Vakantie Corsica

Corsica is de ultieme vakantiebestemming als je op zoek bent naar een zonnige plek voor je volgende reis en tegelijkertijd ook een liefde voor de natuur hebt. Het Franse eiland in de Middellandse Zee heeft een typisch middellands zeeklimaat met warme zomers en wat vochtigere winters. De hagelwitte stranden op het zeer bergachtige eiland zorgt voor prachtige vakantiefoto’s voor het thuisfront. Een eiland waar je volledig kan genieten van de diversiteit en waar er voor iedereen wat te doen is.

Lees meer over vakantie Corsica
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantie Corsica

Corsica is de ultieme vakantiebestemming als je op zoek bent naar een zonnige plek voor je volgende reis en tegelijkertijd ook een liefde voor de natuur hebt. Het Franse eiland in de Middellandse Zee heeft een typisch middellands zeeklimaat met warme zomers en wat vochtigere winters. De hagelwitte stranden op het zeer bergachtige eiland zorgt voor prachtige vakantiefoto’s voor het thuisfront. Een eiland waar je volledig kan genieten van de diversiteit en waar er voor iedereen wat te doen is.

Corsica ligt zo’n 180km van het Franse vasteland met Nice vandaan en ligt vlakbij het eiland Sardinië. Je kunt er prima met het vliegtuig heen, maar op vakantie met de auto of camper is ook mogelijk. Je zult dan vanuit Frankrijk de boot moeten nemen. Het voordeel van met eigen vervoer heen gaan is dat je natuurlijk extra kunt genieten van de reis ernaartoe én dat je op het eiland zelf geen vervoer meer hoeft te regelen!

De natuur op Corsica

Corsica heeft een grillige kustlijn en is bijzonder bergachtig en daardoor is het ook een dunbevolkt eiland. De hoogste twee punten op het eiland zijn de Monte Cinto met 2706m en de Monte Rotondo met 2622 meter hoogte. Kenmerkend aan het eiland is de begroeiing met maquis: een ruig, kruidachtig struikgewas. De steile hellingen zijn ook bedekt met kurk-, pijn- en walnootbomen. Er is geen enkel ander eiland in de Middellandse Zee dat zo groen is als Corsica. Corsica is eigenlijk één groot natuurgebied waar je niet uitgekeken raakt. Er zijn meerdere natuurparken en natuurreservaten die op de werelderfgoed lijst staan.

Het Scandola natuurreservaat in het westen van Corsica is letterlijk een paradijs. Rode granietrotsen verdwijnen in de heldere zee en om je heen hoor en zie je aalscholvers en pijlstormvogels die gefocust op de rotsen zitten. Onder het wateroppervlak zorgen de koralen voor een explosie van kleuren. Het natuurreservaat is enorm rijk aan verschillende plantensoorten, zeldzame vogels en een overvloed aan onderwaterfauna. Een stukje paradijs wat je bezoekt móet hebben en waar je niet uitgekeken raakt. Daarnaast is het Regionaal Natuurpark van Corsica ook zeker niet te missen. Dit natuurpark bedekt maar liefst 40% van het eiland. Een must-go voor liefhebbers van natuur en mooie landschappen en liefhebbers van fanatieke trektochten.

Vakantiehuisjes op Corsica

Ga je niet met de camper en ben je dus op zoek naar een vakantiehuisje op Corsica? Dan kunnen wij je verder helpen! Op onze website vind je meerdere vakantiehuisjes op Corsica waar jij heen kunt gaan om te genieten van de mooie omgeving. Zo kun je in Vivario, precies in het midden van het eiland, aan de voet van de Monte d’oro verblijven in een sfeervol Corsicaans natuurstenen huis. Een prachtige plek in een groot landgoed waar je kunt genieten van absolute rust, ontspanning en recreatie. Maar ook in Penta-di-Casinca kun je heerlijk genieten in een vrijstaand vakantiehuis bij een heuse zwemrivier waar je heerlijk kunt afkoelen tijdens de warme zomermaanden en kunt genieten op het kleine strandje bij deze natuurbekkens. Het vakantiehuisje ligt te midden van allerlei andere pittoreske bergdorpjes die je zeker niet mag overslaan als je hier verblijft!

Activiteiten op Corsica

Of je nu al je tijd wilt doorbrengen in de natuur of ook graag wat steden bezoekt, op Corsica is het mogelijk. Door de balans tussen de natuur en de bewoonde wereld kun jij je vakantie precies indelen zoals jij wilt. We geven hieronder een aantal ideeën voor leuke activiteiten tijdens je vakantie op Corsica!

Een dagje naar de hoofdstad
De hoofdstad van Corsica is Ajacco. Het is een wereldberoemde stad, aangezien het de geboorteplaats is van niemand minder dan Napoleon Bonaparte. In meerdere interessante musea in Ajacco kun je meer te weten komen over deze grootheid. Maar ik Ajacco kun je ook heerlijk genieten van typisch Corsicaans eten en traditioneel gebrouwen wijn! Heerlijk na een dagje rondstruinen door deze mooie stad. Andere mooie plekken om te bezoeken zijn onder andere de havenstad Bastia met haar rijke historie en cultuur waar je heerlijk uit eten kunt gaan in de gezellige haven. In het zuiden van Corsica vind je Bonifacio, een uniek dorpje op een 80 meter hoge rots met een adembenemend uitzicht, alsof je op een afgrond bengelt. Een dopje met een echt middeleeuws karakter.

Een dagje naar het strand
Als echte strandliefhebber kun je natuurlijk ook heel je vakantie doorbrengen aan het strand, maar mocht je meerdere activiteiten willen plannen tijdens je vakantie, dan kun je er ook voor kiezen om echt een hele dag voor een of meerdere stranden uit te trekken. Een aanrader is Plage du Lotu, een strand wat je niet kunt bereiken met de auto, maar waarvoor je in het stadje Saint Florent de boot kunt pakken. Zo combineer je het ook gelijk met een avontuurlijk boottochtje van 20 minuten! Het bootje brengt je naar een hagelwit strand met turquoise blauw water waar je in alle rust van de natuur kunt genieten van jouw dagje weg.

Wandelen door de bergen
Zin om iets actiefs te ondernemen? Ga dan lekker wandelen in de bergen, je kunt er niet genoeg van krijgen! De bergen hebben iets magisch, iets wat niet te begrijpen is. Zet je auto weg op de parking en ga lekker de bergen van bijvoorbeeld Bavella in voor een lange wandeling. Neem een lekkere lunch mee zodat jij straks kunt picknicken op een plek met een prachtig uitzicht. Een heerlijke plek om je hoofd te legen en nieuwe inspiratie op te doen. De grauwe, grijze, puntige bergen laten je je klein voelen. Er heerst een kalmte die niet te omschrijven is.

Zoals eerder genoemd is Corsica het groenste eiland in de Middellandse Zee. De perfecte plek voor natuurliefhebbers en wandelaars die op zoek zijn naar een uitdaging. Gaat Corsica jouw volgende vakantiebestemming worden! Kijk dan op Natuurhuisje alvast voor een vakantiehuisje zodat jij de perfecte uitvalsbasis kan vinden voor al je avonturen!