Vakantie met hond

Tijdens je vakantie laat je je trouwe viervoeter natuurlijk niet thuis. Een vakantie boeken kan dan soms lastig zijn omdat lang niet alle accommodaties honden toelaten.Natuurhuisje heeft gelukkig dé oplossing. Met maar liefst meer dan 8000 vakantiehuisjes waar honden welkom zijn, hebben wij voor alle reizigers met een hond een groot aanbod om uit te kiezen. Zo hoef je te zoeken in welke vakantiehuisjes een hond is toegestaan, want dit hebben wij al voor je gedaan. Er zal ongetwijfeld iets voor jou tussen zitten.

Lees meer over vakantiehuizen met hond
Lees meer over:

Vakantie met hond

Tijdens je vakantie laat je je trouwe viervoeter natuurlijk niet thuis. Een vakantie boeken kan dan soms lastig zijn omdat lang niet alle accommodaties honden toelaten. Natuurhuisje heeft dé oplossing. Met maar liefst meer dan 8000 vakantiehuisjes waar honden welkom zijn, hebben wij voor alle reizigers met een hond een groot aanbod om uit te kiezen. Zo hoef je te zoeken in welke vakantiehuisjes een hond is toegestaan, want dat hebben wij al voor je gedaan. Er zal ongetwijfeld iets voor je tussen zitten.

Aantal honden per accommodatie

Je kunt niet bij ieder vakantiehuisje meerdere honden kunt meenemen. Sommige vakantiehuisjes laten maar een of twee honden toe. Wanneer je meerdere honden mee wil nemen, is het belangrijk om te controleren wat de voorwaarden van jouw huisje zijn.

Type accommodaties

Het type vakantiehuisjes waarin honden zijn toegestaan, variëren enorm. Zo kan het een luxueuze bungalow zijn, maar het kan ook op een heuse boot zijn. Van klein tot groot, met of zonder zwembad, in het buitenland of dichtbij, accommodaties geschikt voor een vakantie met de hond, vind je overal. Hartstikke fijn, want zo kan jij elke vakantie dat je de hond wilt meenemen toch afwisselen van accommodatie en diverse type accommodaties leren kennen.

Binnenland of buitenland

Niet alle honden vinden het leuk om uren in een auto te zitten op reis naar een vakantiebestemming. Sommigen worden zenuwachtig omdat ze in een onbekende omgeving zijn en kunnen zich niet goed aanpassen. Daarom is het altijd mogelijk een vakantiehuisje te vinden in Nederland of aangrenzende buurlanden. In Nederland, Duitsland en Belgie zijn prachtige gebieden waar je lange wandelingen met je hond kunt maken en wat qua reistijd reuze meevalt. Gelukkig zijn er ook honden die een autoreis hartstikke leuk vinden en er ultiem van genieten. Heb je zo’n hond, dan kun je er uiteraard voor kiezen om wat verder op reis te gaan. Kijk naar de wensen van je hond en beslis wat verstandig is voor jullie om te doen qua afstand. Je kan de reis natuurlijk ook opsplitten in verschillende dagen zodat je niet een hele lange reis in een dag hoeft te maken, maar de reis opdeelt in kortere etappes, zo krijg je tijdens je reis zelf ook veel meer mee van de omgeving!

De hond meenemen in het vliegtuig is natuurlijk ook een optie. Check hiervoor goed met welke vliegmaatschappij je vliegt en wat de regels zijn. Dit verschilt per vliegmaatschappij, en ook het aantal toegestane honden per vlucht is gelimiteerd. Dit vergt een hoop voorbereiding en we raden het dan ook aan om hier ruim van te voren mee te beginnen. Houdt er ook rekening mee dat je hond bijna altijd in het bagageruim moet. Je trouwe viervoeter en jij zullen dus een tijdje van elkaar gescheiden zijn. Bedenk goed of dit niet te veel stress oplevert voor je hond. Check ook de regels per land, niet alle landen hebben dezelfde regels over een hond mee vervoeren in de auto, zo mag je hond bijvoorbeeld absoluut niet op de passagiersstoel voorin zitten. Daarnaast laten ook niet alle vliegmaatschappijen alle rassen honden toe, check dus goed wat de opties zijn voor jouw reis!

Voorbereiding
Je hond weet natuurlijk niet dat jullie op vakantie gaan en waarheen, laat het dus voor je hond echter geen verrassing zijn dat hij of zij ineens een lange reis hoeft te maken. Als je hond nog niet gewend is lang in de auto te zitten, of überhaupt mee te gaan in de auto, oefen hier dan mee. Neem de hond af en toe mee in de auto zodat hij of zij kan wennen aan het gevoel en voor je het weet lukt het je hond zelfs om te slapen in de auto! Dat is natuurlijk helemaal fijn, want dan komt je hond in ieder geval uitgerust aan op vakantie.

Vermaak tijdens de reis
Niemand vindt het fijn om zich te vervelen tijdens een reis, dus jouw hond ook niet. Tuurlijk is het bij een korte reis geen probleem, een hond vermaakt zich al snel prima door naar buiten te kijken. Maar honden die sneller gestrest zijn tijdens een autoreis, kun je het beste iets geven zodat ze afgeleid zijn. Neem bijvoorbeeld hun favoriete kleedje mee waar ze graag op liggen en hun favoriete speeltje. Zo maak je niet alleen de auto, maar ook het vakantiehuisje straks een vertrouwde omgeving en kan je hond zich veel sneller aanpassen.

De hond gezond op reis
Zorg ervoor dat je hond helemaal gezond is voor je hem mee op reis neemt. Heeft je hond de juiste vaccinaties gehad? Is het paspoort van je hond ook helemaal compleet? Vergeet ook geen spullen mee te nemen die eventueel kunnen bijdragen aan de gezondheid van je hond tijdens de vakantie. Je kunt hierbij denken aan een tekenpen et cetera. Ben je niet zeker van wat je allemaal mee moet nemen? Vraag dan je dierenarts om raad. Neem ook de voeding mee die je hond altijd krijgt. Ga op vakantie niet ineens een compleet andere voeding kopen, dit kan voor een hond verwarrend zijn en maakt het lastiger voor je hond om zich thuis te voelen in het vakantiehuisje.

Niets is leuker dan je hond lekker meenemen op vakantie, zo kan je elke dag heerlijke wandelingen maken in een voor jullie beiden nieuwe omgeving en hoef je je trouwe viervoeter niet te missen. Check ons ruime aanbod aan vakantiehuisjes waar je hond is toegestaan, zodat de eerste stap voor het plannen van een vakantie een stuk gemakkelijker is!