Vakantie Andalusië

Voor een onvergetelijke vakantie onder de Spaanse zon zit je in Andalusië goed! Bijna de hele zuidkust van Spanje wordt gevormd door de autonome regio Andalusië. Deze regio is voor vele Nederlanders en eigenlijk voor vele mensen wereldwijd de perfecte vakantiebestemming. Dit komt door de heerlijke temperaturen en de vele mogelijkheden in de natuur. De flora en fauna in Andalusië is dan ook erg gevarieerd. Bij Natuurhuisje vind je de mooiste accommodaties middenin de natuur voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië!

Lees meer over vakantie Andalusië

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantie Andalusië

Voor een onvergetelijke vakantie onder de Spaanse zon zit je in Andalusië goed! Bijna de hele zuidkust van Spanje wordt gevormd door de autonome regio Andalusië. Deze regio is voor vele Nederlanders en eigenlijk voor vele mensen wereldwijd de perfecte vakantiebestemming. Dit komt door de heerlijke temperaturen en de vele mogelijkheden in de natuur. De flora en fauna in Andalusië is dan ook erg gevarieerd. Bij Natuurhuisje vind je de mooiste accommodaties middenin de natuur voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië!

Wie denkt aan de ideale vakantie onder de Spaanse zon, denkt waarschijnlijk meteen bewust of onbewust aan Andalusië! Je vindt hier droomachtige stranden, heerlijke temperaturen, gezellige steden en indrukwekkende flora en fauna. De mogelijkheden tot avontuur in deze regio zijn dan ook eindeloos! Het maakt niet uit of je nu met kinderen, met je partner of met een vriendengroep Andalusië wilt bezoeken, je kunt werkelijk alle kanten op. Ook kun je hier prima in alle seizoenen terecht! Wie denkt dat het alleen in de zomer lekker vertoeven is hier, heeft het fout. Zelfs in de winter en herfst zijn de temperaturen hier tussen de 20 en 25 graden, wat perfect is voor het maken van mooie wandelingen in de natuur of op het strand.

Het fijne aan een vakantie in Andalusië is dat je er binnen no time zit! Dit maakt een vakantie hiernaartoe aantrekkelijk voor zowel korte als lange vakanties. Ook zijn er vele goede last minute aanbiedingen te vinden naar Andalusië, waarop je wellicht een fikse korting kunt krijgen! Door de grootte van de regio Andalusië, kun je vliegen op verschillende vliegvelden. Een aantal populaire vliegvelden zijn die van Malaga, Sevilla, Almeria en Cordoba. Vanuit hier kun je dan gelijk een autootje huren en alle kanten opgaan! Natuurlijk kun je ook in Andalusië verblijven als je op een rondreis bent met de auto door Europa, bijvoorbeeld.

Andalusië is rijk aan een grote variatie flora en fauna, en de prachtige landschappen, stranden en steden wil je natuurlijk optimaal kunnen verkennen tijdens je vakantie. Dit kun je het allerbeste doen vanuit een vakantiehuisje middenin de prachtige natuur! Vanuit hier kun je dan gelijk de prachtige natuur in voor een fijne wandeling of fietstocht bijvoorbeeld. Ook zullen kinderen zich hier zeker vermaken met de zeeën van ruimte die zij hebben pal voor de deur om eindeloos te spelen! Bij Natuurhuisje vind je de allermooiste, unieke en kleinschalige accommodaties middenin de ongerepte delen van Andalusië. Hier verblijf je ver weg van het massatoerisme en word je omringd door pure rust, ruimte en privacy. In ons aanbod aan accommodaties in Andalusië vind je onder andere plekken zoals Bed and Breakfasts, safaritenten, vakantiehuisjes, vakantieboerderijen en nog veel meer! Door de kleinschaligheid van deze plekken zal je nooit overlast ervaren van andere toeristen, en kun je altijd terecht met al je vragen bij de eigenaren.

Natuur en activiteiten Andalusië

Of je nu komt voor de vogels, voor de bergen, de stranden, de gezellige steden en dorpen of de natuurreservaten: voor iedereen valt er wel wat te beleven in Andalusië. Dit maakt het dan ook zo'n fijne bestemming voor jong en oud! Er zijn talloze plekjes in de natuur waar je heen kunt gaan met je partner, kinderen of vrienden voor een geslaagd dagje uit. Een daarvan is bijvoorbeeld Gibraltar, wat een kleine staat is met onder andere de rots van Gibraltar. In deze regio vind je tevens duizenden roofvogels en ooievaars in het najaar! Een spektakel voor vogelliefhebbers dus.

In Andalusië vinden we vele gebieden die zijn benoemd tot officieel natuurreservaat. Dit betekent dat het natuurschoon immens mooi is in deze gebieden. In of nabij deze natuurreservaten kun je vele vakantiehuisjes vinden bij Natuurhuisje. Zo vind je ten zuidwesten van de gezellige stad Sevilla het Nationaal Park Doñana. Dit gebied is rijk aan vele moerassen, meren, sloten en lagunes. Een wandeling in dit gebied is dan ook een spectaculaire ervaring waarbij je zult kunnen genieten van prachtige vergezichten. Door het gevarieerde landschap vind je hier tevens vele zeldzame vogelsoorten zoals de witkopeend, de marmereend, de kleine torenvalk en de Spaanse keizerarend. Andere dieren zoals de pardellynx, das en ree kun je hier met een beetje geluk ook nog tegenkomen! Het landschap is rijk aan planten door het warme klimaat en de natte bodem.

De flora in Andalusië is zo gevarieerd door de ligging aan de Middellandse Zee enerzijds en de berggebieden anderzijds. De zee zorgt voor landschappen die rijk zijn aan zoetwater moerassen, lagunes en lange kuststroken met verschillende bijzonder plantensoorten. Een ander gezicht van Andalusië zijn de sierras, wat berggebieden zijn met rotspartijen en verschillende watertjes. De flora en fauna verschillen dan ook erg per landschap in Andalusië. Iets waar je in ieder geval altijd op kunt rekenen in Andalusië, zijn prachtige vogels. Zo vind je in de rotsachtige regios de prachtige blauwe en rode rotslijster!

Als je van avontuur houdt, dan mag je zeker het natuurpark El Torcal niet missen tijdens een vakantie Andalusië. Dit natuurgebied is rijk aan een groot kalksteengebergte, wat de afgelopen eeuwen prachtige vormen heeft aangenomen door erosie. Een ander leuk uitje voor wat avontuur is een uitje naar de Sierra Nevada. In deze bergen kun je een uitdagende wandelroute begaan of doen aan wintersporten! Voor wat culturele afwisseling in Andalusië kun je uiteraard ook alle kanten op. Een stad als Sevilla, Málaga, Granada en Cordoba zijn met de auto vast niet ver weg vanuit je Natuurhuisje! Hier kun je kennis maken met de echte Spaanse cultuur, keuken en mensen. Prachtige musea, gave winkels en gezellige straatjes en pleintjes maken deze steden perfect voor een dagje ertussenuit. Op sommige stranden van deze steden kun je tevens doen aan verschillende watersporten! Ook een kleinere badplaats zoals Nerja is een echte aanrader.

Een onvergetelijke vakantie in Andalusië

Andalusië biedt alles voor een veelzijdige vakantie. Je vindt hier stranden, bergen, heuvels, natuurparken, vogels en andere dieren, dus de mogelijkheden in de natuur zijn werkelijk eindeloos. In de steden kun je wat welverdiende culturele afwisseling vinden. Dit alles ontdek je het allerbeste vanuit een vakantiehuisje middenin de prachtige Andalusische natuur. De mooiste accommodaties weg van de toeristenmassa vind je hier bij Natuurhuisje!