Vakantiehuizen Corsica

Het eiland Corsica is onderdeel van Frankrijk en is gelegen in de Middellandse Zee, op slechts enkele kilometers van het Italiaanse eiland Sardinië. Het bergachtige eiland kent toppen tot boven de 2700 meter. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op dit eiland. Het hele eiland is omgeven door natuur. Het is dan ook niet voor niets dat verschillende natuurparken op Corsica met recht tot UNESCO werelderfgoed zijn uitgeroepen. Waar wacht je nog op? Bekijk snel alle vakantiehuizen in Corsica!

Lees meer over vakantiehuizen in Corsica
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuizen Corsica

Het eiland Corsica is onderdeel van Frankrijk en is gelegen in de Middellandse Zee, op slechts enkele kilometers van het Italiaanse eiland Sardinië. Het bergachtige eiland kent toppen tot boven de 2700 meter. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op dit eiland. Het hele eiland is omgeven door natuur. Het is dan ook niet voor niets dat verschillende natuurparken op Corsica met recht tot UNESCO werelderfgoed zijn uitgeroepen. Waar wacht je nog op? Bekijk snel alle vakantiehuizen in Corsica!

Ieder gedeelte van Corsica heeft zo zijn eigen charme, dus het hele eiland is sowieso de moeite waard. Helemaal in het Zuiden kun je bijvoorbeeld genieten van prachtige krijtrotsen. In het midden van het eiland kun je juist weer volop terecht in een aantal dichtbegroeide bossen. Ook vind je daar prachtige bezienswaardigheden, mooie kerkjes en oude dorpjes. Vakantiehuizen in Corsica zijn dus geschikt voor iedereen. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Natuurlijk is het weer er ook heerlijk en overal vind je wel een strandje of een rivier om heerlijk af te koelen.

Je kunt dus romantisch met z’n tweetjes gaan naar dit prachtige eiland. Maar een vakantie met het gezin of zelfs met een grotere groep is hier ook ideaal. Naast wandelen en de natuur ontdekken valt er namelijk nog veel meer te beleven. Zo kun je er volop genieten van wateractiviteiten, maar ook de avonturier zit hier helemaal goed. Je kunt er perfect mountainbiken, paardrijden, raften, canyoning en kajakken. Laat je dus volop inspireren door de mooiste plekjes op Corsica en boek snel jouw reis naar dit prachtige eiland.

Ontdek de ongerepte natuur van Corsica

Het Franse Corsica beschikt niet alleen op het land over uiteenlopende flora- en faunasoorten, ook onder water kun je je ogen uitkijken! Je kunt er prachtig snorkelen en zo op ontdekking gaan in de wondere onderwaterwereld rondom het eiland. Omdat het eiland erg dunbevolkt is, is er des te meer ruimte voor de natuur. Karakteristiek is de begroeiing met maquis: ruig, kruidachtig struikgewas. Het eiland herbergt veel zeldzame plantensoorten. Tijdens een intensieve wandeling, bijvoorbeeld de GR20, heb je de kans dieren als ezels, varkens en geiten tegen te komen. Ook leven op Corsica honderden andere diersoorten, waaronder heel veel vogelsoorten. In de Corsicaanse wateren leven zo’n 150 vissoorten.

Een aantal dieren die je verder nog tegen kunt komen zijn bijvoorbeeld de watersalamander, schildpadden en de visarend. Ook kun je er zomaar giftige spinnen tegen het lijf lopen. Daarnaast leeft ook de zwarte salamander in Corsica. Als er één gebied is die je op zijn minst gezien moet hebben, is het wel de Désert des Agriates. Hier kun je genieten van een prachtig stukje groen woestijn van maar liefst 160km². Ondanks dat het gebied erg droog is groeit er van alles. Dit levert prachtige vergezichten en bijzondere beelden op. Ben je op zoek naar een regio waar je volop kunt wandelen en kunt genieten van ongerepte natuur? Dan zit je in Corsica helemaal goed!

Geniet van prachtige bezienswaardigheden en toffe activiteiten

De hoofdstad en tevens grootste stad van Corsica is Ajaccio. Met zijn 65.000 inwoners is het geen grote stad, maar je vindt er wel verschillende fraaie bezienswaardigheden uit de lange geschiedenis van het eiland. De beroemde Napoleon is bijvoorbeeld geboren in Ajaccio. Op het eiland is het huren van een auto zeer aan te raden. Door het bergachtige landschap is een auto de meest prettige manier om je voort te bewegen op het eiland. Met een auto kun je vanuit je vakantiehuisje tevens op een gemakkelijke manier diverse toeristische trekpleisters bezoeken. Denk bijvoorbeeld eens aan natuurreservaat Scandola, de Genuese torens en bruggetjes, oudheidkundig park Filitosa en de talloze burchten en citadellen in Bonifacio, Calvi en Corte.

Daarnaast kun je er dus volop terecht voor allerlei actieve bezigheden. Op het water kun je gaan raften, kanoën, varen of een ritje op een jetski maken. Natuurlijk is het ook leuk om er te gaan paddleboarden. Daarnaast is snorkelen of duiken er ook prachtig! Het water is zo mooi blauw en helder, waardoor je van alles kunt bewonderen. Heb je zin in wat avontuur? Dan kun je kiezen voor een ritje op de quad of een ochtendje canyoning. Dit is één van de snelst groeiende activiteiten van dit moment. Je maakt er gebruik van allerlei andere activiteiten in één, zoals klimmen, springen, zwemmen, hiken en abseilen. Het is dus niet zo gek dat hiervoor wel wat conditie vereist is.

Niet overal is het in de zomer warm op Corsica

Op bijna het gehele eiland wordt gesproken van een middellands zeeklimaat. Dat betekent echter niet dat het weer overal hetzelfde is. Vanwege de hoogteverschillen wordt er op het hoogste punt namelijk gesproken van een Alpenklimaat. Dit klimaat geldt dus vooral in de bergachtige gebieden van het eiland. Hier kan het zelfs in de zomermaanden behoorlijk koud zijn en moet er rekening gehouden worden met sneeuw en vorst. Daarnaast is het in de winter prachtig weer op lager gelegen gebieden van Corsica. Van Mei tot en met September kun je daar prima terecht voor een heerlijke zonvakantie. Vanwege de wind uit zee heb je er vaak wel te maken met een zeebries. Dit zorgt ervoor dat de temperaturen er niet heel hoog zijn, maar dat is ook weer een pluspunt als je lange wandelingen wil gaan maken.

In de lente is de kans op regen erg groot. De temperatuur in de lente ligt zo’n beetje rond de 20 graden en is dus erg aangenaam. Helaas is de zee in deze periode nog wel te koud om erin te zwemmen. De winters in Corsica zijn vrij mild met temperaturen rond de 12 graden. Dit geldt dus niet voor de hoger gelegen gebieden. Hier kan het zeer koud worden en is er grote kans op sneeuwval en vorst. Op een aantal plaatsen kun je zelfs terecht voor een wintersportvakantie. Op onze website vind je verschillende natuurhuisjes op Corsica, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.

Last minute Corsica