Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Cornwerd

Vlakbij het IJsselmeer ligt het dorp Cornwerd. Het dorp is gelegen in de gemeente Súdwest-Fryslân en ligt ten westen van Wons. Cornwerd heeft een beschermd dorpsgezicht en de omgeving van de vakantiehuizen in het dorp is ideaal voor natuur- en watersportliefhebbers. Maak een mooie wandel- of fietstocht of ga varen, kanoën of zeilen op het IJsselmeer! Het is ook mogelijk om een gezellig dagje uit te ondernemen naar een mooie Friese stad zoals Leeuwarden.

Lees meer over vakantiehuizen in Cornwerd
Lees meer over:

Vlakbij het IJsselmeer ligt het dorp Cornwerd. Het dorp is gelegen in de gemeente Súdwest-Fryslân en ligt ten westen van Wons. Cornwerd heeft een beschermd dorpsgezicht en de omgeving van de vakantiehuizen in het dorp is ideaal voor natuur- en watersportliefhebbers. Maak een mooie wandel- of fietstocht of ga varen, kanoën of zeilen op het IJsselmeer! Het is ook mogelijk om een gezellig dagje uit te ondernemen naar een mooie Friese stad zoals Leeuwarden.

Ontdek de omgeving
Maak een mooie wandeling tijdens een verblijf in een vakantiehuisje in Cornwerd en kom langs pittoreske dorpjes, weidse natuur en mooie vergezichten. Bij het vlakbij gelegen Makkum kun je een mooie strandwandeling maken bij de Makkumer Noordwaard. Hier ligt een wit strand en er groeien bijzondere plantensoorten. Bij Cornwerd ligt de Polder Koarnwert. Deze is alleen onder begeleiding te bezoeken en dus niet vrij toegankelijk, maar wel erg mooi! In de graslanden van het gebied leven vogels zoals de kievit, tureluur, scholekster, veldleeuwerik en grutto. In het open en mooie polderlandschap kun je lange wandel- en fietstochten maken en genieten van prachtige vergezichten over het Friese landschap. In de omgeving een vakantiehuisje in Cornwerd liggen steden zoals Harlingen, Workum, Sloten en Hindelopen. Deze steden liggen aan de Elfstedenroute. Je kunt hier diverse musea bezoeken, shoppen in de hippe winkels en even tot rust komen bij een gezellig koffietentje. Bolsward, Sneek en Leeuwarden zijn gemakkelijk te bereiken vanuit de vakantiehuizen in Cornwerd, waardoor er talloze mogelijkheden zijn voor een gezellig dagje uit.

Meer informatie?
Op onze website vind je meerdere natuurhuisjes in de omgeving van Cornwerd, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.