Last minute Madeira

Brengen eilanden jou dat ultieme vakantiegevoel? Breng jij je vakantie graag door op een eiland ver van het vaste land? En hou je van wandelen? Dan is een wandelvakantie op Madeira een goed idee voor jouw volgende vakantie! Madeira is een eiland wat bij Portugal hoort en ligt maar liefst 700km van de Afrikaanse en 850km van de Portugese kust. Een prachtig eiland midden in de Atlantische oceaan. Ondanks dat het een eiland is, is de oppervlakte ongeveer de helft van de provincie Utrecht! Genoeg om te zien dus tijdens jouw verblijf in een vakantiehuisje.

Lees meer over last minute Madeira

31 Natuurhuisjes

Last minute Madeira

Brengen eilanden jou dat ultieme vakantiegevoel? Breng jij je vakantie graag door op een eiland ver van het vaste land? En hou je van wandelen? Dan is een wandelvakantie op Madeira een goed idee voor jouw volgende vakantie! Madeira is een eiland wat bij Portugal hoort en ligt maar liefst 700km van de Afrikaanse en 850km van de Portugese kust. Een prachtig eiland midden in de Atlantische oceaan. Ondanks dat het een eiland is, is de oppervlakte ongeveer de helft van de provincie Utrecht! Genoeg om te zien dus tijdens jouw verblijf in een vakantiehuisje.

Madeira is ontstaan door vulkanische activiteiten, het eiland is zelf geen vulkaan, maar het is wel ontstaan op verschillende lavalagen. Tijdens je vakantie op dit eiland kun je amper geloven dat je in Europa bent. De prachtige begroeide bergen, de ruige kliffen en adembenemende uitzichten zorgen voor onvergetelijke ervaringen. In de hoofdstad Funchal, waar ook het grootste deel van de bevolking woont, kun je uren ronddwalen door de smalle straatjes met hun kleine winkeltjes. Of je nu een op een klassieke zonvakantie wilt of een natuurliefhebber bent, Madeira is een ongelofelijk bijzonder eiland om een vakantiehuisje te boeken.

Last minute op vakantie

Zelfs last minute is er nog genoeg keuze voor een vakantiehuis in Griekenland. Een spontane last minute vakantie naar Griekenland is dus zeker een goed idee. Een last minute reis betekent niet dat de reis één minuut voor vertrek wordt geboekt, maar kort voor vertrek. Dit kan bijvoorbeeld enkele dagen voor vertrek zijn. Het is soms kort dag om de geschikte accommodatie te vinden voor een last minute vakantie. Je kan het beste eerst voor jezelf bepalen naar welke streek of stad je wilt. Als je dit hebt bepaald, wordt de zoekopdracht al een stuk specifieker, waardoor je kan kijken naar het type accommodatie dat je het liefste boekt. Je kan kiezen voor een comfortabel verblijf zoals een bungalow of voor een uniek verblijf zoals een yurt of boomhut. Er zijn zelfs last minute veel verschillende mogelijkheden, waardoor je vast iets kan vinden dat het beste bij je past!

Ook is het belangrijk dat je kijkt naar de locatie van de accommodatie. Heb je het liefste alleen maar natuur om je heen, dan kan je het beste kiezen voor een verblijf dat in the middle of nowhere staat. Mocht je liever wat levendigheid om je heen hebben, dan kan je ook kiezen voor een accommodatie die bijvoorbeeld op het erf van een boerderij staat.

Landschappen Madeira

Het eiland Madeira wordt gekenmerkt door steile basaltrotsen. Madeira is een onderdeel van een veel grotere machtige bergketen. Van oost naar west loopt een bergketen over het eiland, die gespleten wordt door twee woeste rivieren: de Brava en São Vicente. Door de Boca da Encumeada pas is er een geografische scheiding tussen het westen en het oosten. Rondom Madeira liggen nog enkele andere eilanden, 3 stuks om precies te zijn: Porto Santa, Ilhas Desertas en Ilhas Selvagens. Porto Santa is het enige andere eiland dat bewoond wordt door mensen. Vanuit de haven van Funchal kun je dit eiland met haar prachtige witte zandstranden bezoeken. Voor natuur moet je echter toch op Madeira zelf zijn, want geiten en konijnen, overgebracht door kolonisten, hebben het eiland Porto Santa kaalgevreten. Het binnenland van Madeira wordt gevormd door enkele hoge pieken. De hoogste berg is Pico Ruivo. De kust bestaat grotendeels uit steile indrukwekkende rotswanden. Het meest westelijke punt van Madeira is onherbergzaam en onbewoond. Waar je vakantiehuisje zich ook bevindt, je kunt ongetwijfeld genieten van de prachtige landschappen.

Activiteiten

Het toeristische hart van Madeira is Funchal, de kleine hoofdstad van het eiland. In het centrum en in de hotelwijk Lido vind je diverse restaurantjes en allerlei mogelijkheden voor vermaak, zoals winkels, een boulevard en openbare zwembaden. Buiten de hoofdstad vind je op het eiland voornamelijk knusse (vissers)dorpjes en natuurlijke bezienswaardigheden. Tijdens je verblijf op dit eiland mag een wandeling langs één van de vele levada’s (irrigatiekanaaltjes) niet ontbreken.

De levadas zijn waterkanalen in het eiland en zonder deze levensaders, zou het eiland nooit zo groen zijn geweest. In totaal zijn er 2000km aan levada’s aangelegd. Zij hebben de taak om het water van het natte noorden naar het drogere zuiden te brengen. Deze levada’s lopen zelfs langs en soms door de bergen heen. Vanwege het onderhoud zijn langs alle levada’s wandelpaden aangelegd waardoor een 2000km lang wandelnetwerk werd gecreëerd. Het brengt je op plekken waar je normaal niet zou komen, dwars door de adembenemende natuur van het eiland. Het zorgt voor erg avontuurlijke wandelingen door donkere tunnels, over zigzaggende paden en steile afgronden. Last van hoogtevrees? Dan kan je misschien beter een andere route pakken in de buurt van je vakantiehuisje. Op Madeira is er dus veel te zien en te ontdekken! Je kunt hier schitterende wandelingen maken langs de kust en de levadas, waarbij je vele prachtige bloemen kunt zien.

Op vakantie met Natuurhuisje

Misschien ben je bang dat er weinig aanbod meer is als je zo kort voor vertrek boekt. Natuurlijk loop je altijd het risico dat de accommodatie die jij het liefste boekt niet meer beschikbaar is. Maar er zal genoeg ander aanbod zijn, waardoor jouw last minute vakantie naar Madeira een groot succes wordt!

Voor wat voor soort natuurhuisje je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent om je eigen plan te maken tijdens jouw vakantie in Madeira. Tijdens jouw vakantie in een natuurhuisje in Europa draag je automatisch bij aan een groenere aarde. Voor elke geboekte nacht planten wij namelijk namens jou een boom, zodat we er samen voor zorgen dat de natuur op onze aardbol behouden blijft.

Op onze website vind je tientallen natuurhuisjes in Madeira, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Het is ook mogelijk om last minute een vakantiehuisje naar Madeira te boeken. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.