valt ontzettend veel te doen! Of je nu met z'n tweetjes naar een trekkershut gaat of met het hele gezin, dat maakt niets uit. Laat je inspireren door de volgende activiteiten om te gaan doen tijdens jullie heerlijke vakantie in eigen land.

Wandelen of fietsen

Natuurliefhebbers grijpen iedere kans om wat tijd te spenderen in de natuur. Hoewel je makkelijk al natuurhuisjes kunt boeken voor een weekendje weg, is het natuurlijk ook leuk om actief in de natuur te trekken. De meeste natuurgebieden hebben heel wat wandel- en fietsroutes waarmee je gemakkelijk een weekend en langer kan vullen. Online zijn vaak veel fiets- en wandelroutes te vinden, maar ook bij de lokale toeristenpunten kun je vaak routes vinden. Vaak is er in de natuurhuisjes zelf ook informatie voorhanden over fietstochten in de buurt van je natuurhuisje.

Of ga lekker naar het strand!

Uitwaaien aan het strand is goed voor iedereen, of je nu wilt ontspannen of gewoon even lekker wil opladen. Er is namelijk iets rustgevends aan het uitgestrekte strand en het geluid van de golven. Tegenwoordig vind je heel wat natuurhuisjes dichtbij het strand. Soms kan een activiteit ook gewoon niet actief, maar juist ontspannen zijn. Zo kun je natuurlijk ook gewoon heerlijk een dagje niets doen op het strand. Vooral als het mooi weer is kun je zo uren op een bedje of op je handdoek liggen. Geniet eens van een heerlijke powernap of lees dat ene boek die je al zo lang wilde lezen!

Het Hollandse klimaat

Een trekkershut in Nederland kan eigenlijk het hele jaar door. Ieder seizoen heeft natuurlijk zo zijn eigen charme. In de lente en de zomer kunnen jullie heerlijk met z’n allen buiten eten en genieten, terwijl je in de winter lekker bij de open haard kunt zitten. Met een beetje geluk valt er ook nog wat sneeuw! Al is die kans in Nederland helaas wel erg klein… Wist je eigenlijk dat de zomers in Nederland steeds warmer worden? In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. In bijvoorbeeld Groningen was dit een aantal graden minder. De winters zijn echter zeer mild en een echt pak sneeuw hebben we in Nederland al een tijdje niet meer mogen meemaken.

Tijdens jullie vakantie in een trekkershut in Nederland is het dus handig om van tevoren te bepalen of jullie graag naar buiten willen of gewoon lekker binnen blijven. Zijn jullie van plan om te gaan wandelen, fietsen of te gaan varen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als het droog blijft en de temperaturen aangenaam zijn. De beste periode daarvoor zijn de maanden Mei, Juni en Juli. Natuurlijk kan een vakantie in de winter ook ontzettend leuk zijn met een grote groep. Vooral met kinderen! Met een beetje geluk valt er dit jaar dan toch weer wat sneeuw en kunnen jullie genieten van een prachtig uitzicht en van wat sneeuwpret!