Wandelen Nederland

Ben jij een echte wandelfanaat en op zoek naar de volgende wandelbestemming? Ga dan eens wandelen in Nederland! Je hoeft echt niet je eigen land uit om spectaculaire natuurwandelingen te kunnen maken. Nederland heeft namelijk nog zoveel prachtige onontdekte plekjes in de natuur waar jij urenlang kunt wandelen. Tijdens een wandelvakantie in Nederland kies je natuurlijk voor een accommodatie van Natuurhuisje!

Lees meer over wandelen Nederland
Lees meer over:

Wandelen Nederland

Ben jij een echte wandelfanaat en op zoek naar de volgende wandelbestemming? Ga dan eens wandelen in Nederland! Je hoeft echt niet je eigen land uit om spectaculaire natuurwandelingen te kunnen maken. Nederland heeft namelijk nog zoveel prachtige onontdekte plekjes in de natuur waar jij urenlang kunt wandelen. Tijdens een wandelvakantie in Nederland kies je natuurlijk voor een accommodatie van Natuurhuisje!

Voor iedereen die van wandelen houdt is het begrijpelijk dat je op vakantie ook zo veel mogelijk wilt kunnen wandelen. Er is voor wandelaars werkelijk niks fijners dan de deur uit kunnen stappen en meteen een mooie wandeling te kunnen gaan maken! Tijdens het wandelen staat het ontdekken van nieuwe pareltjes in de natuur centraal, samen met het genieten van de heerlijke lichaamsbeweging. Dit klinkt misschien niet voor iedereen als muziek in de oren, maar voor wandelaars zeker wel! Ieder jaar weer gaan wandelaars op zoek naar de nieuwe wandelbestemming. Overal in Europa, zelfs overal ter wereld, kun je op allerlei plekken wandelen. Langs watervallen, door de bergen en door de heuvels bijvoorbeeld. Maar blijf jij liever dichtbij huis? Ga dan gewoon eens wandelen in Nederland!

Een vakantie in eigen land is ideaal voor iedereen die niet graag ver reist voor een wandelvakantie. JE kunt in Nederland gemakkelijk de auto, trein of fiets pakken en op korte afstand al prachtige natuurgebieden tegenkomen! Polderlandschappen, beekjes, molens, rivieren, heidevelden en akkerlandschappen kenmerken over het algemeen het landschap van Nederland, en dit gecombineerd zorgt voor de mooiste vergezichten tijdens het wandelen. Geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor een wandelvakantie in Nederland! In Nederland kun je kiezen te gaan wandelen binnen of buiten de officiële Nationale Parken. Want daar zijn er in Nederland stiekem een hoop van, allemaal op hun eigen manier uniek!

Je kunt natuurlijk gaan wandelen in Nederland voor enkel een dagje. Dit is prima, want door de korte afstanden zal je optimaal van de dag kunnen genieten. Echter kun je er ook een mini vakantie van maken en een paar dagen gaan wandelen in Nederland, tijdens een lang weekend bijvoorbeeld. Tijdens meerdere dagen wandelen in Nederland krijg je pas écht de kans om je op te laden met de kracht van de natuur. Een aantal dagen achter elkaar gaan wandelen is natuurlijk hartstikke goed voor je fysieke en mentale gezondheid! Voor jong en oud, ervaren en onervaren is wandelen in Nederland dus echt ontzettend aan te raden. Voor de echte fanatiekelingen behoort een wandelvakantie van een week of zelfs meer natuurlijk ook tot de opties. Het enige wat je dan nog nodig hebt, is een geschikte accommodatie, en die vind je bij Natuurhuisje, middenin de natuur!

Slapen in een Natuurhuisje

Vooral wanneer je iedere dag gaat wandelen, is het van groot belang om een comfortabele, rustige accommodatie te boeken waar je weer helemaal kan bijtanken. Ga je meerdere dagen achter elkaar wandelen, dan is het namelijk belangrijk dat je de volgende dag weer volop op pad kunt gaan! Een druk hotel of appartementencomplex in de stad waar veel toeristen verzamelen, is voor een wandelvakantie misschien niet zo’n goed idee. Hier krijg je namelijk niet de kans om volledig uit te rusten, door de herrie en de drukte van de andere vakantiegangers. Doe het daarom eens anders de aankomende vakantie, en verblijf eens in een Natuurhuisje! Alle accommodaties van Natuurhuisje zijn gelegen middenin de natuur op de mooiste plekjes van Nederland.

Op deze pagina vind je specifiek accommodaties die zijn uitgezocht op basis van de wandelroutes die in de buurt gevonden kunnen worden. Dit wilt dus zeggen dat jij iedere ochtend gelijk na het ontbijt eropuit kunt gaan en kunt gaan wandelen! Je hoef er dus niet voor te reizen om op wandellocatie aan te komen, want de accommodatie is al gelegen middenin de natuur. Dit is werkelijk een ware droomvakantie voor wandelliefhebbers! Je bevindt je hier dus ver weg van het massatoerisme, de drukte en de hectiek van de stad en het werkleven. Je kunt in een Natuurhuisje even helemaal ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je volledig focussen op wat jij leuk vindt: wandelen in Nederland!

Alle accommodaties die wij aanbieden zijn uniek. Dit wilt zeggen dat je hier geen standaard hotels tegenkomt waar het verblijf onpersoonlijk is. Hier vind je eerder accommodaties zoals B&B’s, safaritenten, vakantieboerderijen, vakantiehuisjes aan het water, tipitenten, yurts, vakantievilla’s en glampings. Je zult in een Natuurhuisje dus het ware buitenleven kunnen ervaren, maar dan zonder de ongemakkelijkheden van kamperen! In een glamping accommodatie kun je bijvoorbeeld rekenen op een tent die al is opgezet, met heerlijke bedden en schoon sanitair. In een B&B kun je dan weer genieten van een vers ontbijtje in de ochtend, en doordat je verblijft op het erf of in het huis van de eigenaren, kun je altijd terecht met al je vragen over de omgeving. Wie weet kunnen zij je helpen met het vinden van de mooiste wandelroutes!

Natuur in Nederland

De natuur in Nederland is spectaculair mooi, veelzijdige en op vele plaatsen nog relatief ongerept. Doordat het land zo vlak is kun je altijd kilometers ver kijken en genieten van de vergezichten! Wie gaat wandelen in Nederland, zal zich al snel wanen in polderlandschappen, heidevelden, veenlandschappen, rivieren, beken, duinen en bossen. Deze landschappen vind je overal in Nederland, en vanuit je Natuurhuisje wandel je er zo in!

De echt bijzondere natuur vind je echter in de Nationale Parken en de natuurgebieden. Het zijn niet voor niks Nationale Parken! Wat dacht je bijvoorbeeld van de Loonse en Drunense Duinen? Dit Nationaal Park wordt gekenmerkt door eindeloze duinen en stuifzandgebieden met hoge zandheuvels. Hier kun je spectaculair wandelen het hele jaar door, of je nu met je hond, kinderen of partner gaat wandelen. Ook op de Veluwe kun je goed wandelen, en dan vooral in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hier vind je nog veel wilde dieren die je kunt spotten tijdens het wandelen, en je zult helemaal bijkomen tijdens een wandeling door de glooiende bossen.