Vakantie Duitsland

Duitsland is een prachtig land om helemaal op te gaan in de natuur. Er zijn talrijke huisjes midden in de natuur waar je helemaal tot rust komt. Of je nu met een grote groep gaat of er alleen op uit gaat met de hond, alles is mogelijk tijdens jouw vakantie. Ontdek de bossen en de bergen en kijk je ogen uit van de prachtige natuur om je heen vanuit een vakantiewoning in Duitsland.

Lees meer over vakantie duitsland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantie Duitsland

Duitsland is een prachtig land om helemaal op te gaan in de natuur. Er zijn talrijke huisjes midden in de natuur waar je tot rust komt tijdens jouw vakantie in Duitsland. Of je nu met een grote groep gaat of er alleen op uit gaat met de hond, alles is mogelijk tijdens jouw vakantie. Bezoek het Zwarte Woud of de Eiffel en kijk je ogen uit. Je vind hier een prachtige variatie van bossen en bergen. Kies een huisje in je favoriete gebied tijdens jouw vakantie in Duitsland.

Opties vakantie Duitsland

Afhankelijk van je wensen voor je vakantie, kun je je zoektocht richten op een specifiek gebied. Voor een skivakantie zijn Winterberg of Feldberg goede opties. Duitsland heeft veel te bieden, kies ervoor om in meerdere huisjes te verblijven en ontdek verschillende gebieden. Het gebied Sauerland is perfect voor mountainbikers, wandelaars en natuurliefhebbers. In een huisje rond de rivier de Moezel bevindt je je in een echte wijnstreek. Wil je verblijven in dé wijnstreek van Duitsland? Dan ben je langs de rivier de Moezel op de juiste plek. Vier maanden in het jaar mag de boer hun zelf geproduceerde wijn schenken en verkopen.

Sportieve vakantie

Voor een sportieve vakantie zit je in Duitsland perfect. Er is zoveel natuur in Duitsland te ontdekken. Dit doe je bijvoorbeeld met een stevige wandeling of fietstocht. De 70.000 km aan wandelpaden en maar liefst 200.000 km aan fietsroutes bieden genoeg mogelijkheden. De meest bekende wandelroute is de Europese langeafstandsroute E9. Op deze route kom je langs badplaatsen, gezellige vissersdorpjes en Hanzesteden. Op deze manier zie je de veelzijdigheid van Duitsland direct. In Duitsland vind je de uitgestrekte bossen van Zwarte Woud. Maak een wandeling langs de kletterende watervallen door dit prachtige gebergte.

Vakantie in Duitsland

Door de mogelijk korte reistijd draag je meteen bij aan het milieu. Ga eens voor een accommodatie die bereikbaar is met het openbaar vervoer. Er is zoveel te doen in het prachtige Duitsland dat het soms lijkt alsof je tijd te kort komt. Lees snel verder en doe inspiratie op voor jouw vakantie in Duitsland.

Natuur in Duitsland

Maar liefst 33% van het Duitse landoppervlak bestaat uit beschermde natuur. Van dichte bossen en hoge bergen tot aan prachtige watervallen, je vindt het allemaal in Duitsland. Je raakt nooit uitgekeken van alle prachtige natuur die Duitsland te bieden heeft.

Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een gebied in het zuiden van Duitsland. prachtige valleien, bossen en wijngaarden strekken zich uit over het hele gebied. In het Zwarte Woud vind je een aantal van de hoogste watervallen van Duitsland. Dit zijn de Triberger Watervallen. Langs granieten rotswanden stroomt het water trapsgewijs naar beneden. Dit is van boven te bezichtigen door een stevige klim te maken. De hoogste berg in het Zwarte Woud is de Feldberg, met een hoogte van maar liefst 1493 meter.

Nationaal Park Berchtesgaden

In het zuidelijkste puntje van Beieren, tegen de grens van Oostenrijk aan, vind je Nationaal Park Berchtesgaden. Dit is een van de oudste beschermde natuurgebieden van de Alpen. Dit park is grotendeels bezet door de op één na hoogste berg van Duitsland. De Watzmann is maar liefst 2713 meter hoog. In dit park vind je de Königssee, gekenmerkt door het kristalheldere water die van drinkkwaliteit is.

Nationaal park Harz

In Nationaal Park Harz sta je versteld van het prachtige afwisselende en authentieke berglandschap. Vanaf de 1141 meter hoge Brocken heb je geweldig uitzicht over het hele gebied. Wandel door de dichte naald- en loofbossen of langs de kliffen en rotswanden. Dit gebied heeft een een ruig klimaat aan een veelzijdige geologie. Zeldzame dier- en plantsoorten worden beschermd en verder ontwikkeld in gebieden zoals deze. De lynx loopt al een aantal jaren rond in de Harz. Dit zijn schuwe dieren die zelden worden gespot in het wild. In het omheinde gebied vind je de Korhoen, een trots van het Harz gebied.

Tips voor een vakantie in Duitsland

Duitsland heeft ontzettend veel te bieden als land. Naast de natuur is het land rijk aan diverse cultuur en gastronomie. Snuif cultuur in een van de kastelen, ga voor een wandeling in het bos en doe een heerlijk drankje op het terras in een van de mooie steden. In Duitsland raak je nooit verveeld.

Ontdek de cultuur

Met meer dan 41 vermeldingen op de UNESCO-werelderfgoedlijst ben je als natuurliefhebber op het goede adres in Duitsland. In Aken vind je de Dom van Aken. Deze Bisschoppelijke kerk werd in de 8e eeuw gebouwd in opdracht van Karel de Grote. Het stadhuis van Bremen is een prachtig gotisch bouwwerk. Naast de grote hoeveelheid aan werelderfgoed bezit Duitsland ook een prachtig aantal kastelen. Het bekendste kasteel is Schloss Neuschwanstein. Het kasteel ziet er zo sprookjesachtig uit dat het de inspiratie was voor Walt Disney ’s kasteel. Andere prachtige kastelen zijn Schloss Drachenburg, Reichsburg Cochem en de Burcht van Burghausen.

Berlijn

Berlijn wordt vaak gezien als een van de meest cultuurrijke hoofdsteden van Duitsland. Aan de ene kant laat het duidelijk de geschiedenis van de stad zien door de Berlijnse muur en gedenktekens. Je vindt ook een moderne en hippe kant. Zo zie je dat het een open stad is waar iedereen welkom is. In Berlijn vind je veel hippe cafés, marktjes en galerijen. De zes modernistische wijken in Berlijn zijn zeker een bezoek waard voor elke cultuurliefhebber. De woonwijken laten een nieuwe vorm van architectuur en stadsontwikkeling zien.

Hamburg en Leipzig

In de stad Hamburg bezoek je het mooie havengebied. Leipzig is in opkomst, het wordt soms zelfs het nieuwe Berlijn genoemd. In deze steden struin je heerlijk rond, geniet je van een heerlijke brunch in een lokaal tentje en kijk je je ogen uit van al de mooie natuur, cultuur en architectuur om je heen.

Ontdek de tradities

Duitsers hebben eeuwenoude tradities die nu nog in de cultuur opgenomen worden. Denk bijvoorbeeld aan Oktoberfest. Dompel je in de cultuur en hijs je in lederhosen of een Dirndl, de officiële kledij en drink heerlijk Duits bier. Onder het genot van een heerlijk wijntje uit de heuvelachtige gebieden in Duitsland proef je de lekkernijen die het gebied te bieden heeft. De wijn in Duitsland heeft een uitstekende kwaliteit. Je vindt hier namelijk 13 wijngebieden waar de wijnbouw nog met de hand wordt gedaan.