Vakantiehuizen Texel

Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland en een fantastische vakantiebestemming. Natuurliefhebbers kunnen hier fijn wandelen, fietsen en tot rust komen. Een bungalow in De Koog, een vakantiewoning in De Waal of overnachten in een villa in De Koog. Wat voor wensen je ook hebt, bij Natuurhuisje vind je een geschikt vakantiehuis op Texel.

Lees meer over vakantiehuizen op Texel

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer information

Vakantiehuis Texel

Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland en een fantastische vakantiebestemming. Natuurliefhebbers kunnen hier fijn wandelen, fietsen en tot rust komen. Een bungalow in De Koog, een vakantiewoning in De Waal of overnachten in een villa in De Koog. Wat voor wensen je ook hebt, bij Natuurhuisje vind je een geschikt vakantiehuis op Texel.

Actieve vakantie op Texel of juist op zoek naar rust?

Lang geleden zat Texel nog aan de rest van Nederland vast. In de 12e eeuw veroorzaakte een grote overstroming de afscheiding van het eiland Texel.

Tegenwoordig is Texel een gevarieerd eiland met zowel duinen en landbouwgebied als slikken en schorren. Op Texel liggen diverse dorpjes, waarvan De Cocksdorp, Den Burg en De Koog de bekendste zijn. Al deze plaatsen zijn goed bereikbaar vanuit je vakantiehuis op Texel dat je bij ons kan huren.

Vanwege de beperkte grootte van het eiland, is het prima mogelijk om vanuit je vakantiehuisje al wandelend of fietsend van A naar B te komen. Trek je schoenen aan, doe je rugzak op en trek erop uit naar bijzondere, kleine natuurgebiedjes zonder massa’s toeristen.

Met de kinderen is Ecomare een aanrader. Omringd door duinen kijk je hoe diverse zeedieren gevoerd worden en bij de tentoonstellingen leer je meer over de flora en fauna van het Waddengebied. Actievelingen kunnen wadlopen. Maar ook heerlijk luieren op de zandstranden of in een strandtent is absoluut aan te raden wanneer je op gaat vakantie naar Texel.

Texel: de ideale uitvalsbasis voor natuur- en strandliefhebbers

Texel is een prachtig Nederlands Waddeneiland op nog geen 20 minuten vanaf Den Helder. Je reist er naartoe met de veerboot. Gemiddeld is het weer hier beter dan in de rest van Nederland en vooral in de lente is het weer vaak zeer goed.

Texel is dan ook de ideale vakantie bestemming voor natuur- en strandliefhebbers. Met ruim dertig kilometer aan zandstranden en een beschermd natuurgebied dat de helft van het eiland in beslag neemt.

Ook natuur- en vogelliefhebbers kunnen op Texel hun hart ophalen. Er zijn wel veertig verschillende natuurgebieden en er leven wel 400 verschillende diersoorten. De natuur op Texel is erg fraai en het landschap is gevarieerd. Het bekendste natuurgebied op het eiland is misschien wel De Slufter. Dit is een prachtig gebied wat deel uitmaakt van het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Dit gebied is prachtig om doorheen te fietsen en wandelen. Naast vogels kun je er ook konijnen, hazen, paarden, hermelijnen en zeehonden tegenkomen. Texel ontdekken van jouw vakantiehuisje op Texel is dan ook de beste keuze wanneer je wilt genieten van al het moois dat het eiland heeft te bieden!

Populaire bestemmingen op Texel

Op Natuurhuisje.nl vind je een uiteenlopend aanbod vakantiehuizen op Texel. Een voordeel ervan is dat in een groot deel van onze vakantiewoningen op Texel honden zijn honden. Ook hebben we groepsaccommodaties, bed en breakfast en kleinschalige vakantieparken. Benieuwd naar de mooiste bestemmingen van Texel waar je het beste kunt overnachten? We hebben een aantal mooie locaties voor je op een rij gezet. Lees meer:

Ontdek de natuur op Texel

Op Texel vind je diverse natuurreservaten en mooie natuurgebieden om te ontdekken. Als natuurliefhebber zit je hier goed. Een aantal daarvan zullen we hieronder voor je op een rij zetten.

Natuurlijk is het hele eiland het waard om ontdekt te worden. Heb je weinig tijd of wil je gewoon een plan maken dan is een overzicht wel zo handig. Sommige gebieden op Texel zijn zo groot dat je er de hele dag wel kan wandelen of fietsen en anderen zijn weer veel kleiner. Maar allemaal beschikken ze over hun eigen unieke eigenschappen.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel is een natuurgebied van zo’n 43 km² groot en is tevens het grootste natuurgebied van Texel. Het is een Nationaal Park dat bestaat uit het gehele duingebied van Texel. Ook het bos behoort tot dit gebied.

Je kunt er terecht voor het ontdekken van een prachtig en gevarieerd landschap. Aan de westkant vind je duinen, dennen- en loofbossen, duinvalleien en heidevelden. Ook vind je er diverse beschermde vogelsoorten en zeldzame planten. Je kunt er volop terecht voor diverse wandel- en fietsroutes.

Ook ruiters kunnen er genieten van een fijne tocht. Daarnaast zullen ook de kleintjes zich kunnen vermaken in verschillende speelweides.

Dijkmanshuizen

Dijkmanshuizen is een natuurreservaat in Oudeschild. Veel vogelaars gaan hier naartoe om vogels te spotten. Er kan daarnaast ook heerlijk gewandeld worden in dit natuurgebied. Dit natuurgebied is zo’n 90 hectare groot en je vindt er onder andere rietvogels, weidevogels en zeldzame orchideeën. Dijkmanshuizen is een natuurmonument die goed te bekijken is door middel van een fietsroute langs het gebied.

Perfect voor vogelliefhebbers

Liefhebbers van vogels kunnen op Texel hun hart ophalen. Texel is een vogeleiland bij uitstek. Tijdens je verblijf in één van onze natuurhuisjes op Texel kun je dan ook verschillende soorten vogels aantreffen. Bij de duinplas De Geul is bijvoorbeeld een fraaie kolonie lepelaars, aalscholvers en blauwe reiger te zien. De Waddenzeedijk aan de oostkant van het eiland wordt gekenmerkt door de schorren en slikken. Hier zijn het hele jaar door allerlei steltlopers te zien, zoals de bonte strandloper, kluut en bontbekplevier.

Tips voor een vakantiehuis op Texel

Adrenaline tijdens jouw vakantie op Texel

Naast wandelen en fietsen is Texel ook een populaire plaats om te gaan parachutespringen. Vanuit de lucht heb je een geweldig uitzicht op het eiland.

Is dit iets teveel van het goed en wil je op een andere manier genieten van een mooi uitzicht? Beklim dan de vuurtoren in het noorden van het eiland. De vuurtoren is 47 meter hoog en vanaf de top heb je een mooi uitzicht over Texel, Vlieland, de Noordzee en de Waddenzee.

Ook surfen, kitesurfen, vissen, zeilen, vliegeren en strandzeilen behoren tot de activiteiten die je kunt ondernemen tijdens jouw vakantie op Texel.

Kunst, strand en het boerenleven wanneer je een huisje huurt op Texel

Als kunst en cultuurliefhebber zit je goed wanneer je een huisje huurt op Texel. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Museum Galerie RAT. Dit museum bevindt zich in Den Burg en je kunt er terecht voor het bekijken van bijzondere kunst. Er worden onder andere sculpturen en lichtobjecten gemaakt van aangespoelde materialen. Het is zowel een winkel als galerie, dus als je wat moois ziet kun je het met een beetje geluk dus ook mee naar huis nemen na jouw vakantie op Texel.

Een bijzonder museum op Texel

Nog iets dat erg leuk is om te ontdekken op dit eiland is Stichting Cultuurhistorisch Museum Texel. Dit museum bevindt zich in Waal en heeft heel wat te bieden. De waal zelf is sowieso ook een bezoekje waard. Het is een schilderachtig dorpje met slechts enkele smalle straatjes en oude huisjes. Het museum bestaat uit een expositieruimte en laat vooral het boerenleven op Texel zien. Je kunt er onder andere authentieke boerenwagens, koetsen, gebruiksvoorwerpen en oude landbouwmachines bekijken. Ook kan er bekeken worden hoe er 100 jaar geleden gewoond en gewerkt werd op de boerderijen van Texel.

De Koog

Dit dorp is één van de bekendere plekken op Texel. Je zal zien dat veel van onze Natuurhuisjes zich bevinden in dit dorp. Het is een van de oudste dorpjes en het ligt aan de westzijde van het eiland. Als badplaats is het zeer populair bij vele vakantiegangers. De kans is groot dat jouw vakantiehuisje op Texel zich vlakbij het strand bevindt. Begin de dag met een verfrissende duik in de zee of een strandwandeling. Het centrum van De Koog is zeker de moeite waard. Je vindt er winkeltjes, gezellige terrasjes en leuke restaurantjes. De Koog ligt tevens erg centraal voor het bezoeken van allerlei natuurgebieden. Dit is dus echt een topbestemming als je op zoek bent naar vakantiehuizen op Texel.

Den Burg

Dit is het grootste dorp van Texel. Hier woont dan ook ongeveer de helft van alle bewoners van Texel. Den Burg is zeker wel bruisend en hip te noemen, want er is van alles te beleven. Heb je zin om een dagje te gaan shoppen tijdens jouw vakantie op Texel? Dan zit je hier zeker goed! Vergeet ook niet tussendoor een gezellig terrasje te pakken, want die zijn er genoeg.

Daarnaast vind je er ook een zwembad, een bioscoop en een museum. Uiteraard heb je van al deze drukte helemaal geen last vanuit jouw natuurhuisje op Texel. Onze vakantiehuizen op Texel bevinden zich namelijk niet midden in de drukte. Vaak zit je op loop- of fietsafstand van het centrum. Als liefhebber van lekker eten kun je hier trouwens ook volop genieten. Je vindt er een aantal geweldige restaurants met allemaal hun eigen specialiteit. Vergeet ook niet kennis te maken met echte Texelse producten en specialiteiten in Den Burg!