Wandelvakantie

Ben jij een actieve vakantieganger en dol op wandelingen door de prachtige natuur? Dan is een wandelvakantie echt iets voor jou! Het enige wat je nodig hebt voor de ideale wandelvakantie is de perfecte accommodatie dichtbij de mooiste wandelroutes. Bij Natuurhuisje hebben wij deze accommodaties voor je uitgezocht, door heel Europa. Er vallen namelijk nog heel veel wandelroutes te ontdekken, ver weg van de toeristenmassa!

Lees meer over wandelvakantie

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Wandelvakantie

Ben jij een actieve vakantieganger en dol op wandelingen door de prachtige natuur? Dan is een wandelvakantie echt iets voor jou! Het enige wat je nodig hebt voor de ideale wandelvakantie is de perfecte accommodatie dichtbij de mooiste wandelroutes. Bij Natuurhuisje hebben wij deze accommodaties voor je uitgezocht, door heel Europa. Er vallen namelijk nog heel veel wandelroutes te ontdekken, ver weg van de toeristenmassa!

Wanneer je denkt aan een vakantie, denkt niet gelijk iedereen aan een wandelvakantie waarin lichaamsbeweging centraal staat. Toch is dit voor vele wandelliefhebbers de grote droom! Wanneer je van wandelen en hiken houdt, is het geweldig om voor de deur van je accommodatie een prachtige wandelroute te hebben, of zelfs meerderen. Denk aan routes door de hoge bergen van Frankrijk, of door de Belgische heuvels, of misschien ben je wel meer van de lange strandwandelingen. Ook in Nederland hebben wij trouwens prachtige wandelroutes! Bij Natuurhuisje hebben wij talloze accommodaties door heel Europa vanuit waar je de wandeling vaak direct kan beginnen. In vele gevallen vind je een pracht route pal voor de deur, of op erg korte afstand.

Het fijne aan een wandelvakantie is dat je op vakantie bent, maar tegelijkertijd wel gezond bezig bent. Je bent immers aan het wandelen, en dat ook nog eens in de natuur. Maar waar jij op gefocust bent, is natuurlijk het genieten van de prachtige vergezichten, de verwarmende zon en de pure lucht van de ongerepte natuur. Dit is dan ook het ultieme ‘even weg’ gevoel dat je zou verwachten bij een wandelvakantie. Ben je nog nooit op een wandelvakantie geweest? Geen paniek. Er zijn meer dan genoeg wandelroutes door heel Europa die voor beginnende wandelaars, waarvoor je niet door de heuvels hoeft of over steile hellingen. Voor de ervaren wandelaars is Europa echter ook een walhalla. Je kunt vele uitdagende wandelingen maken in zowel wat bekendere als onbekendere regio’s.

Wandelvakantie bestemmingen

Wanneer je een bestemming gaat kiezen voor een wandelvakantie, is het belangrijk dat je bij jezelf nagaat wat jouw niveau is qua wandelen. Is dit je eerste keer? Hoe is je conditie? Afhankelijk daarvan kun je gaan voor een accommodatie in bijvoorbeeld de Franse Alpen, waar je wordt uitgedaagd door hoge bergen, of voor een accommodatie dichter bij huis, waarbij je de Nederlandse wandelroutes kunt trotseren. De mogelijkheden zijn in ieder geval eindeloos. In een accommodatie als een Bed and Breakfast of een kleinschalig vakantiepark, kun je vaak zonder problemen om advies vragen bij de gastheer of gastvrouw voor de beste wandelroutes in de omgeving.

Er zijn veel spectaculaire bestemmingen voor wandelvakanties in Europa. Neem bijvoorbeeld Oostenrijk, waar de mogelijkheden eindeloos zijn. De plek Lechtal is een uitstekende bestemming voor wandelvakanties. Hier stroomt de rivier de Lech door een van de laatste rivierlandschappen in de Alpen. Een prachtige verschijning! Wanneer je wandelt door Lechtal, zal je ook bij de Formarinsee komen: een bergbeekje dat zich een stuk verderop met veel lawaai door een diepe kloof stort. Hierna komt dit water weer uit tussen de uitgestrekte grindbanken van de Lechweg.

Frankrijk is een andere populaire bestemming voor een fijne wandelvakantie. Hier vind je hoge bergtoppen in het zuiden en wat zachtere heuvels en groene weilanden in het noorden, dus voor ieder wat wils! Een mooie wandelbestemming is bijvoorbeeld het Parc National des Cevennes: een prachtige wandelstreek. Hier barst het van de prachtige wandelroutes, voor de beginnende en de wat meer ervaren wandelaar. Je vindt hier oude schaapsroutes, vanaf waar je de zuidelijke hellingen van de granietberg Mont Lozère kunt verkennen. Hier geniet je van de meest prachtige vergezichten!

Dichtbij huis vinden we Duitsland, een bestemming waar de wandelmogelijkheden eindeloos zijn. Pal over de grens vind je al spectaculaire wandelgebieden, waarvoor je dus niet ver hoef te reizen. Een prachtige bestemming voor een wandelvakantie wat verder het land in, is het Nationaal Park Sächsische Schweiz. Dit park bevindt zich op het drielandenpunt van Duitsland, Tsjechië en Polen. Hier kun je indrukwekkende tafelbergen beklimmen en door kloven klauteren. De rotsformaties zijn hier werkelijk prachtig, wat voor indrukwekkend vergezichten zorgt. De wandelingen zijn hier over het algemeen niet te lang maar wel intensief, en je wordt omringd door pittoreske dorpjes.

Als je op zoek bent naar een wat meer originele bestemming voor je wandelvakantie, denk dan eens aan een bestemming als IJsland! Hier kun je je wagen aan de gaafste trekkings en hikes door misschien wel de mooiste natuur van Europa. Alhoewel de meeste wandelingen hier nogal intensief zijn, zijn er ook genoeg opties voor beginners. Een prachtige trekking is de Laugavegur trektocht, door het imposante Landmannalaugar. Een andere mooie, relatief onontdekte bestemming voor een wandelvakantie is Turkije. Het landschap is hier een ware droom om doorheen te wandelen! Denk aan een wandeling over de beroemde Lycian Way: een gemarkeerd langeafstandswandelpad. In het voorjaar zie je hier prachtige bloemen, en je kunt genieten van de prachtige vergezichten over de zee en van de bergen.

Een wandelvakantie in Nederland

Nederland beschikt misschien niet over bergen, maar dat wilt niet zeggen dat het geen geschikte bestemming is voor een geslaagde wandelvakantie! Dit is dan ook ideaal voor diegenen die liever niet de heuvels en bergen in willen gaan. En het is ideaal, want door de korte afstanden zit je overal zo! Denk bijvoorbeeld aan een wandeling door één van onze Nationale Parken, zoals de Loonse en Drunense Duinen. Hier waan je je tussen zandverstuivingen, heidevelden en prachtige bossen. Als je toch wat hoogte wilt, dan kun je de Limburgse heuvels verkennen. Geniet hier van de heuvels, beken en Maasvlakten. Een andere heerlijke bestemming zijn de Waddeneilanden! Hier vind je naast prachtige wandelroutes over het strand, ook nog eens een grote variatie aan flora en fauna waar je onderweg van kunt genieten.

Voor een wandelvakantie kun je dus alle kanten op. Wat verder weg of dichtbij huis, het is maar net wat jij wilt. Het enige wat je nog hoeft te doen, is een accommodatie boeken! Bij Natuurhuisje vind je gegarandeerd het vakantiehuis van je dromen, op de mooiste locaties. In de meeste gevallen kun je gerust om tips vragen aan de eigenaren van de accommodatie over de beste wandelroutes in de buurt. Wandelschoenen inpakken en wegwezen!

Wandelvakantie Engeland
Wandelvakantie Griekenland
Wandelvakantie Noorwegen
Wandelvakantie Ierland
Wandelvakantie Italië
Wandelvakantie Portugal