Villa Drenthe

Villa Drenthe

Lees meer over Villa Drenthe
Lees meer over:

Villa Drenthe

Wil je tijdens jouw vakantie in Drenthe genieten van wat extra luxe? Verblijf dan eens in een villa. De meeste mensen kiezen voor een vakantievilla als accommodatie vanwege de vele faciliteiten die dit biedt. Je kunt rekenen op alle gemakken die je thuis ook hebt, zoals een eigen comfortabele badkamer, een ruime goed uitgeruste keuken en gezellige gemeenschappelijke ruimtes. Ook zijn sommige vakantievilla’s voorzien van een vaatwasser, een Senseo en een magnetron. Een villa is ook perfect te combineren met een actieve of natuurrijke vakantie. Zo ga je overdag bijvoorbeeld lekker wandelen, fietsen of op ontdekkingsreis, terwijl je ‘s avonds heerlijk kunt ontspannen in jouw villa.

Geniet van het diverse landschap

Voor prachtige natuur en fijne wandelpaden en fietsroutes hoef je echt niet naar het buitenland. Drenthe heeft drie verschillende nationale parken en daarnaast zijn er ook nog een aantal boswachterijen en losse natuurgebieden die allemaal erg mooi zijn om te bezoeken. Drenthe kent een duidelijk verschil in soorten landschappen. In het lager gelegen deel liggen vooral veengronden. Het midden van de provincie, ook wel het ‘oude Drenthe’ genoemd, wordt gekenmerkt door heidevelden, beekdalen en brinkdorpen. De bossen in Drenthe bestaan voor een groot deel aan naaldbossen, maar er zijn ook een aantal dennen-kraaiheidebossen en eiken-beukenbossen te vinden. De flora in de provincie is uniek en bestaat veelal uit planten die normaal gesproken in Noord-Europa thuishoren. Deze flora groeit hier omdat het in Drenthe gemiddeld net wat kouder en natter is dan in de rest van het land. Het Zweedse kornoelje is een van de unieke plantensoorten die hier groeien.

Ook de dierenwereld in Drenthe is gevarieerd. Diverse vogelsoorten voelen zich thuis in Drenthe en weide-, moeras- en bosvogels leven hier naast elkaar op een kleine oppervlakte. Belangrijke vogelbiotopen zijn vooral stuifzanden, heiden en vennen. Enkele zoogdieren die je in Drenthe kunt spotten zijn egels, hazen, konijnen, eekhoorns en reeën. De zeldzame boommarter leeft ook in Drenthe! Roofdieren zoals de Bunzing en de Hermelijn zullen iets vaker te zien zijn. Ook Schotse hooglanders, de havik, salamanders, ringslangen en veenvlinders voelen zich thuis in Drenthe.

Iedereen kan zich prima vermaken in Drenthe

In deze provincie is genoeg te beleven. Breng tijdens jouw vakantie een dagje door in een nationaal park en ga de dag daarop juist actief bezig. De Wildlands Adventure Zoo is ook een aanrader, dit is een prachtige dierentuin in Emmen. Een bezoek aan een dierentuin is sowieso altijd een goed idee tijdens de vakantie. Ga je met het hele gezin op pad, dan zal iedereen zich volop kunnen vermaken. Ook voor de actievelingen is er genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld een dagje mountainbiken over de onverharde weggetjes en geniet van de afdalingen en klimmetjes. Ben je een paardenliefhebber, dan kun je in Drenthe ook prima gaan paardrijden. Ook het maken van een huifkar tocht is een van de mogelijkheden. In sommige gebieden kun jij je eigen paard meenemen, maar vaak zijn er ook paarden beschikbaar om te lenen. Bekijk op deze pagina alle villa’s die wij in Drenthe aanbieden!