Vakantie zomer

De zomer is de meest populaire tijd van het jaar om op vakantie te gaan. De scholen zijn wekenlang gesloten, de bouwvak is begonnen en veel werknemers hebben de mogelijkheid er even tussenuit te gaan. Koffers worden ingepakt, auto’s ingeladen en vliegtuigen stijgen op. Allemaal op reis naar een bestemming waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van een welverdiende zomervakantie. Dichtbij en soms ver weg. Een vakantie vol zon, zand en zee of een vakantie vol wandelen en fietsen.

Lees meer over vakantie zomer
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantie zomer

De zomer is de meest populaire tijd van het jaar om op vakantie te gaan. De scholen zijn wekenlang gesloten, de bouwvak is begonnen en veel werknemers hebben de mogelijkheid er even tussenuit te gaan. Koffers worden ingepakt, auto’s ingeladen en vliegtuigen stijgen op. Allemaal op reis naar een bestemming waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van een welverdiende zomervakantie. Dichtbij en soms ver weg. Een vakantie vol zon, zand en zee of een vakantie vol wandelen en fietsen.

Waar je ook heen gaat in de zomer, je gaat het ongetwijfeld naar je zin hebben. Als je in Nederland blijft heb je vaak ook wel prima weer en regelmatig warme zomerdagen en hoef je geen lange reis te maken. Een vakantie in eigen land is ideaal en vaak last-minute ook makkelijk in te plannen. Er zijn ongetwijfeld nog plekken in Nederland waar je nog niet eerder geweest bent. Ga bijvoorbeeld lekker naar de Waddeneilanden of naar Zeeland. En ben je al eens in Zuid-Limburg in de omgeving van Maastricht geweest? Als je daar bent heb je het gevoel alsof je ergens in het buitenland op vakantie bent. Een succesvolle vakantie hoeft niet per definitie 1200 kilometer verderop plaatse te vinden.

Soorten vakantie in de zomer

Ieder persoon heeft eigen prioriteiten als het gaat om zomervakantie. De een ligt liever heel de dag op het strand of aan een zwembad, terwijl een ander de voorkeur geeft aan een vakantie vol lange boswandelingen en heerlijke avonden op de veranda van hun vakantiehuisje. Waar je ook de voorkeur aan geeft, op deze pagina vind je alle vakantiehuisjes waar jij in de zomer heerlijk kunt verblijven. De vakantiehuisjes liggen verspreid door heel Nederland, Europa en soms zelfs buiten Europa! Vind jouw unieke vakantiehuisje die helemaal bij jouw wensen en eisen past zodat jij een zomervakantie hebt om naar uit te kijken!

Een zonvakantie

Voor een zonvakantie kun je heerlijk naar Italië, Spanje of Frankrijk gaan. Wil je graag naar het strand? Zorg dan dat je een huisje boekt vlakbij de kust, of verblijf lekker aan een meer zoals het Gardameer in Noord-Italië, hier kun je ook heerlijk zwemmen op veel plekken. Lig je liever aan het zwembad? Met onze filteroptie kun jij precies de huisjes uitzoeken die een zwembad ter beschikking hebben. Zo kun je heerlijk het water in duiken wanneer je wilt en heb je voldoende privacy. Ook op de Griekse eilanden kun je heerlijk genieten van een zonvakantie en kun je dagjes aan het strand vaak prima combineren met een boottocht die je naar de mooiste plekjes brengt. Laat je verrassen door het heldere blauwe water met reusachtige schildpadden en de mooiste strandjes verstopt in kleine baaien.

Een natuurvakantie

Verblijf jij graag midden in de natuur en misschien zelfs een beetje afgelegen van de rest van de wereld? Dan zijn er voor jou ook zeker voldoende vakantiehuisjes op deze pagina. Omdat alle vakantiehuisjes zich in een natuurrijke omgeving bevinden, ben je verzekerd van voldoende groen om je heen. ’s Ochtends wakker worden met het geluid van de vogels, de geur van alle bomen en planten en prachtige vergezichten. Even compleet tot rust komen in een vakantiehuisje wat helemaal opgaat in haar omgeving. Kabbelende beekjes, indrukwekkende rotspartijen en paden die door de prachtige natuur gebaand zijn. Of je nu op zoek bent naar rust, inspiratie of naar een plekje om lekker op te laden, tijdens een vakantie in de natuur is het allemaal mogelijk.

Actieve vakantie

Ook actief kun je prima genieten van je vakantie en tegelijkertijd even het dagelijks leven loslaten. In de zomer zie je bijvoorbeeld veel mensen op bepakte fietsen die een meerdaagse tour doen. Maar ook heerlijk wandelen in de omgeving van je vakantiehuisje kan prima en actieve vakantie zijn. Heerlijk actief bezig zijn op je eigen niveau! Zo kun je in de Ardennen bijvoorbeeld een kajak huren en een van de rivieren afvaren te midden van prachtige gebergtes. Of kun je in de alpen heerlijke wandelingen maken of hardlopen. Ben jij een fanatieke wielrenner? Kijk dan voor een vakantiehuisje in de buurt van een paar interessante en uitdagende cols zodat je die ook weer van je lijstje kunt afstrepen.

Een cultuurvakantie

Een stedentrip is vaak de perfecte manier om veel cultuur van een bepaald land of stad mee te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een reis naar Rome waar je het indrukwekkende Colosseum en de Sint-Pieterskerk in het Vaticaan kunt bezoeken. Of een stedentrip naar het prachtige Sevilla waar de Moorse en Katholieke geschiedenis fuseert in prachtige gebouwen en paviljoenen van de wereldexposities die hier gehouden werden. Weet je niet goed waar je moet beginnen in een stad? Neem dan van tevoren de tijd om je in te lezen en koop een reisgids als je dat handig vindt. Zo heb je al een beetje een beeld van de stad. In veel steden kun je een fiets- of wandelroute doen met een gids waarbij je in korte tijd veel te weten komt over de geschiedenis en cultuur van de stad. Zo kun je in de dagen daarna in alle rust nog een keer terug naar de plekken die je het meest aanspraken.

Ben jij al aan het kijken naar een vakantiehuisje voor jouw vakantie in de zomer? Lig je graag aan het strand of wil je de mooiste wandelroutes in de omgeving hebben? Wat je ook zoekt, op deze pagina ga je ongetwijfeld een vakantiehuisje vinden wat bij jouw wensen aansluit!