Vakantiehuizen Terschelling

Voor een vakantiehuisje op Terschelling, ben je bij Natuurhuisje aan het goede adres. Terschelling is geschikt voor natuurliefhebbers, die graag weg van de massa vakantie houden. In een vakantiewoning op Terschelling kom je tot rust. Ontdek fietsend of wandelend het hele eiland.

Lees meer over vakantiehuizen op Terschelling
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuizen Terschelling

Voor een vakantiehuisje op Terschelling, ben je bij Natuurhuisje aan het goede adres. Terschelling is geschikt voor natuurliefhebbers, die graag weg van de massa vakantie houden. In een vakantiewoning op Terschelling kom je tot rust. Ontdek fietsend of wandelend het hele eiland.

Geliefd onder vogelaars

Terschelling is vanuit het westen gezien het derde bewoonde Waddeneiland van Nederland, met als buren Ameland en Vlieland. Net als bij veel van de andere Waddeneilanden is het toerisme voor Terschelling belangrijk. Je kunt op Terschelling heerlijk rustig vakantie vieren in een van onze vakantiehuisjes. Het eiland is misschien niet erg groot, maar er is genoeg te zien. Uitwaaien op het strand, wandelen, fietsen en tot rust komen. Terschelling is geliefd bij vogelaars. Je spot er wadvogels, zoals de kluut, strandplevier, brandgans en zeearend. De Vogelbescherming heeft een gratis app 'Wadvogels' waarmee je gemakkelijk kunt ontdekken welke vogel je hebt gespot. Goede vogelkijkplekken zijn de Kroonpolders en uitzichtpunt Baai Dellewal. Andere vogels die je op Terschelling tegen kunt komen zijn de nachtegaal, de grasmus en het baardmannetje. Met een beetje geluk spot je ook zeehonden.

Dorpen op Terschelling

De grootste en meest toeristische bestemming op Terschelling is het West-Terschelling. Het is een oude havenplaats en de hoofdplaats van Terschelling. Hier kom je aan met de veerboot. Midsland is het op een na grootste dorp van Terschelling en ligt centraal. Midsland heeft een gezellig centrum met winkels, restaurants, bars en een discotheek. Dit is dan ook de ideale plek voor een vakantiehuisje als je je niet de gehele vakantie in de natuur wilt bevinden. Ben je op zoek naar wat meer rust, stilte en natuur? Dan is een vakantiehuis in Oosterend een goede keuze. Oosterend ligt aan de oostkant van het eiland, dicht bij de Boschplaat. Ook Formerum, Lies en Baaiduinen zijn kleine en rustige dorpjes voor een weekendje weg in een vakantiehuisje op Terschelling.

De verschillende Waddeneilanden

Via Natuurhuisje boek je unieke vakantiewoningen op Terschelling. Bijzonder overnachten op Terschelling doe je in een safaritent of tiny house. Ga je met een groep naar Terschelling? Neem dan eens een kijkje bij onze groepsaccommodaties. Met kinderen is een kleinschalig vakantiepark aan te raden. Benieuwd naar de andere Waddeneilanden? We hebben ze voor je op een rij gezet:

Ontdek de prachtige natuur van Terschelling

De diverse landschappen van Terschelling

Overal op Terschelling hoor je en ruik je de zee. Je voelt hier altijd dat je op een eiland bent. Het eiland bestaat uit maar liefst 80% natuur en kent een uniek landschap waar duizenden trekvogels en zeehonden zich thuis voelen. Je vind er bossen, stranden, duinen, kwelders, polders en heiden. Zo is er bijvoorbeeld maar liefst 40 kilometer aan strand aanwezig. Deze diversiteit zorgt ervoor dat je nooit uitgekeken raakt op het eiland. Breng zeker ook eens een bezoekje aan het natuurreservaat De Boschplaat. Dit gebied ligt vlakbij Oosterend, dat één van de dorpjes is op Terschelling en is het grootste natuurreservaat van Nederland. Meer over de Boschplaat vind je onder het kopje bezienswaardigheden.

De Boschplaat

Het Europees Natuurreservaat de Boschplaat ligt aan de oostkant van het eiland en is een bijzonder natuurgebied. Je vind hier een breed strand waar je grote groepen vogels en af en toe een zeehond spot. In dit natuurgebied vind je het grootste natuurlijke bos van de Waddeneilanden: de Berkenvallei. Het is een geliefde broedplek voor vogels en ieder jaar broeden er hier dan ook duizenden vogels. Je vind hier onder andere grote getallen meeuwen en lepelaars. Gedurende het voorjaar en najaar is dit een gebied waar honderdduizenden trekvogels zich op vetten om zich voor te bereiden op een lange trek naar gebieden om te overwinteren.

Tips voor een vakantiewoning op Terschelling

Vanwege de beperkte oppervlakte van Terschelling, zo’n 674 m², is dit eiland zeer geschikt om wandelend of fietsend te ontdekken. Er is circa 70 kilometer aan fietspaden te vinden. Cultuurliefhebbers weten Terschelling de afgelopen jaren goed te vinden wegens het jaarlijkse theaterfestival Oerol. Ook uitwaaien of tot rust komen is mogelijk op een van de vele stranden.

Een echte plek voor vogelliefhebbers

Terschelling is een geliefde plek bij vogels het gehele jaar door. In de Boschplaat vind je maar liefst zeventig vogelsoorten. Jaarlijks komen hier honderdduizenden trekvogels langs. Het is dus een mooie bestemming voor de vogelliefhebber. Zoogdieren vind je hier iets minder. Wel kun je tijdens je strandwandeling zeehonden tegenkomen, hoe leuk is dat? Ook leven er veel konijnen, bosmuizen, schapen, paarden en koeien. Ga er dus lekker op uit en spot de mooie dieren die leven in de natuur van Terschelling.

Vuurtoren Brandaris

Deze vuurtoren is de oudste nog werkende vuurtoren van heel Nederland en erg kenmerkend voor het eiland. De toren is goed te bewonderen van buitenaf. Toch de binnenkant bekijken? Het is mogelijk om te trouwen in de Brandaris. Hoe romantisch is dat? Informeer bij de gemeente van Terschelling voor de mogelijkheden.