Vakantiehuizen Waddeneilanden

Wanneer je op zoek bent naar een vakantiehuisje op de Waddeneilanden, dan slaag je absoluut bij Natuurhuisje! Houd jij van de natuur en wil je wel eens een ander gebied van Nederland ontdekken, dan is deze omgeving daar perfect voor. 

Lees meer over vakantiehuizen in Waddeneilanden
Lees meer over:

Wanneer je op zoek bent naar een vakantiehuisje op de Waddeneilanden, dan slaag je absoluut bij Natuurhuisje! Houd jij van de natuur en wil je wel eens een ander gebied van Nederland ontdekken, dan is deze omgeving daar perfect voor.

Op de Waddeneilanden liggen een aantal eilanden die zeer bekend en populair zijn bij vakantiegangers. Denk bijvoorbeeld aan Texel, Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog. De eilanden lijken misschien op elkaar, maar dat betekent absoluut niet dat ze hetzelfde zijn. Wanneer je nog nooit een bezoekje hebt gebracht aan één van deze eilanden, dan is het misschien moeilijk om te bepalen welke je gaat bezoeken. Laat ons aanbod van diverse vakantiehuisjes op de Waddeneilanden je daar bij helpen! Om je nog wat beter op weg te helpen, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van een aantal eilanden met hun bezienswaardigheden en eigenschappen. Wanneer je voldoende informatie hebt over elk eiland en daarnaast je favoriete vakantiehuisjes op een rijtje hebt gezet, is de keuze zeker snel gemaakt!

Texel

We beginnen maar meteen met het grootste Nederlandse Waddeneiland. Deze behoort overigens tot de provincie Noord-Holland en bestaat uit circa 14.000 inwoners. Op dit eiland vind je de meeste afwisseling van alle Waddeneilanden, terwijl je er toch kunt genieten van de prachtige natuur. In Texel vind je 7 dorpjes met ieder hun eigen karakteristiek, absoluut de moeite waard om te verkennen.

Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Den Burg en laat je verrassen door de gezelligheid van het centrum. Daar kun je overigens heerlijk shoppen en prima terecht om lekker een terrasje te pakken. Uiteraard kun je in Texel ook heerlijk genieten van het strand. Is de hond mee op vakantie? In Texel is het op veel plaatsen toegestaan om de hond los te laten lopen op het strand! Op Texel wordt er veel aan gedaan om de stranden schoon te houden, geniet dus van een fijn en schoon strand en draag zelf ook mee aan het behoud daarvan. Als natuurliefhebber kun je je hart ophalen tijdens je verblijf in Texel. Je vindt hier diverse natuurgebieden, zoals prachtige duinen, nationale parken, natuurreservaten en dijken. Er zijn zeer veel fiets- en wandelroutes beschikbaar waarbij je telkens weer wordt verrast door prachtige fenomenen. Zo kun je bijvoorbeeld diverse broedvogels spotten langs de dijk en in het Nationaal Park de Duinen vind je diverse beschermde vogelsoorten!

Terschelling

Terschelling is vanuit het westen gezien het derde bewoonde Waddeneiland van Nederland, met als buren Ameland en Vlieland. Net als bij veel van de andere Waddeneilanden is het toerisme voor Terschelling erg belangrijk. Desondanks kun je hier wegens het lage inwonertal van slechts een paar duizend inwoners heerlijk rustig vakantie vieren in één van onze vele vakantiehuisjes op de Waddeneilanden! Het eiland beschikt over een uniek landschap waar duizenden trekvogels en zeehonden zich thuis voelen. In totaal is er zo’n 40 kilometer aan strand aanwezig. Op het eiland zijn verschillende habitattypen te vinden, zoals duinvalleien, polders en bossen. Deze diversiteit zorgt ervoor dat je nooit uitgekeken raakt op het eiland. Breng zeker ook eens een bezoekje aan het natuurreservaat De Boschplaat.

Dit gebied ligt vlakbij Oosterend, dat één van de dorpjes is op Terschelling en is het grootste natuurreservaat van Nederland. Tijdens het broedseizoen vind je hier maar liefst zeventig vogelsoorten! Ook kun je er heerlijk wandelen door de duinen en over het strand. Vanwege de beperkte oppervlakte van Terschelling, zo’n 674 m², is dit eiland zeer geschikt om vanuit je vakantiehuisje al wandelend of fietsend te ontdekken. In totaal is er circa 70 kilometer aan fietspaden te vinden. Cultuurliefhebbers weten Terschelling de afgelopen jaren goed te vinden wegens het jaarlijkse theaterfestival Oerol. Houd jij niet zo van sportieve activiteiten of festivalbezoek? Dan ben je op Terschelling ook op de juiste plek om gewoon eens heerlijk uit te waaien op één van de vele stranden. Voel de wind door je haren en geniet in één van de aanwezige strandtenten met een welverdiend kopje koffie van de zilte zeelucht en de prachtige vergezichten over de Waddenzee en de Noordzee. Grote kans dat je een ree of haas voorbij ziet lopen!

Vlieland

Ga je voor rust, natuur en stilte? Dan is Vlieland absoluut de juiste keuze voor jou! Dit eiland staat namelijk bekend om haar rustige karakter en is bestaat uit slechts 1 dorp. Op Vlieland kun je onder andere terecht voor het maken van een zeehondentocht. Hierbij vaar je met een rubberen boot over het wad, terwijl je zeehonden spot en de prachtige natuur kunt bewonderen vanaf het water. Het leuke is dat de zeehonden soms erg dichtbij komen, vanwege hun nieuwsgierige karakter! Vergeet dus absoluut je camera niet, al is deze ervaring op zich al iets om nooit meer te vergeten.

Vlieland-Oost

Dat is de naam van het enige dorpje dat te vinden is op Vlieland. Het dorp staat bekend om haar karakteristieke karakter en is ontzettend gezellig. Je kunt hier prima een terrasje pakken en een beetje ronddwalen door de straatjes. Ook vind je er wat winkels en kun je zelfs in dit dorp nog genieten van de rust om je heen. Vlieland is een autovrij eiland, waar geldt dat alleen eilandbewoners zelf de auto mogen gebruiken.

Diverse vakantiehuisjes

Ook op de Waddeneilanden bieden wij diverse vakantiehuisjes aan. Je kunt bij ons namelijk ook zeer goed terecht wanneer je op zoek bent naar een origineel verblijf. We hebben voor ieder wat wils en vinden het leuk om de meest unieke verblijven voor jullie te selecteren. Wanneer je kiest voor één van onze vakantiehuisjes op de Waddeneilanden, weten we dat je op zoek bent naar rust, natuur en ontspanning. Tijdens je verblijf in onze accommodaties is daar dan ook rekening mee gehouden.

Onze verblijven bevinden zich meestal middenin de natuur en je bevindt je daardoor nooit ver van je wandel- of fietsbestemming. Je komt pas echt tot rust, wanneer je ‘s ochtends wakker wordt gemaakt door de fluitende vogeltjes en ‘s avonds kunt genieten van een prachtige sterrenhemel! Toch vinden we diversiteit ook ontzettend belangrijk, daarom hebben we hier een aantal niet zo standaard verblijven voor je op een rijtje gezet. Vroeger had je misschien alleen de keuze uit een standaardkamer of een premium kamer, maar tegenwoordig is er zoveel meer waar je uit kunt kiezen. Je hoeft niet alleen maar na te denken over het aantal mensen dat je meeneemt, of dat je je huisdier met je mee wilt nemen. Nee, je kunt tegenwoordig ook kiezen in welk origineel verblijf je graag wilt slapen. Heb jij bijvoorbeeld als eens overnacht in een safaritent?

Safaritent

Een safaritent is ontzettend gaaf om eens mee te maken! Het is vooral ideaal, wanneer je wel van kamperen houdt, maar eigenlijk niet graag een tent opzet of luchtbedden opblaast. Een safaritent is ook wel een vorm van ‘glamping’ en is dus een stuk luxer dan kamperen. Wanneer je kiest voor een safaritent, dan voel je je echt één met de natuur. Zo’n tent ziet er hartstikke leuk uit, hij staat al (gelukkig!) én hij is al volledig ingericht dus je kunt er zo in. Arriveer op je bestemming, pak je spullen uit en laat de vakantie maar beginnen.

Tiny House

Voor iedereen die weleens minimalistisch wilt leven, is een verblijf in een Tiny House een absolute must-do! Dit type accommodatie is ontstaan uit een beweging, namelijk uit de beweging van het minimalisme. Hierin wordt geloofd dat je weinig nodig hebt om écht gelukkig te zijn en je voldaan te voelen. Het idee is dan ook dan je alleen hebt en gebruik maakt van de dingen die echt noodzakelijk zijn in het leven en écht geluk brengen. Dit alles begon als sociale beweging in Amerika, maar het is langzamerhand ook over komen waaien naar Europa. Wanneer je een keer echt wilt ervaren hoe het is om minimalistisch te leven, maar je hebt geen zin om bij aankomst de tent op te moeten zetten, dan is een Tiny House perfect voor jou! Je arriveert op je bestemming en je stapt gewoon naar binnen, dus je hoeft niet eerst te stoeien met tentstokken of de luchtbedden op te blazen voordat je kunt gaan relaxen. Stap je Tiny House binnen en ontdek hoe leuk en knus het huisje van binnen is. Kies in plaats van een vakantiehuis op de Waddeneilanden dus gerust eens voor een Tiny House!

Eén met de natuur

Wat is er nu zo bijzonder aan een vakantiehuisje van Natuurhuisje? In plaats van ergens te verblijven tussen het massatoerisme, zoals een hotel of een grootschalig vakantiepark, kies je bij ons juist voor privacy en natuur! De kans is groot dat je je echt middenin de natuur bevindt en daardoor écht tot rust kan komen. Stap je huisje uit en maak bijvoorbeeld samen een lange wandeling over het strand. Of, wanneer jullie in een bosgebied verblijven, kunnen jullie samen gemakkelijk een wandeling door het bos gaan maken.

Vraag je eens af wanneer jullie voor het laatst echt een goed gesprek hebben gehad of wanneer jullie je niet lieten afleiden door de telefoon of televisie? Als jullie thuis met allerlei zaken bezig zijn of misschien wel teveel met je mobiele telefoon bezig bent, laat deze dan tijdens jullie wandeling even uit en praat weer eens met elkaar. Een goed gesprek is altijd fijn en kan ook ontzettend ontspannend werken. Wanneer je je dan ook nog eens in de frisse buitenlucht bevindt en kan genieten van een prachtige omgeving, dan kun je echt met een ontspannen gevoel weer terug naar huis keren.

Wandelvakantie op de Waddeneilanden

Tijdens je verblijf in één van onze vakantiehuisjes op de Waddeneilanden, is de kans zeer groot dat jullie van plan zijn om te gaan wandelen. Een goede voorbereiding is dan absoluut noodzakelijk. Je kunt niet zomaar van het één op het andere moment besluiten om een wandelvakantie te gaan houden, zonder dat je weet wat je nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld wandelen in een bergachtig gebied? Dan zijn stevige, hoge schoenen echt van belang. Ga je juist ergens wandelen met veel rivieren, waar je misschien wel doorheen moet? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je schoenen waterdicht zijn, maar ook eventueel je kleding en zelfs je tas. Gelukkig is alles tegenwoordig gemakkelijk verkrijgbaar en kun je je volop laten adviseren door verkoopmedewerkers of de online klantenservice. Hier hebben we in ieder geval een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje gezet.

Wandelschoenen

Zorg dat je een goede en stevige wandelschoen hebt wanneer je van plan bent om veel te gaan wandelen. Voor de ene kan dit juist een stevige sportschoen zijn, terwijl de ander juist zweert bij bergschoenen. Nogmaals, dit hangt natuurlijk ook af van wat voor soort wandeling je gaat maken. Ook is het vaak zo dat jongere mensen ander soort schoenen nodig hebben dan wat oudere mensen. Naast wandelschoenen zijn ook de sokken belangrijk! Kies het liefst voor ademende sokken die speciaal ontwikkeld zijn voor lange wandelingen. Voordat je op vakantie gaat, is het belangrijk om de schoenen nog wel even in te lopen! Het zou natuurlijk zonde zijn dat je de schoenen op vakantie aantrekt en dat je meteen een blaar hebt. Trek ze van tevoren zeker een paar keer aan en loop er alvast een flink stuk mee. Zo kunnen je voeten eraan wennen en weet je of ze geschikt zijn voor lange wandelingen tijdens jullie vakantie in de Waddeneilanden.

Nordic walking stokken

Je kent ze vast wel; de nordic walking stokken. Een aantal jaar geleden waren deze namelijk echt in opkomst en zag je ze ineens overal! De laatste tijd is het wat minder, maar dat betekent niet dat je ze niet meer kunt gebruiken. Nordic walking stokken zijn namelijk goed voor een complete work-out en sommige mensen kunnen door de stokken een stuk langer wandelen. Door met de stokken te lopen, belast je je lichaam namelijk minder. Ook train je door middel van het lopen met deze stokken je rug én je armen, terwijl je met wandelen zelf over het algemeen alleen de beenspieren traint. Laat je informeren in een winkel als je niet weet of je ze wilt gebruiken of niet.

De juiste kleding

Tijdens een wandeling is het belangrijk dat je niet te warm ingepakt bent, maar je moet het ook niet koud hebben. Dit hangt dus sterk af van de temperaturen waarin je gaat lopen. Ook ligt het aan het seizoen en waar je je bevindt. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat je stevige kleding moet dragen. Denk bijvoorbeeld aan een sportbh, een ondersteunende legging en een strak t-shirt of longsleeve. Al is dit tijdens een niet zo stevige wandeling niet per se nodig. Wandel je dus op een wat langzamer tempo, dan is het vooral belangrijk dat de kleding ademend is en lekker zit. Het moet dus niet schuren of in de weg zitten. Wanneer je wel kiest voor strakke kleding, zorg er dan ook weer voor dat het ademend is, maar ook dat het van vochtafdrijvend materiaal gemaakt is. Op die manier kan het zweet worden afgevoerd en wanneer het nat wordt door een riviertje of door de regen, zal het snel weer opdrogen. Is het koud en/of nat? Kies dan voor een sportjack die winddicht en waterdicht is. Ga je wandelen in de sneeuw, dan zijn er natuurlijk andere maatregelen nodig. Laat je in dat geval adviseren door een expert in de winkel of online.

Een weekendje weg

De Waddeneilanden zijn zeer geschikt om eens naartoe te gaan wanneer jullie een weekendje weg willen. De reis ernaartoe is al ontzettend leuk natuurlijk! Tijdens jullie verblijf in één van onze vakantiehuisjes op de Waddeneilanden kom je echt helemaal tot rust. Wanneer je de dagelijkse stress en hectiek even wilt ontlopen is een weekendje dus zeer geschikt! Een (lang) weekend is eigenlijk net lang genoeg om even helemaal op te laden. Wanneer je een druk leven hebt, kan het daarom heerlijk zijn om af en toe even een weekendje te gaan ontspannen. Maak heerlijke wandelingen door het bos of breng bezoekjes aan de prachtige stranden of dorpjes. Ga lekker vogels of andere wilde dieren spotten, of kies ervoor om te gaan fietsen of vliegeren. ‘s Avonds kunnen jullie lekker ontspannen met een drankje in jullie accommodatie of op jullie terras. Geniet van de zonsondergang en van een prachtige sterrenhemel, terwijl je niets anders om je heen hoort dan de geluiden van de natuur.

Meer informatie?

Op onze website vind je verschillende natuurhuisjes op de Waddeneilanden, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.