Vakantieparken in Limburg

Ben je op zoek naar een bestemming voor een vakantie of weekendje weg in eigen land? Dan is Limburg de ideale bestemming! Bij Natuurhuisje hebben wij de prachtigste accommodaties voor je uitgezocht, waaronder vakantiehuisjes in vakantieparken. Bij ons houdt dat in dat je een accommodatie huurt op een kleinschalig vakantiepark, dat dus niet te vergelijken valt met massale vakantieparken waar huisjes dicht op elkaar staan. Voor een vakantiehuisje weg van de massa in Limburg zit je hier goed!

Lees meer over Vakantieparken in Limburg

257 Natuurhuisjes

Vakantieparken in Limburg

Ben je op zoek naar een bestemming voor een vakantie of weekendje weg in eigen land? Dan is Limburg de ideale bestemming! Bij Natuurhuisje hebben wij de prachtigste accommodaties voor je uitgezocht, waaronder vakantiehuisjes in vakantieparken. Bij ons houdt dat in dat je een accommodatie huurt op een kleinschalig vakantiepark, dat dus niet te vergelijken valt met massale vakantieparken waar huisjes dicht op elkaar staan. Voor een vakantiehuisje weg van de massa in Limburg zit je hier goed!

Limburg staat bekend om de glooiend landschappen met prachtig groene heuvels, zoals je dat alleen in Limburg ziet! Wil jij graag deze prachtige provincie verkennen? Dan kan dat uitstekend vanuit een vakantiehuisje in een Limburgs vakantiepark. Wanneer je een accommodatie boekt in een vakantiepark bij natuurhuisje, houdt dit niet in dat je in een massaal, te druk vakantiepark terecht komt. In tegendeel zelfs! Je kunt er bij ons van op aan dat je verblijft in een zeer kleinschalig vakantiepark, weg van de drukte en het massatoerisme. Dit houdt in dat er maximaal 30 vakantiehuizen aanwezig zijn. Verder is er geen receptie en ook geen zwembad aanwezig. Zo beleef je de ultieme rust en privacy tijdens je verblijf.

Voor ieder soort vakantieganger is Limburg een topbestemming. Qua natuur vind je hier misschien wel de mooiste landschappen van Nederland, met heuvels, weilanden, rivieren en prachtige natuurparken. Ook de cultuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Vanuit je vakantiehuis in het vakantiepark zit je razendsnel in één van de bruisende steden van Limburg, zoals Maastricht, Valkenburg, Heerlen, Roermond of Venlo. Ideaal voor de afwisseling! In deze steden beleef je de echte authentieke Limburgse sfeer, wat erg bourgondisch is. Wat dacht je van de vele grotten en spelonken in Limburg? Erg indrukwekkend!

Een heerlijke vakantie in de Limburgse natuur

Limburg beschikt over pareltjes in zowel de natuur als in de steden waar je ú tegen zegt. In de groene weilanden kun je je hart ophalen in de natuur. Hier kun je tevens een prachtige lange wandeling of fietstocht maken. Een paradijs voor wandel- en fietsliefhebbers! Het fijne is dat deze wandel- en fiets-gebieden door de hele provincie te vinden zijn. Vanuit je vakantiehuis in een vakantiepark in Limburg ben je dus nooit ver weg van een prachtige ervaring in de natuur.

De provincie Limburg beschikt over een aantal glorieuze natuurparken. Neem bijvoorbeeld het Nationale Park de Groote Peel. Dit is het kleinste Nationaal Park van Nederland, maar zeker een van de mooiste. Het park staat bekend om de zichtbare geschiedenis van de turfwinning en als paradijs voor vogels. Vogelspotters wanen zich hier dus in een paradijs! Je kunt hier excursies boeken maar je kunt het park ook te voet op eigen houtje verkennen. Wat dacht je van het rivierpark de Maasvallei? Zoals de naam al doet vermoeden strekt dit park zich uit langs de rivier de Maas. Je kunt hier dan ook heerlijk genieten langs het fonkelende water met een lange wandeling.

Het Nationaal Park de Meinweg is ook een hoogtepunt in de provincie Limburg. Dit is een natuurgebied waar je uitstekend kunt recreëren met een fietstocht, een wandeling of op een paard. Het is hier een werkelijke oase van rust met veel ruimte, rust en vele dier- en plantsoorten. De prachtige vergezichten zullen je versteld doen staan! Ook vind je hier bossen en heidelandschappen, waar je met een beetje geluk een adder of een wild zwijn kunt tegenkomen. Grenspark Maas-Schwalm-Nette mag je ook niet missen. Hier wordt je omringd door vogelbeschermingsgebieden. Het landschap is erg divers, je vindt hier droge en zanderige gebieden maar ook vochtige en voedselrijke gebieden in het Maasdal.

Uitstapjes in Limburg

Je hebt dus talloze opties als het aankomt op natuur in Limburg. Gelukkig kan ook de cultuurliefhebber zijn hart ophalen in deze provincie, want Limburg is het bourgondische hart van Nederland. Je kunt ervan op aan dat je vanuit het vakantiepark waar je verblijft binnen no time in een bruisend stad of dorp bent, waar je kunt genieten van de mooiste musea, de schattigste straatjes, de mooiste winkels en de beste culinaire hoogstandjes.

Het hart van Limburg is toch wel echt Maastricht. Hier vind je mooie musea zoals het Bonnefantenmuseum, het Drukkunstmuseum en het Museum aan het Vrijthof. Een bezoekje aan een museum in Maastricht is een leuke manier om meer te weten te komen over de Nederlandse en de Limburgse historie. Houd je van bier? Dan is een bezoekje aan de Brouwerij Bosch echt de moeite waard. Je kunt je ook helemaal uitleven in de winkels van Maastricht. De shopmogelijkheden hier variëren van grote warenhuizen tot schattige boetiekwinkels. Om de dag af te sluiten kun je terecht in één van de vele restaurants, waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd onder het genot van een Limburgs speciaalbiertje.

Een erg leuk uitstapje is een bezoekje aan de grotten of spelonken van Limburg. In de volksmond zijn worden deze verschijnselen grotten genoemd, maar eigenlijk is dat niet correct. Het zijn namelijk eigenlijk gevolgen van mijnbouw, waardoor kalksteen- en mergelgroeven zijn ontstaan. De moeite waard is een bezoekje in ieder geval wel! Vanuit Maastricht of vanuit een andere grote Limburgse stad kun je gemakkelijk een excursie naar deze grotten boeken. Ook op internet kun je een tour reserveren.

Een onvergetelijk verblijf in een Limburgs vakantiepark

Het fijne is dat je al het prachtigs dat Limburg te bieden heeft gemakkelijk kunt ontdekken vanuit het vakantiepark waar je verblijft. De afstanden zijn prima te overbruggen met de auto of met de trein! Het is heerlijk om te weten dat je na een lange dag wandelen, fietsen, shoppen of musea bezoeken kunt aankomen in een oase van rust in het vakantiepark. De vakantieparken in Limburg op de website van Natuurhuisje zijn met veel zorg uitgezocht, zodat jij een onbezorgde en relaxte vakantie kunt beleven met het hele gezin. Onze accommodaties zijn zeer geschikt voor zowel lange als korte verblijven. In een vakantiepark voel je je vertrouwd omdat je wordt omringd door andere vakantiegangers, maar met een vakantiepark van Natuurhuisje ben je wel ver weg van de massa. Bekijk gauw het hele aanbod en boek jouw favoriet!