Wandelvakantie

Kom tot rust in de natuur tijdens een wandelvakantie van Natuurhuisje. Ga eropuit en overnacht in een van onze vakantiehuisjes. Onze accommodaties liggen dicht bij de mooiste wandelroutes in binnen- en buitenland. Ontdek natuurgebieden en nationale parken tijdens je volgende wandelvakantie.

Lees meer over wandelvakanties
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Wandelvakantie

Kom tot rust in de natuur tijdens een wandelvakantie van Natuurhuisje. Ga eropuit en overnacht in een van onze vakantiehuisjes. Onze accommodaties liggen dicht bij de mooiste wandelroutes in binnen- en buitenland. Ontdek natuurgebieden en nationale parken tijdens je volgende wandelvakantie.

Wandelend door Nederland

Ons eigen land is een heel geschikte bestemming voor een fijne wandelvakantie. Door weinig hoogteverschil zijn er veel geschikte wandelroutes voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Door de korte afstanden, ben je in no-time in de mooiste natuurgebieden. Maak een wandeling door één van onze Nationale Parken. In de Loonse en Drunense Duinen waan je je tussen zandverstuivingen, heidevelden en prachtige bossen. Voor wat hoogte, verken je de Limburgse heuvels. Geniet hier van de heuvels, beken en Maasvlakten. Op de Waddeneilanden vind je prachtige wandelroutes over het strand, met een grote variatie aan flora en fauna om onderweg van te genieten.

Variërende landschappen door Europa

Kies je bestemming aan de hand van je wandelniveau en conditie. Op de meeste bestemmingen zijn er routes voor zowel beginners als gevorderden. Houd rekening met de temperatuur en de luchtvochtigheid bij het kiezen van een bestemming. Ga voor de uitdagende bergen bij de Franse Alpen, een zonovergoten wandelvakantie in Portugal of voor een bestemming dichter bij huis. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bereid je goed voor en wandel eventueel met een gids. Dat geeft zekerheid en zo leer je alle ins- en outs van de bestemming. Bijzondere exotische planten, welke vogel bij welk vogelzang hoort en welke routes in de omgeving nog meer aan te raden zijn.

Populaire bestemmingen

Voor een wandelvakantie kun je alle kanten op. Ver weg of dicht bij huis, bij Natuurhuisje vind je je ideale vakantiehuis voor een wandelvakantie. Vraag gerust wandeltips aan de eigenaren van de accommodaties. Wandelschoenen inpakken en wegwezen! Lees meer over populaire wandelbestemmingen:

Natuur tijdens je wandelvakantie

Wanneer je denkt aan een vakantie, denkt niet gelijk iedereen aan een wandelvakantie waarin lichaamsbeweging centraal staat. Toch is dit voor vele wandelliefhebbers de grote droom. Wanneer je van wandelen en hiken houdt, is het geweldig om voor de deur van je accommodatie een prachtige wandelroute te hebben, of zelfs meerderen. Denk aan routes door de hoge bergen van Frankrijk, of door de Belgische heuvels, of misschien ben je wel meer van de lange strandwandelingen. Ook in Nederland hebben we prachtige wandelroutes. Bij Natuurhuisje hebben wij talloze accommodaties door heel Europa vanuit waar je de wandeling vaak direct kan beginnen. In vele gevallen vind je een pracht route pal voor de deur, of op erg korte afstand.

Het fijne aan een wandelvakantie is dat je op vakantie bent, maar tegelijkertijd wel gezond bezig bent. Je bent immers aan het wandelen, en dat ook nog eens in de natuur. Maar waar jij op gefocust bent, is natuurlijk het genieten van de prachtige vergezichten, de verwarmende zon en de pure lucht van de ongerepte natuur. Dit is dan ook het ultieme ‘even weg’ gevoel dat je zou verwachten bij een wandelvakantie. Ben je nog nooit op een wandelvakantie geweest? Geen paniek. Er zijn meer dan genoeg wandelroutes door heel Europa die voor beginnende wandelaars, waarvoor je niet door de heuvels hoeft of over steile hellingen. Voor de ervaren wandelaars is Europa een walhalla. Je kunt vele uitdagende wandelingen maken in zowel wat bekendere als onbekendere regio’s.

Tips voor een wandelvakantie

Wandelvakantie bestemmingen

Er zijn veel spectaculaire bestemmingen voor wandelvakanties in Europa. Neem bijvoorbeeld Oostenrijk, waar de mogelijkheden eindeloos zijn. De plek Lechtal is een uitstekende bestemming voor wandelvakanties. Hier stroomt de rivier de Lech door een van de laatste rivierlandschappen in de Alpen. Een prachtige verschijning! Wanneer je wandelt door Lechtal, zal je ook bij de Formarinsee komen: een bergbeekje dat zich een stuk verderop met veel lawaai door een diepe kloof stort. Hierna komt dit water weer uit tussen de uitgestrekte grindbanken van de Lechweg.

Wandelvakantie Frankrijk

Frankrijk is een andere populaire bestemming voor een fijne wandelvakantie. Hier vind je hoge bergtoppen in het zuiden en wat zachtere heuvels en groene weilanden in het noorden, dus voor ieder wat wils! Een mooie wandelbestemming is bijvoorbeeld het Parc National des Cevennes: een prachtige wandelstreek. Hier barst het van de prachtige wandelroutes, voor de beginnende en de wat meer ervaren wandelaar. Je vindt hier oude schaapsroutes, vanaf waar je de zuidelijke hellingen van de granietberg Mont Lozère kunt verkennen. Hier geniet je van de meest prachtige vergezichten!

Wandelvakantie Duitsland

Dichtbij huis vinden we Duitsland, een bestemming waar de wandelmogelijkheden eindeloos zijn. Pal over de grens vind je al spectaculaire wandelgebieden, waarvoor je dus niet ver hoef te reizen. Een prachtige bestemming voor een wandelvakantie wat verder het land in, is het Nationaal Park Sächsische Schweiz. Dit park bevindt zich op het drielandenpunt van Duitsland, Tsjechië en Polen. Hier kun je indrukwekkende tafelbergen beklimmen en door kloven klauteren. De rotsformaties zijn hier werkelijk prachtig, wat voor indrukwekkend vergezichten zorgt. De wandelingen zijn hier over het algemeen niet te lang maar wel intensief, en je wordt omringd door pittoreske dorpjes.

Wandelvakantie IJsland

Als je op zoek bent naar een wat meer originele bestemming voor je wandelvakantie, denk dan eens aan een bestemming als IJsland! Hier kun je je wagen aan de gaafste trekkings en hikes door misschien wel de mooiste natuur van Europa. Alhoewel de meeste wandelingen hier nogal intensief zijn, zijn er ook genoeg opties voor beginners. Een prachtige trekking is de Laugavegur trektocht, door het imposante Landmannalaugar. Een andere mooie, relatief onontdekte bestemming voor een wandelvakantie is Turkije. Het landschap is hier een ware droom om doorheen te wandelen! Denk aan een wandeling over de beroemde Lycian Way: een gemarkeerd langeafstandswandelpad. In het voorjaar zie je hier prachtige bloemen, en je kunt genieten van de prachtige vergezichten over de zee en van de bergen.