Vakantie Frankrijk

Het uitgestrekte Frankrijk biedt een variatie aan landschappen en prachtige uitzichten. Hoe zuidelijker je gaat, hoe meer heuvels en bergen je tegenkomt. Vooral tussen de Alpen en de Pyreneeën, kun je vanuit je vakantiehuis genieten van hoge bergtoppen en rotsformaties. Op vele locaties in Frankrijk geniet je optimaal van de rust in het midden van de natuur.

Lees meer over vakantie frankrijk
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantie Frankrijk

Het uitgestrekte Frankrijk biedt een variatie aan landschappen en prachtige uitzichten. Hoe zuidelijker je gaat, hoe meer heuvels en bergen je tegenkomt. Vooral tussen de Alpen en de Pyreneeën, kun je vanuit je vakantiehuis genieten van hoge bergtoppen en rotsformaties. Op vele locaties in Frankrijk geniet je optimaal van de rust in het midden van de natuur.

Ontdek de kust in Zuid-Frankrijk

In Zuid-Frankrijk vind je prachtige locaties om je vakantie door te brengen. Of je je tijd nu graag doorbrengt langs de kust of in de bergen, de mogelijkheden zijn eindeloos in Zuid-Frankrijk. Bezoek Côte d'Azur waar je je bevindt aan de prachtige Franse kust en geniet van de azuurblauwe zee. Maak je graag een stedentrip, in Bordeaux ben je aan het goede adres voor cultuur en historie. Marseille is een geweldige stad om tot rust te komen langs de kust. Je neemt hier een heerlijke duik in de zee. In het zuidoosten van Frankrijk vind je Provence. Het symbool van dit gebied is Lavendel, je vindt hier dan ook prachtige lavendelvelden.

Ontdek de mooie stranden in Noord-Frankrijk

In Noord-Frankrijk vind je een variatie van prachtige stranden, uitgestrekte wijngaarden en ruige natuur. In de Elzas vind je adembenemende landschappen. Tijdens een prachtige tocht door dit gebied zie je de wijngaarden, bossen en bergtoppen. In de regio Hauts-de-France vind je de Opaalkust. De Côte d'Opale heeft hoge kliffen, witte krijtrotsen en prachtige duinen met een groen achterland. Je maakt hier een heerlijke lange wandeling langs de kustlijn.

Overnachten in Frankrijk

Aangezien de natuur nooit ver weg is kun jij in alle rust genieten van het veelzijdige Frankrijk, met alle benodigde faciliteiten en mogelijkheden voor activiteiten en uitstapjes in de buurt. Voor wat voor soort natuurhuisje je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent om je eigen plan te maken. Tijdens jouw vakantie in een vakantiehuis in Frankrijk draag je automatisch bij aan een groenere aarde.

Natuur in Frankrijk

Frankrijk biedt een enorm afwisselend landschap met diverse klimaten vanwege de grootte van het land. Door de temperatuurverschillen tussen het noorden en het zuiden verschillen de flora en fauna per gebied ontzettend. In iedere regio vind je andere unieke plantensoorten, prachtige bomen en bijzondere diersoorten. Zo ben je in Frankrijk nooit uitgekeken van alle natuur om je heen.

Ontdek de natuur in Frankrijk

In Frankrijk zijn er in totaal 7 nationale parken en maar liefst 40 regionale parken te vinden. Deze parken liggen verspreid over het hele land. In het zuiden van Frankrijk vind je bekende bergachtige gebieden zoals de Alpen en de Pyreneeën. Aan de Atlantische kust is het minder bergachtig en kun je glooiende heidevelden vinden. Natuurgebieden als de Jura, de Vogezen, de Ardennen, de Vendée en het Massif Central hebben veel te bieden. De belangrijkste beboste gebieden zijn te vinden in de Elzas-Ardennen en in Gascogne. Frankrijk biedt een bijzondere variatie aan flora. Boomsoorten die in deze bossen voorkomen zijn beuken, eiken, elzen, berken, essen, loofbomen en iepen. Frankrijk staat bekend om de wijnstreken met de vele wijngaarden. In het zuiden zijn zelfs citroenbomen en sinaasappelplantages te vinden. In Frankrijk komen ontzettend voor bloemen voor, denk aan lavendel en narcissen.

Fauna in Frankrijk

Een vakantie naar Frankrijk is ideaal voor vogelliefhebbers. In de omgeving van Lac du Der-Chantecoq vind je kraanvogels, reigers en meer trekvogels. In Parc Naturel Régional de Camargue spot je zelfs flamingo's. Dit nationale park staat bekend om de grote aantallen flamingo’s die er komen. Het is een van de weinige plekken rond de Middellandse Zee waar deze dieren te vinden zijn. Camargue is dé plek om wilde paarden te spotten. Door de uitgestrekte omgeving hebben de paarden alle ruimte om vrij rond te rennen. In dit gebied leven ook bevers, zwarte stieren en zwijnen. De baai van Somme is een perfecte plek voor het spotten van vogels. Dit gebied is vergelijkbaar met de wadden eilanden en hier komen veel zeevogels en lepelaars voor. Je vindt hier in dit gebied ook Zeehonden.

Tips voor jouw vakantie in Frankrijk

Tijdens jouw vakantie in Frankrijk valt er genoeg te ondernemen. Frankrijk is een geschikt vakantieland voor jong en oud. Elke regio biedt een unieke beleving. Of je nu houdt van historische bezienswaardigheden, mooie natuurparken of van leuke dorpjes, in Frankrijk kan je het vinden. Wil je graag rustig aan doen, dan kun je relaxen aan de rand van je privé zwembad. Kies om een zee, meer of rivier te bezoeken in Frankrijk en daar een heerlijke duik te nemen.

Geniet op en langs het water

Leer surfen in Frankrijk. De Atlantische kust is favoriet onder surfers. Met name de Côte d’Argent is populair. Voor andere watersporten is dit ook een mooie plek. Op de rivieren is veel te beleven. Ga bijvoorbeeld kajakken of kanoën over de rivier de Ardèche, de Dordogne, de Rhône of de Seine. Maak een strandwandeling nabij de Mont-Saint-Michel of over een van de vele stranden die Frankrijk rijk is.

Een sportieve Vakantie

In Frankrijk maak je geweldige wandelingen of fietstochten door de natuur. In Frankrijk loopt meer dan 18.000 km aan gemarkeerde wandelroutes door het land. In de Bourgogne maak je een prachtige wandelingen. Deze streek is uitstekend geschikt voor wandelingen langs oude ruïnes en verschillende wijngaarden. Het Loiredal is een populair gebied onder fietsers. Het gebied is ook toegankelijk voor wandelaars. Je vindt hier prachtige landschappen, zonnige wijngaarden en majestueuze kastelen. Je kan er voor kiezen om in Frankrijk te skiën of klimmen, hier zijn genoeg mogelijkheden voor. In de Alpen kan je bijvoorbeeld perfect skiën en in Provence ga je avontuurlijk abseilen.