Vakantiehuisje met hond

Op vakantie met je hond? Natuurlijk gaat de trouwe viervoeter mee. Op deze pagina vind je in welke vakantiehuizen honden zijn toegestaan en waar je aan moet denken als je met je hond op vakantie gaat. Heb je meer dan één hond? Filter dan alvast op het aantal huisdieren in onze reisgezelschap filters. De hondvriendelijke huisjes liggen midden in de natuur. Ideaal voor als je graag lange wandelingen maakt met je hond, of als je hond graag het water op zoekt.

Lees meer over vakantiehuisjes met hond
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuisje met hond

Op vakantie met je hond? Natuurlijk gaat de trouwe viervoeter mee. Op deze pagina vind je in welke vakantiehuizen honden zijn toegestaan en waar je aan moet denken als je met je hond op vakantie gaat. Heb je meer dan één hond? Filter dan alvast op het aantal huisdieren in onze reisgezelschap filters. De hondvriendelijke huisjes liggen midden in de natuur. Ideaal voor als je graag lange wandelingen maakt met je hond, of als je hond graag het water op zoekt.

Met je hond op vakantie

In heel Europa zijn natuurhuisjes te vinden waar je kunt verblijven met een hond. Met een hond is het fijn om dicht bij huis te blijven. Gelukkig zijn er genoeg vakantiewoningen in Nederland of in één van onze buurlanden te vinden. Bezoek eens een nieuwe provincie of streek in Nederland. Ook in eigen land zijn er genoeg prachtige plekken in de natuur waar je heerlijk kan wandelen met de hond. Zeker wanneer je maar een weekendje weg gaat is het fijn om dicht bij huis te blijven. Ook met een hond heb je een ruime keuze uit de verschillende soorten vakantiehuisjes. Van luxe villa's en kleinschalige vakantieparken tot aan groepsaccommodaties en glampings. Voor een persoonlijk verblijf is een bed and breakfast een goede keuze. Zelfs een tiny house is mogelijk, waarbij je meestal met zijn allen in één ruimte slaapt.

Wat meenemen op vakantie voor je hond?

Een vakantie in een vakantiehuis met je hond heeft een goede voorbereiding nodig. Denk aan speciaal dieetvoedsel, medicatie, een waterdrinkfles en een EHBO kit. Ook is het handig om een extra riem, poepzakjes, eet- en drinkbakken en eventueel een muilkorf mee te nemen. Houdt je hond van zwemmen? Denk dan aan een borstel en hondenshampoo. Wij vinden het vanzelfsprekend dat je trouwe viervoeter erbij is wanneer je op vakantie gaat. Daarom zijn we ervan overtuigd dat je het perfecte vakantiehuisje voor jou en je lieve hond bij Natuurhuisje zal vinden. Bekijk snel het gehele hondvriendelijke aanbod en beleef een onvergetelijke vakantie samen met jouw hond.

Waarheen op reis met een hond?

Voor je welverdiende vakantie met je hond heb je de keuze uit verschillende bestemmingen door heel Europa. We raden je een autovakantie aan. Zo kun je op eigen tempo naar je vakantieadres rijden. We vertellen je meer over populaire vakantiebestemmingen met een hond:

De natuur in met je hond

Nationale parken bezoeken

Wanneer je een vakantiewoning met de hond hebt geboekt, is het fijn wanneer je samen eropuit kunt gaan. Er zijn genoeg vakantiehuizen dichtbij een natuurgebied. In het noorden van het land kun je het Nationale Park Dwingelderveld bezoeken. Dit nationale park heeft het grootste aaneengesloten natte heidegebied in Nederland. Spot je liever vogels tijdens een lange wandeling? Breng dan een bezoek aan het Nationale Park De Biesbosch. Naast vogels kun je hier ook bevers spotten. Of bezoek het Nationale Park De Hoge Veluwe, waar je dieren als wilde zwijnen, vossen en edelherten kunt spotten terwijl je over de heide en door de bossen loopt. Houd er wel rekening mee dat bij zulke bezoekjes de hond altijd aangelijnd moet zijn. Wil je zeker weten dat de hond ergens los mag lopen, dan kun je dat altijd even online controleren. Een verblijf in een huisje nabij het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen is een waar paradijs voor honden. Je loopt zo de duinen in. Het wordt hier ook wel de Sahara van Brabant genoemd, omdat het zo op een woestijn lijkt. De zandheuvels en kleine watertjes die je hier vindt maken het een ultiem speelparadijs voor honden en mensen.

Met je trouwe viervoeter op reis

Voor een vakantie in het buitenland zijn er ook volop mogelijkheden. Om even helemaal in een andere omgeving terecht te komen maar wel op korte afstand van Nederland te blijven, is Frankrijk een fijn land. Denk bijvoorbeeld aan de Ardennen of Normandië. Hier zijn de landschappen ontzettend gevarieerd, en dus kun je alle kanten op met je hond. Houd je hond van zee? Huur dan een vakantiehuisje nabij of aan het strand waar jullie de fijnste wandelingen kunnen maken. Wil je liever een echt authentieke Franse ervaring? Verblijf dan eens in een vakantiewoning op het prachtige Franse platteland op bijvoorbeeld een boerderij. Hier maak je kennis met de Franse keuken en cultuur, en je hond heeft zeeën van ruimte op het prachtige erf. Uitdagende wandelingen met je hond kun je maken in de heuvels of bergen, want daar zijn er zat van in Frankrijk.

Tips voor een verblijf in een huisje met je hond

Praktische informatie

Wanneer je met je hond naar het buitenland gaat, moet je hond voldoen aan wettelijke eisen. De eisen vind je op de website van het LICG, een goede voorbereiding is het halve werk. Zo moet je onder andere een Europees dierenpaspoort bij je hebben, dat verkrijgbaar is bij de dierenarts, een kopie van het registratiebewijs met daarop het chipnummer van je hond en vaak zijn er vereiste inentingen. Breng ruim voordat jullie op vakantie gaan nog even een bezoekje aan de dierenarts. Zij weten precies wat de hond nodig heeft voor vertrek. Noteer voor vertrek het telefoonnummer van je dierenarts en de gegevens van een dierenarts op locatie. Neem ook altijd een scherpe foto van je hond mee, het liefst uitgeprint, voor het geval dat je hond wegloopt. Zo kun je snel handelen, mocht het nodig zijn.

Goed voor mens en dier

Wat is de beste manier om de band met je hond te verbeteren? Een dagje wandelen. De meeste honden zijn gek op een wandeling met hun baasje. En daarmee bedoelen we dan niet een blokje om, maar echt de natuur in. Lekker rondrennen en spelen. De meeste honden houden er wel van om achter een balletje aan te rennen, dus vergeet die niet mee te nemen. Ben je niet zo goed ter been? Ook per fiets kun je de natuur ontdekken. Naast wandelen en fietsen is er nog iets dat de meeste honden geweldig vinden. Zwemmen! Ga op zoek naar een hondenstrand in de buurt. Er is niets zo leuk om je hond te zien zwemmen en zich daarna vlak voor je neus uit te zien schudden. Vergeet niet om wat snoepjes mee te nemen om de hond te belonen op goed gedrag. Voor een hond die er niet vaak uitgaat, of voor puppy's, kunnen dit soort uitstapjes overweldigend zijn. Pas de lengte van je wandeling aan op hoeveel je hond aan kan. Tip: neem een kleed mee in de auto, zodat je auto niet vies of nat wordt na het wandelen of zwemmen.