Last minute Corsica

Het eiland Corsica is onderdeel van Frankrijk en is gelegen in de Middellandse Zee, op slechts enkele kilometers van het Italiaanse eiland Sardinië. Het bergachtige eiland kent toppen tot boven de 2700 meter. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op dit eiland. Het hele eiland is omgeven door natuur. Het is dan ook niet voor niets dat verschillende natuurparken op Corsica met recht tot UNESCO-werelderfgoed zijn uitgeroepen. Een last minute vakantie naar dit prachtige eiland is dan ook zeker een goed idee.

Lees meer over last minute Corsica
Lees meer over:

Last minute Corsica

Het eiland Corsica is onderdeel van Frankrijk en is gelegen in de Middellandse Zee, op slechts enkele kilometers van het Italiaanse eiland Sardinië. Het bergachtige eiland kent toppen tot boven de 2700 meter. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op dit eiland. Het hele eiland is omgeven door natuur. Het is dan ook niet voor niets dat verschillende natuurparken op Corsica met recht tot UNESCO-werelderfgoed zijn uitgeroepen. Een last minute vakantie naar dit prachtige eiland is dan ook zeker een goed idee.

Niet elke vakantie hoeft weken van tevoren te worden gepland. Soms ben je toe aan een weekend weg en heb je behoefte aan rust en ontspanning. Je wilt de drukte op werk en in huis even helemaal los kunnen laten. Een spontane last minute vakantie kan een leuk idee zijn dat enkele dagen voor vertrek bij je opkomt. Het Franse Corsica beschikt niet alleen op het land over uiteenlopende flora- en faunasoorten, ook onder water kun je je ogen uitkijken! Je kunt er prachtig snorkelen en zo op ontdekking gaan in de wondere onderwaterwereld rondom het eiland.

Omdat het eiland erg dunbevolkt is, is er des te meer ruimte voor de natuur. Het eiland herbergt veel zeldzame plantensoorten. Tijdens een intensieve wandeling, bijvoorbeeld de GR20, heb je de kans dieren als ezels, varkens en geiten tegen te komen. Bij het boeken van een last minute vakantie zijn er bij Natuurhuisje meestal nog steeds allerlei mogelijkheden. Het fijne van een last minute is bovendien ook het feit dat je van tevoren het weer nog even kunt bekijken. Wordt het over 2 weken prachtig weer? Boek dan meteen je vakantie! Zo weet je zeker dat je volop van het zonnetje kan gaan genieten. Wil je juist lekker actief bezig zijn? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als het droog blijft.

Eindeloos genieten van de natuur op Corsica

In een Natuurhuisje in Corsica beleef je een ultiem rustige vakantie middenin de natuur in een kleinschalige, unieke accommodatie op een unieke plek ver weg van het massatoerisme! Misschien ben je bang dat er weinig aanbod meer is als je zo kort voor vertrek boekt. Natuurlijk loop je altijd het risico dat de accommodatie die jij het liefste boekt niet meer beschikbaar is. Maar er zal genoeg ander aanbod zijn, waardoor jouw last minute vakantie een groot succes wordt! In de rest van Corsica kun je ook uitstekend de natuur in gaan. Er zijn namelijk genoeg prachtige gebieden die je echt moet gaan ontdekken.

Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Calanques de Piana. Deze prachtige rotsen bestaan uit granieten bouwwerken en hebben een bijzondere kleur. Het rood kleurt namelijk prachtig naast het helderblauwe water van de zee. Iets dat ook zeker de moeite waard is, is het Scandola Natuurreservaat. Het is een prachtig rotsachtig gebied, dus goede schoenen zijn wel van groot belang. Het ligt tevens aan de zee, dus je kunt het gebied ook per boot gaan verkennen. Natuurliefhebbers zitten in Corsica dus echt helemaal goed. Of je nu van wandelen houdt of graag geniet op het water, het kan er allemaal!

Breng eens een bezoekje aan de hoofdstad

Een last minute reis betekent niet dat de reis één minuut voor vertrek wordt geboekt, maar kort voor vertrek. Dit kan bijvoorbeeld enkele dagen voor vertrek zijn. Het is soms kort dag om de geschikte accommodatie te vinden voor een last minute vakantie. Je kan het beste eerst voor jezelf bepalen naar welke streek of stad je wilt. Als je dit hebt bepaald, wordt de zoekopdracht al een stuk specifieker, waardoor je kan kijken naar het type accommodatie dat je het liefste boekt. Er zijn zelfs last minute veel verschillende mogelijkheden, waardoor je vast iets kan vinden dat het beste bij je past! In Corsica is bovendien van alles te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan de hoofdstad?

De hoofdstad en tevens grootste stad van Corsica is Ajaccio. Met zijn 65.000 inwoners is het geen grote stad, maar je vindt er wel verschillende fraaie bezienswaardigheden uit de lange geschiedenis van het eiland. De beroemde Napoleon is bijvoorbeeld geboren in Ajaccio. Op het eiland is het huren van een auto zeer aan te raden. Door het bergachtige landschap is een auto de meest prettige manier om je voort te bewegen op het eiland. Met een auto kun je vanuit je vakantiehuisje tevens op een gemakkelijke manier diverse toeristische trekpleisters bezoeken. Denk bijvoorbeeld eens aan natuurreservaat Scandola, de Genuese torens en bruggetjes, oudheidkundig park Filitosa en de talloze burchten en citadellen in Bonifacio, Calvi en Corte.

Geniet van het aangename klimaat

Corsica is een eiland in de Middellandse zee en beschikt dan ook over een Middellands Zeeklimaat. Dat betekent echter niet dat het weer overal hetzelfde is. Vanwege de hoogteverschillen wordt er op het hoogste punt namelijk gesproken van een Alpenklimaat. Dit klimaat geldt dus vooral in de bergachtige gebieden van het eiland. Hier kan het zelfs in de zomermaanden behoorlijk koud zijn en moet er rekening gehouden worden met sneeuw en vorst. Daarnaast is het in de winter prachtig weer op lager gelegen gebieden van Corsica. Van mei tot en met september kun je daar prima terecht voor een heerlijke last minute zonvakantie. Vanwege de wind uit zee heb je er vaak wel te maken met een zeebries. Dit zorgt ervoor dat de temperaturen er niet heel hoog zijn, maar dat is ook weer een pluspunt als je lange wandelingen wil gaan maken.

In de lente is de kans op regen erg groot. De temperatuur in de lente ligt zo’n beetje rond de 20 graden en is dus erg aangenaam. Helaas is de zee in deze periode nog wel te koud om erin te zwemmen. De winters in Corsica zijn vrij mild met temperaturen rond de 12 graden. Dit geldt dus niet voor de hoger gelegen gebieden. Hier kan het zeer koud worden en is er grote kans op sneeuwval en vorst. Op een aantal plaatsen kun je zelfs terecht voor een wintersportvakantie. Op onze website vind je verschillende natuurhuisjes op Corsica, allen variërend in prijsklasse en luxe niveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.