Agriturismo Umbrië

Agriturismo wordt steeds populairder in Italië. Agriturismo is een overnachtingsmogelijkheid bij de boer. Het woord ‘agriturismo’ is dan ook een samenstelling van ‘agriculture’ wat agricultuur betekend en ‘turismo’ wat staat voor toerisme.

Lees meer over agriturismo umbrië
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Agriturismo Umbrië

Agriturismo wordt steeds populairder in Italië. Agriturismo is een overnachtingsmogelijkheid bij de boer. Het woord ‘agriturismo’ is dan ook een samenstelling van ‘agriculture’ wat agricultuur betekend en ‘turismo’ wat staat voor toerisme.

Bij een agriturismo in Umbrië overnacht je dus bij de boer. Vaak zijn op de boerderij een of meerdere kamers ingericht voor verblijfsgasten. De boeren hebben vaak wat ruimte over die ze op deze manier kunnen gebruiken voor wat extra inkomsten. De boeren zijn trots op hun cultuur en willen je als vakantieganger graag onderdompelen in deze sfeer. Wanneer je verblijft in een agriturismo sta je dicht bij de natuur. Je ontdekt op een leuke manier het plattelandsleven en ziet hoe boeren hun producten zoals fruit, wijn, graan, olijfolie en groenten kweken en verbouwen.

Vakantie in Umbrië

Een agriturismo bevindt zich op het land van de boer. Vaak liggen deze boerderijen ver van de dorpjes en steden. Een supermarkt of winkel is al snel enkele kilometers rijden. Om helemaal tot rust te komen op vakantie, is een agriturismo dus zeker een aanrader. Je kunt lekker luieren in en rond de boerderij, maar je kunt ook de omgeving gaan verkennen. Het glooiende landschap in Umbrië is naast een prachtig gezicht, ook heel gunstig voor de wijnbouw. In deze regio wordt namelijk volop wijn gemaakt. Door de glooiing in het landschap krijgen de wijnplanten genoeg zonlicht en worden er in Umbrië dus heerlijke wijnen gemaakt. Ben jij een wijnliefhebber? Dan is een bezoekje aan deze regio zeker de moeite waard. De natuur in Umbrië is heel gevarieerd. Met zeven regionale parken en één nationaal park mag gezegd worden dat deze regio belangrijk is voor de natuur in Umbrië. Nationaal park Monte Sibillini is één van de kleinere nationale parken in Italië maar daardoor zeker niet de minste. Het park is gelegen in de Apennijnen en bestaat dus uit bergachtig landschap. Je kunt onder andere steenbokken tegen komen en de zeldzame wolf die er voor komt.

Luxe op een agriturismo

Naast alleen een kleine eenvoudige slaapkamer bestaan er verschillende agriturismo die soms wat meer te bieden hebben. Zo kan een agriturismo beschikken over een speciale tuin voor de gasten en meestal een zwembad. Vaak moet je dit zwembad wel delen met de andere gasten. Een agriturismo is geen vakantiepark. Op een agriturismo wordt echt gewerkt en jij bent er te gast. Omdat de kans aanwezig is dat er in de omgeving weinig restaurants te vinden zijn, kun je als gast vaak aanschuiven bij de verhuurder van de agriturismo. Op tafel krijg je een heerlijke maaltijd voorgeschoteld die vaak bereid zijn met hun eigen producten. Ook heb je vaak de mogelijkheid om een aantal producten te kopen van de boer. Zo heb je een leuk souvenir voor thuis en kun je thuis nog nagenieten met een wijn of olijfolie van de agriturismo waar je verbleven hebt. Tijdens een verblijf in een agriturismo kun je rekenen op een kleinschalige accommodatie, vooral bij de agriturismos die je hier bij Natuurhuisje vindt!