Bungalow Flevoland

Bungalow Flevoland

Lees meer over Bungalow Flevoland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Bugalow Flevoland

Flevoland is de jongste provincie van Nederland en is ontstaan na de drooglegging van een deel van de voormalige Zuiderzee, nu het IJsselmeer en Markermeer genoemd. Bijna de hele begrenzing van de provincie bestaat uit waterpartijen als het Eemmeer en het Markermeer. Het water is hier dus nooit ver weg van jouw vakantiehuis! Ideaal voor diegenen die op vakantie willen bijkomen en willen uitwaaien op de vele dijken.

Geniet van de natuur en het water

Flevoland kenmerkt zich door de grote open ruimtes en een strak ingedeeld landschap met veel landbouwgebied. Buiten die landbouwgebieden en de aanwezige dorpen en steden vind je hier een aantal natuurgebieden, die vaak in het bezit zijn van Staatsbosbeheer. De Oostvaardersplassen is veruit het bekendste natuurgebied van Flevoland, wat te danken is aan een populaire Nederlandse natuurfilm die hier is opgenomen. Veel vogels weten dit natuurgebied te vinden als moeras- en overwinteringsgebied. Een ander deel van het gebied, het droge deel, vormt het leefgebied van verschillende grote grazers, zoals edelherten, paarden en runderen. Vanwege de wettelijke bescherming zijn de Oostvaardersplassen slechts beperkt toegankelijk voor bezoekers.

Zoals de naam van de vogelkijkhut ‘De Zeearend’ al zegt is er inderdaad kans om de zeearend vanuit de hut te zien. De vliegende deur, zoals de zeearend ook wel wordt genoemd, heeft zich in 2006 in de Oostvaardersplassen gevestigd, wat ook het eerste broedgeval voor Nederland betekende. Tegenwoordig zijn er altijd een aantal zeearenden te vinden in de Oostvaardersplassen en is er een goede kans om ze te zien. Regelmatig bezoeken zeldzame en spectaculaire vogelsoorten het gebied. In de winter overwinteren er altijd enkele ruigpootbuizerds. In het late voorjaar is er kans om een steltkluut te vinden. Er zijn ook al heel wat zeer zeldzame soorten gezien, zoals enkele arend- en giersoorten en zeldzame steltlopers. Een bezoek aan de Oostvaardersplassen word voor de vogelliefhebber al snel beloond! Naast vogels leeft er ook veel groot wild in het gebied. Er leven honderden konikpaarden, heckrunderen en edelherten op de graslanden van de Oostvaardersplassen. Het gebied heeft zich zo snel ontwikkeld dat de natte bossen en graslanden al interessant zijn voor planten en mossen. De eerste ratelaars en sleutelbloemen zijn al in het gebied gesignaleerd!

Onderneem een van de vele activiteiten

De mogelijke activiteiten die je vanuit je vakantiehuisje kunt ondernemen, concentreren zich voornamelijk in de steden en dorpen en op en rondom de vele wateren. In de verschillende natuurgebieden worden regelmatig excursies georganiseerd, waarbij een gids je graag het een en ander uitlegt over de aanwezige flora, fauna en bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Dit kunnen wandelexcursies zijn, maar ook fiets- of vaarexcursies. Je kunt hier dus alle kanten op! De vogelliefhebber kan zich uren, en zelfs dagen, vermaken in de Oostvaardersplassen. In dit natuurgebied kun je vele verschillende soorten vogels spotten, vergeet dus zeker de verrekijker niet! Bij de noordelijke en zuidelijke grenzen van de provincie zijn veel watersport- en recreatiemogelijkheden, bijvoorbeeld op het IJsselmeer, Ketelmeer, Veluwemeer of Gooimeer. Op pad met de kids? Dan biedt attractiepark Walibi uitkomst.