Vakantie Moezel

Ben je op zoek naar een grandioze vakantiebestemming dichtbij huis? Ga dan eens op vakantie naar de Moezel! In ons prachtige buurland Duitsland vinden we de Moezel, wat een 544 kilometer lange rivier is die ontspringt in de Franse Vogezen en uitmondt nabij Koblenz in de Rijn. De natuur rondom deze rivier is werkelijk wonderschoon. Je vindt hier namelijk veel bosrijke gebieden, historische steden en prachtige kastelen langs de rivier. En natuurlijk komt de Moezel wijn uit deze regio! Voor een geslaagde vakantie in de buurt van De Moezel zit je in een accommodatie van Natuurhuisje helemaal goed!

Lees meer over vakantie Moezel
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantie Moezel

Ben je op zoek naar een grandioze vakantiebestemming dichtbij huis? Ga dan eens op vakantie naar de Moezel! In ons prachtige buurland Duitsland vinden we de Moezel, wat een 544 kilometer lange rivier is die ontspringt in de Franse Vogezen en uitmondt nabij Koblenz in de Rijn. De natuur rondom deze rivier is werkelijk wonderschoon. Je vindt hier namelijk veel bosrijke gebieden, historische steden en prachtige kastelen langs de rivier. En natuurlijk komt de Moezel wijn uit deze regio! Voor een geslaagde vakantie in de buurt van De Moezel zit je in een accommodatie van Natuurhuisje helemaal goed!

De landschappen langs de Moezel zijn uiterst romantisch en prachtig op elke manier mogelijk. De natuur in deze regio is uitgestrekt en naast bossen vind je hier ook vele wijnvelden, pittoreske dorpjes en prachtige kastelen. Je kunt dit gebied verkennen te voet, op de fiets of natuurlijk met een prachtige boottocht. Zo’n boottocht brengt je gegarandeerd langs alle mooie plekjes in de regio, en wie weet zie je vanaf je bootje wel een visarend die in een grote snelheid een paar grote vissen uit het water pakt! Naast de visarend leven er nog veel meer dieren langs de Moezel. Om de schoonheid van de regio Moezel goed te kunnen meemaken, moet je hier echt eens zelf een keertje op vakantie gaan. En hoe vier je nu beter vakantie in Moezel dan vanuit een prachtige accommodatie middenin de glooiende natuur?

Het Moezeldal is natuurlijk wereldberoemd vanwege de verrukkelijke wijnen die ervandaan komen. Echter heeft de regio rondom de Moezel nog veel meer te bieden dan alleen maar wijndorpen. Door het hele gebied kun je namelijk spectaculair mooi wandelen, fietsen en boottochten maken door de meer grandioze natuur. De cultuurgeschiedenis van deze regio gaat terug tot wel de Romeinse en Keltische tijd, waarbij het de Romeinen waren die de basis legden voor het prachtige wijnlandschap van het Moezeldal. Het klimaat langs de Moezel is werkelijk fantastisch, het is er namelijk erg mild, bijna mediterraans zelfs! Dit klimaat, in combinatie met de leistenenbodem van de hellingen, maakt een perfecte omgeving voor vele druivensoorten die hier volop groeien!

Alhoewel hier de cultuur en natuur vooral draaien om de wijn, ben je hier zeker niet beperkt tot het wijntoerisme. Je hebt namelijk prachtige historische, pittoreske dorpen rondom de Moezel, dus je kunt werkelijk alle kanten op in de natuur. Ook cultureel gezien valt er hier een hoop te ontdekken, want in alle oude stadjes en dorpen zie je nog veel terug van de eeuwenoude historie. Een groot voordeel van een vakantie in de Moezel is dat je er vanuit Nederland binnen no time zit. Een paar uurtjes met de auto en je bevindt je al in deze prachtige regio!

Verblijven in een Natuurhuisje

Het enige wat nu nog mist voor een geslaagde vakantie in de Moezelregio, is een geschikte accommodatie. Want je wilt natuurlijk wel zo goed mogelijk al het moois kunnen bewonderen! Doe dit dus vooral vanuit een accommodatie in de natuur. Dan hoef je nooit ver te zoeken naar de mooiste uitzichten over de Moezel en prachtige natuur! Dit heeft Natuurhuisje helemaal begrepen, en daarom vind je op deze pagina de mooiste accommodaties ver weg van de toeristenmassa middenin de glooiende natuur van de Moezel. Hier word je wakker met het geluid van de fluitende vogels en de wind door de bomen en met de mooiste uitzichten! Kom je dus voor je rust de aankomende vakantie, dan is een accommodatie van Natuurhuisje echt een goed idee.

Als je een vakantie wilt waar je eens niet in een grootschalig hotel hoeft te verblijven, met veel overlast van andere toeristen, dan is een accommodatie van Natuurhuisje de oplossing. Hier vind je een aanbod van bijvoorbeeld vakantieboerderijen, vakantiehuisjes aan het water, chaletjes, B&B’s, safaritenten, yurts en nog veel meer, allemaal in de prachtige regio van de Moezel. Geen enkel Natuurhuisje is hetzelfde, en allemaal zijn ze zeer kleinschalig en gelegen ver weg van de toeristenmassa. Voor een vakantie waarbij natuur, rust, ruimte, privacy en veel groen centraal staan, zit je hier dus helemaal goed!

Ga je met een grote groep op vakantie? Kijk dan eens naar groepsaccommodaties in de Moezel. Hier kun je gemakkelijk met een hele groep verblijven, op een plek waar iedereen genoeg ruimte voor zichzelf heeft maar ook genoeg plekken waar iedereen samen kan genieten. Wil je een romantisch uitje maken met je partner? Dan is een accommodatie als een B&B, safaritent of yurt echt een goed idee. Dat uitzicht over de Moezel zal de romantische sfeer echt afmaken! Voor vakanties met kinderen in de Moezel kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vakantieboerderij, vakantievilla of bungalow. Hier heeft het hele gezin meer dan genoeg ruimte om samen te genieten en kunnen de kinderen eindeloos spelen en rennen in de prachtige natuur pal voor de deur!

De natuur van de Moezel

De natuur langs de Moezel is spectaculair mooi. Uiteraard vind je hier overal prachtige wijngaarden, in combinatie met steile hellingen. De Moezelwijnen kun je hier overal proeven, maar een erg leuke wijnproeverij is de Strauswirtschaft. Dit zijn eenvoudige proeflokalen waar je kennis kunt maken met de lokale smaken! Wil je weleens wat variatie op het proeven van al die wijnen, ga dan eens fietsen langs de Moezel, want je hebt hier kilometerslange fietspaden! De populairste fietsroute is de Moselradweg van ruim 240 km lang. Er valt dus genoeg fietsplezier te beleven! Een andere leuke manier waarop je de omgeving van de Moezel kunt beleven, is met een boottocht. Dit is erg relaxed en erg leuk, want je hebt opeens een heel ander uitzicht op de natuur hier!

Een bezoekje aan een aantal dorpen in de Moezel mag ook echt niet missen tijdens een vakantie in de Moezel. Een echt hoogtepunt is de stad Trier. Deze stad wordt ook wel ‘het tweede Rome genoemd, en dat is niet voor niks! Het is hier een waar openluchtmuseum waar je je ogen uit kunt kijken. Er valt ontzettend veel te beleven tijdens een vakantie langs de Moezel!