Vakantie Zuid Spanje

Ben jij op zoek naar de perfecte vakantiebestemming waar je kunt genieten van het goede leven onder de zon? Denk dan eens aan een vakantie in Zuid-Spanje! In deze heerlijke regio in Spanje is het bijna altijd heerlijk weer, en daarom kun je hier uitstekend terecht in zowel de zomer als in de winter. Je vindt in Zuid-Spanje zowel cultuur als natuur, met prachtige historische steden, heerlijke tapas, prachtige stranden en mooie natuurgebieden. Al dit moois van Zuid-Spanje verken je het beste vanuit een Natuurhuisje!

Lees meer over vakantie Zuid Spanje
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantie Zuid Spanje

Ben jij op zoek naar de perfecte vakantiebestemming waar je kunt genieten van het goede leven onder de zon? Denk dan eens aan een vakantie in Zuid-Spanje! In deze heerlijke regio in Spanje is het bijna altijd heerlijk weer, en daarom kun je hier uitstekend terecht in zowel de zomer als in de winter. Je vindt in Zuid-Spanje zowel cultuur als natuur, met prachtige historische steden, heerlijke tapas, prachtige stranden en mooie natuurgebieden. Al dit moois van Zuid-Spanje verken je het beste vanuit een Natuurhuisje!

Voor een welverdiende vakantie zit je in Zuid-Spanje helemaal goed. Deze regio is razendpopulair onder vele Europeanen die op zoek zijn naar een zonovergoten vakantie waar zowel natuur als cultuur te vinden is. In Zuid-Spanje heb je 300 dagen zon per jaar, wat het heerlijk maakt voor een lekkere break het hele jaar door in alle seizoenen. Cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen in de historische centra van de vele steden en mooie dorpen, en natuurliefhebbers kunnen eindeloos genieten op de prachtige stranden, of gaan wandelen in een van de prachtige natuurgebieden van Zuid-Spanje. De regio Zuid-Spanje wordt ook wel Andalusië genoemd, de officiële benaming van deze regio. Het is hier bruisend aan leven en toerisme, maar je kunt ook echt nog wel wat afgelegen en rustige plekjes in de natuur vinden in Andalusië!

Voor een uiterst rustige vakantie in de natuur denk je misschien niet gelijk aan Zuid-Spanje. Bij Zuid-Spanje zal je namelijk waarschijnlijk denken aan grote steden zoals Sevilla en Malaga waar je kunt shoppen, cultuur snuiven en op het strand liggen. Echter heeft Zuid-Spanje, ofwel Andalusië, nog zo veel meer te bieden, vooral in de wilde natuur! Houd jij dus wel van een vakantie in de middle of nowhere in de bergen of in de heuvels, omringd door prachtig groen en hoge bergtoppen? Dan is Zuid-Spanje echt een bestemming voor jou. Als jij ervan houdt om dichtbij zee te verblijven, dan zit je in Zuid-Spanje ook goed. Er zijn namelijk talloze prachtige accommodaties bij Natuurhuisje te vinden vlakbij zee!

Het is natuurlijk erg belangrijk de perfecte accommodatie te vinden in Zuid-Spanje om een rustige en vredige vakantie in de natuur te kunnen beleven. In Zuid-Spanje denk je qua accommodatie misschien al gauw aan een plek in de historische centra van de grote steden waar het massatoerisme zich verzamelt, maar dit hoeft niet zo te zijn! Bij Natuurhuisje vind je namelijk de mooiste accommodaties middenin de natuur van Zuid-Spanje, op plekjes waar bijna niemand ooit gekomen is! Vanuit je accommodatie kun je dan zo de prachtige natuur van Andalusië inlopen om de mooiste wandelingen en fietstochten te maken in de pure rust. Voor iedereen die dus wel eens toe is aan iets anders dan een grootschalig hotel of vakantiepark, is een accommodatie van Natuurhuisje in Zuid-Spanje ideaal!

Verblijven in een Natuurhuisje in Zuid-Spanje

Al onze accommodaties in Zuid-Spanje hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal gelegen zijn in de natuur, ver weg van de toeristenmassa en op een rustige plek. Daarnaast zijn alle accommodaties op hun eigen manier uniek, wat inhoudt dat het heel wat anders is dan een hotel of vakantiepark. Op deze pagina vind je voor jouw vakantie naar Zuid-Spanje accommodaties zoals vakantiehuizen, glampings, safaritenten, Bed and Breakfasts, vakantieboerderijen en vakantievillas. Heel wat anders dan je gewend bent dus! In ons aanbod zal je zien dat er een geschikte optie is voor ieder reisgezelschap, of je nu op pad gaat met je partner, gezin, familie, vriendengroep of collegas. Er valt voor iedereen wel wat te beleven in Andalusië vanuit de perfecte accommodatie die je vindt bij Natuurhuisje!

Afhankelijk van het reisgezelschap en het doel van de reis kun je de perfecte accommodatie in Zuid-Spanje hier vinden. Ga je met een grote vriendengroep of familie op vakantie naar Zuid-Spanje? Kijk dan eens naar de grote vakantiehuizen of vakantievilla’s, speciaal ingericht voor grote groepen en gelegen middenin de natuur. Door de rustige ligging kan de hele groep zich echt focussen op het genieten samen, van elkaars gezelschap en de prachtige omgeving. In een groepsaccommodatie is alles afgestemd op het comfort van grote groepen, zodat iedereen genoeg persoonlijke ruimte heeft, maar ook samen kan genieten in een ruime woonkamer, keuken of tuin. In luxere accommodaties in Zuid-Spanje kun je tevens een zwembad, barbecue of sauna vinden! Dat is pas echt vakantie vieren. Ga je met je partner of in je eentje op pad! Kies dan eens voor een kleinere accommodaties, zoals een Bed and Breakfast of glamping. Met je partner is dit gegarandeerd erg romantisch en bijzonder zo middenin de natuur!

Natuur in Zuid-Spanje

Zuid-Spanje beschikt over vele soorten flora en fauna, prachtige bergen, olijfbomen en de mooiste stranden. Voor ieder wat wils dus in de buitenlucht! De flora in Zuid-Spanje is vooral erg bijzonder, en dit komt door de ligging van de regio aan de Middellandse Zee enerzijds en de berggebieden anderzijds. De Middellandse Zee heeft gezorgd voor prachtige zoutwatermoerassen, lagunes en kuststroken met bijzonder planten door heel Zuid-Spanje. De berggebieden worden sierra`s genoemd, en dit landschap brengt ook weer unieke flora met zich mee. Qua vogels vind je hier tevens zeldzame soorten, zoals de knobbelmeerkoet. Een erg bijzondere soort, die alleen nog in het uiterste puntje van Spanje gevonden kan worden.

Wandelen kan je door heel Zuid-Spanje uitstekend doen, en zeker vanuit een Natuurhuisje! Een prachtige wandeling kun je maken door bijvoorbeeld het natuurpark el Torcal. Dit is een kalksteengebergte met bijzondere vormen te danken aan erosie. In de bergen van de Sierra Nevada kun je ook prachtig wandelen, en in de winter kun je hier zelfs wintersporten beoefenen! Voor watersporten of gewoon een relaxdagje op het strand kun je terecht in de populaire badplaatsen van Malaga, Torremolines, Marbella, Costa del Sol of Costa de la Luz. Voor wat culturele afwisseling kun je tenslotte de bruisende steden van Granada, Cordoba en Sevilla bezoeken!

Om al het moois in Zuid-Spanje optimaal te verkennen, boek je het beste een accommodatie middenin de natuur waar je je waant in een oase van rust en ruimte. Boek de mooiste accommodaties in Zuid-Spanje bij Natuurhuisje!