Vakantiehuizen Canada

Canada staat bekend om zijn ongerepte natuur en de mooiste, groene natuurgebieden. Het is de bestemming bij uitstek voor natuurliefhebbers die de adembenemende locaties van dit land willen leren kennen. Staat hij op jouw verlanglijst? Boek een van deze vakantiehuisjes in Canada en vlieg een onvergetelijk vakantie tegemoet.

Lees meer over vakantiehuizen in Canada

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer information

Vakantiehuizen Canada

Canada staat bekend om zijn ongerepte natuur en de mooiste, groene natuurgebieden. Het is de bestemming bij uitstek voor natuurliefhebbers die de adembenemende locaties van dit land willen leren kennen. Staat hij op jouw verlanglijst? Boek een van deze vakantiehuisjes in Canada en vlieg een onvergetelijk vakantie tegemoet.

Natuur in Canada

Canada ademt natuur. Het land wordt voor slechts 10% bewoond en bestaat uit een groot gebied aan vaste land en duizenden grote en kleine eilanden. Vanwege het aangename tot winters erg koud klimaat (met temperaturen tot -40) is het land het hele jaar door een vakantiebestemming die menig toerist doet verbazen. Het land bestaat voor een groot deel uit (besneeuwde) bergen, uitgestrekte bossen, glooiende heuvels, kristalheldere meren en rivieren en stranden. Het land bestaat uit enorm veel natuurparken, waarvan een flink aantal een plek hebben bemachtigd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het grote land herbergt heel wat schone natuur hotspots die je gezien moet hebben. Allereerst zijn er natuurlijk de wereldberoemde Niagara Falls in de provincie Ontario. Het imposante watergordijn dat naar beneden stort, wordt dagelijks door talloze toeristen van over de hele wereld bezocht en wordt een van de mooiste watervallen van de wereld genoemd. De rotsen van Bay of Fundy zijn met 40 tot 70 meter hoogte prachtige overblijfselen uit de IJstijd en geven de rotsachtige kust een ruig en uniek karakter. Door het tij zijn de rotsen twee keer per dag verborgen onder het water, je moet je bezoek dus wel perfect timen.

De natuurparken van het land

Maak een roadtrip langs en laat je verrassen door het natuurschoon van dit uitgestrekte land. In de provincie Alberta vind je een van de bekendste gebieden van Canada: het Banff National Park. De imposante bergen en prachtige gletsjers die weerspiegelen in de kraakheldere meren maken bovendien deel uit van de Rocky Mountains. Kan je niet genoeg krijgen van deze uitzichten? Bezoek dan het nabijgelegen Jasper National Park, waar je Icefield gletsjers, indrukwekkende watervallen en heerlijke warmwaterbronnen vindt. Een van de hoogtepunten uit dit park is Maligne Lake, waar je in het midden van het meer Spirit Island vindt. In beide parken kun je niet alleen fantastisch wandelen, maar kun je ook door middel van kanotochten de natuur van de parken vanaf het water verkennen. Het Cape Breton Highlands National Park in de regio Nova Scotia herbergt indrukwekkende landschappen waar de nodige wandelpaden je langs de hoogtepunten van deze regio brengt. In de buurt van Vancouver vind je een park met een loopbrug waar je wel een beetje een waaghals voor moet zijn. Op 70 meter boven de grond wandel je langs een van de mooiste plekken van het land.

Vakantiehuisjes in Canada

Verblijf tijdens je vakantie in dit prachtige land dichtbij datgene waar het zo bekend om staat: de natuur. Boek een van de vakantiehuisjes in Canada voor je periode daar en verblijf op unieke locaties van het land. Ben je van plan om een roadtrip te maken? Huur een auto en boek de accommodaties op verschillende punten op je route. Het voordeel van een vakantiehuisje is dat hij al van alle gemakken voorzien is, waardoor je originele overnachtingsplekken in of dichtbij de imposante natuur van dit land verblijft.